in , , , ,

Τι Σημαίνει αν το Παιδί σας Γράφει και με τα Δύο Χέρια

αμφιδέξιο παιδί,συμβουλές για γονείς,για το παιδί,μαζί με το παιδί,
αμφιδέξιο παιδί,συμβουλές για γονείς,για το παιδί,μαζί με το παιδί,

Μόνο το 1% των ανθρώπων είναι αμφιδέξιοι, που σημαίνει ότι μπορούν να γράψουν, να ζωγραφίσουν και να κάνουν οτιδήποτε και με τα δύο τους χέρια, εξίσου. Και είναι πολύ φυσιολογικό για τους γονείς να ανησυχούν λίγο όταν παρατηρούν ότι το παιδί τους δεν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, αλλά και τα δύο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα κακό, αλλά λέει πολλά για το παιδί σας.Η διάθεσή τους μπορεί να επηρεαστεί περισσότερο. Διασώστρια Αποκαλύπτει Γιατί ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Δίνετε στα Παιδιά Marshmallows

Η διάθεσή τους μπορεί να επηρεαστεί περισσότερο.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Μπορούν εύκολα να αλλάξουν διάθεση υπό την πίεση του περιβάλλοντός τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια ενός πειράματος που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων. Σε αυτό, ζητήθηκε από τους αμφιδέξιους και δεξιόχειρες συμμετέχοντες να σκεφτούν λυπημένες, χαρούμενες ή ανησυχητικές σκέψεις ενώ άκουγαν κλασική μουσική. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, οι αμφιδέξιοι συμμετέχοντες ήταν πιο πιθανό να αλλάξουν τον τρόπο που ένιωθαν πριν τελειώσει το πείραμα.

Μπορούν να δουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αμφιδέξιοι άνθρωποι μπορούν να μάθουν και να δουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο λόγω της συναισθησίας. Είναι μια κατάσταση που κάνει τους ανθρώπους να έχουν αλληλένδετες αισθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δουν ήχους, να γευτούν λέξεις ή να αισθανθούν ένα άγγιγμα στο δέρμα τους όταν μυρίζουν κάτι. Είναι σαν το ένα να ενεργοποιεί το άλλο.

Δείτε ακόμη Οι Δάσκαλοι Εξηγούν Γιατί οι Γονείς Πρέπει να Ψάχνουν τα Τηλέφωνα των Παιδιών τους

Είναι καλοί με την τέχνη, τη μουσική και τον αθλητισμό.

© Xflickrx/flickr, © Robert Hepler/Everett Collection/EAST NEWS

Τα παιδιά που γεννιούνται με αμφιδεξιά τείνουν να είναι καλύτερα με τον αθλητισμό, την τέχνη και τη μουσική. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε αυτό και να αναπτύξετε τις δεξιότητές τους. Εδώ είναι μερικά διάσημα πρόσωπα που είναι επίσης αμφιδέξια: ο Λιούις Κάρρολ, ο Τομ Κρουζ, ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και ο Νίκολα Τέσλα.

Μπορούν να αποσπαστούν εύκολα.

© EAST NEWS, © EAST NEWS

Σύμφωνα με μια μελέτη, τα παιδιά που είναι αμφιδέξια έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ΔΕΠΥ και δυσκολεύονται περισσότερο να συγκεντρωθούν. Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στις δραστηριότητες των παιδιών, ώστε να τους παρέχεται υποστήριξη σε νεαρή ηλικία. Θα βοηθήσει το παιδί σας να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορες πτυχές της ζωής του.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορούν να μάθουν πιο γρήγορα.

© Shutterstock.com

Σύμφωνα με έρευνες, τα αμφιδέξια παιδιά μπορούν να μάθουν γρηγορότερα και είναι πιο ευέλικτα, ανοιχτόμυαλα και αποτελεσματικά από άλλα παιδιά. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός τους δεν έχει κυρίαρχο ημισφαίριο, σε αντίθεση με τον εγκέφαλο άλλων παιδιών.

Το να έχετε ένα αμφιδέξιο παιδί δεν είναι κάτι που πρέπει να σας τρομάζει, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείτε ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορεί να συνοδεύονται από αυτό. Έτσι θα μπορείτε να καταλάβετε τι χρειάζονται τα παιδιά σας και μπορείτε να τα βοηθήσετε στην πορεία της ζωής τους.

πηγή

Δείτε επίσης Αυτό Μπορεί να Αποβεί Μοιραίο: Προπονήτρια Κολύμβησης Προειδοποιεί τους Γονείς να μην Βάζουν Πετσέτα Γύρω από τους Ώμους του Παιδιού τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρήσεις γάστρας,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

7 Χρήσεις για τη Γάστρα που Πρέπει να Γνωρίζουν Όλοι

συμβουλές για τυρί,χρήσιμα,συμβουλές για τρόφιμα,

Γιατί ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Τυλίγετε το Τυρί σε Μεμβράνη Τροφίμων