Η γάστρα είναι ένα μαγειρικό σκεύος που ό,τι και να μαγειρέψεις μέσα γίνεται “λουκούμι” Το κρέας μαλακώνει χωρίς να στεγνώνει και οι πατατούλες γίνοται άπαιχτες. Η γάστρα είναι μια πολύ καλή επένδυση λοιπόν για την κουζίνα ειδικά αν είσαστε καλοφαγάδες. Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις γάστρα και θες να μαγειρέψεις όπως θα μαγείρευες εκεί; Υπάρχει ένα τρόπος όπως θα διαβάσεις παρακάτω για να μετατρέψεις ένα βαθύ ταψί σε γάστρα.
Με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
Για να μετατρέψουμε λοιπόν ένα βαθύ ταψί σε γάστρα αρκεί να το σκεπάσουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Δεν είναι βέβαια τόσο απλό αφού δεν φτάνει μόνο να τα ακουμπήσουμε επάνω από το φαγητό αλλά να τα σφίξουμε καλά γύρω γύρω. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όποιο φαγητό και να σκοπεύετε να ψήσετε ο βασικός σκοπός είναι ένας: να το καλύψετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάνει την υγρασία του όσο ψήνεται. Για να γίνει αυτό πρέπει σε πρώτη φάση να βάλετε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να καλύπτει καλά όλη την επιφάνεια και από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που να περισσεύει λίγο γύρω γύρω ώστε να μπορέστε στη συνέχεια να το σφίξετε με τα χέρια σας γύρω γύρω και να σφραγίσετε καλά κάθε πιθανή δίοδο των υδρατμών.
Διάβασε όλο το άρθρο στο iefimerida.gr
φώτο barbecuefaq

