Αν και είναι δημοφιλείς για αργό μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι γάστρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλους τρόπους στην κουζίνα. Μαγική Γόμα: 17 Έξυπνες Χρήσεις στο Σπίτι για το Σφουγγάρι
Μαγείρεμα ζυμαρικών
Μπορεί να έχετε συνηθίσει να βράζετε ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά σκεφτείτε τη γάστρα σας την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μακαρόνια. Βράστε νερό και όταν τα ζυμαρικά είναι τέλεια al dente, σουρώστε και ξαναβάλτε τα στη γάστρα. Τελειώστε το μαγείρεμα με σάλτσα, λίγο βούτυρο και λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Ψητό κρέας
Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γάστρες είναι τόσο αγαπημένες είναι ότι μπορούν να διαχειριστούν εξαιρετικά υψηλή θερμότητα, καθιστώντας ιδανικές για το φούρνο. Όχι μόνο αυτό, προσφέρουν επίσης εξαιρετική διατήρηση της θερμότητας. Μόλις φτάσουν σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, θα διατηρήσουν ένα ομοιόμορφο επίπεδο θερμότητας για ώρες. Γι’ αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για ψητό κρέας, κοτόπουλα, ακόμη και μικρές γαλοπούλες για τις γιορτές.
Σιγοβράσιμο σάλτσας
Οι γάστρες κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αποτελούν μια έξυπνη επιλογή για να σιγοβράζετε μια σάλτσα όλη μέρα, όταν θέλετε να διατηρήσετε μια ήπια θερμοκρασία μαγειρέματος χωρίς να καεί ο πάτος. Χρησιμοποιήστε τη γάστρα σας για να φτιάξετε ένα ιταλικό ράγκου ή σάλτσα ντομάτας ή κάρυ με πολύπλοκη γεύση, σάλτσες μπάρμπεκιου και πολλά άλλα.
Δείτε ακόμη 11 Ιδιοφυείς Χρήσεις Του Swiffer: Πώς Να Γλυτώσεις Χρόνο Στο Καθάρισμα Του Σπιτιού Σου
Αργό μαγείρεμα σούπας
Οι γάστρες κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να μαγειρεύουν αργά σούπες και μαγειρευτά. Είτε φτιάχνετε ένα πιάτο με φακές, είτε ένα χορταστικό στιφάδο με κρέας και πατάτα, είτε μια σούπα με ψητά λαχανικά.
Ψήσιμο ψωμιού
Ψήστε το ψωμί σας στη γάστρα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα τέλειο καρβέλι με παχιά, τραγανή κρούστα και ελαφρύ εσωτερικό.
Τηγανητό φαγητό
Δεν χρειάζεστε μια φριτέζα για να δημιουργήσετε τραγανές πατάτες, φτερούγες κοτόπουλου ή λαχανικά. Δεδομένου ότι οι γάστρες αντέχουν σε υψηλή θερμότητα και διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία, είναι το τέλειο εργαλείο για βαθύ τηγάνισμα. Απλώς γεμίστε τη γάστρα με φυτικό λάδι, τοποθετήστε ένα θερμόμετρο μαγειρικής ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του λαδιού και φτιάξτε την αγαπημένη σας συνταγή για τηγανητά.
Μυστική κρυψώνα
Οι γάστρες λειτουργούν και για αποθήκευση για όσους έχουν περιορισμένο χώρο στις κουζίνες τους. Χρησιμοποιήστε τις για σπάνια χρησιμοποιούμενα μαγειρικά σκεύη ή εξοπλισμό ψησίματος όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα ως μυστικό κρυψώνα για οτιδήποτε δεν θέλετε να βρουν τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας, όπως γλυκά ή χρήματα για τις δύσκολες μέρες.
Δείτε επίσης Το Αλάτι κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ: 10 ΜΑΓΙΚΕΣ Χρήσεις του Αλατιού που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Πολύ πιο Εύκολη