in , , , ,

Το Αλάτι κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ: 10 ΜΑΓΙΚΕΣ Χρήσεις του Αλατιού που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Πολύ πιο Εύκολη

Το Αλάτι κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ: 10 ΜΑΓΙΚΕΣ Χρήσεις του Αλατιού που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Πολύ πιο Εύκολη
Το Αλάτι κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ: 10 ΜΑΓΙΚΕΣ Χρήσεις του Αλατιού που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Πολύ πιο Εύκολη

Τα πρώτα ίχνη παραγωγής αλατιού εμφανίστηκαν πριν από 4.000 – 5.000 χρόνια. Από τότε, το αλάτι είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι άνθρωποι έχουν βρει πολλούς αποτελεσματικούς τρόπους χρήσης αλατιού για την καθημερινότητα εκτός από το να το φάνε. 5 Ασυνήθιστες Χρήσεις του Αλατιού στον Κήπο

Αφαίρεση λιπών από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια.

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Παίρνετε 1 ποτήρι αλάτι και το βάζετε στη λιπαρή επιφάνεια του ταψιού. Στη συνέχεια, πάρτε μια απλή πετσέτα κουζίνας και τρίψτε τα βρώμικα σημεία μέχρι να καθαριστούν. Τέλος, πλύνετε το τηγάνι όπως κάνατε συνήθως.

Καθαρίστε τους λεκέδες από ξύλινη σανίδα κοπής.

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Ρίξτε λίγο αλάτι σε μια βρώμικη ξύλινη σανίδα κοπής και τρίψτε την με μισό λεμόνι. Αφήστε το ξύλο να απορροφήσει το μείγμα και μετά πλύνετε τη σανίδα με νερό βρύσης.

Καθαρίστε τις εναποθέσεις από ένα βάζο.

© depositphotos, © depositphotos

Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε την πρασινωπή απόθεση από ένα βάζο με κανονικό αλάτι. Φτιάξτε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού και ρίξτε το στο βάζο. Ανακινήστε το καλά και πλύνετε το βάζο με νερό βρύσης και σαπούνι.

Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub.

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Για να φτιάξετε μόνοι σας ένα scrub, πάρτε λίγο αλάτι και βούτυρο (αναλογία 1:2), ανακατέψτε τα και βάλτε το στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Καλύτερα να ζεσταθεί λίγο το βούτυρο στην αρχή. Στο τέλος της διαδικασίας, πλύνετε το πρόσωπό σας και βάλτε κανονική ενυδατική κρέμα.

Προστατέψτε το τυρί από το να μουχλιάσει.

© depositphotos

Για να προστατέψετε το τυρί σας από τη μούχλα, τυλίξτε το σε ένα κομμάτι ύφασμα εμποτισμένο σε αλμυρό νερό. Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του τυριού κατά μερικές ακόμη ημέρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Τρόποι που το Αλάτι θα Κάνει τη Ζωή σας Ευκολότερη

Καθαρίστε τους αρμούς πλακιδίων.

© depositphotos

Αναμείξτε 1/2 ποτήρι αλάτι με 4 λίτρα ζεστό νερό και προσθέστε απορρυπαντικό. Πλύνετε όλη την επιφάνεια με αυτό το διάλυμα, δίνοντας τη μεγαλύτερη προσοχή στους αρμούς γιατί εκεί είναι η περισσότερη βρωμιά.

Κάντε ποδόλουτρο.

© depositphotos

Για να κάνετε ένα ποδόλουτρο, χρειάζεστε 1-2 ποτήρια αλάτι σε ένα μικρό δοχείο. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και κρατήστε τα πόδια σας στο διάλυμα μέχρι να κρυώσει το νερό.

Καθαρίστε λεκέδες τσαγιού και καφέ από τα φλιτζάνια σας.

© depositphotos

Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι, ανακατέψτε τα και βάλτε το διάλυμα σε ένα φλιτζάνι με λεκέδες από τσάι ή καφέ. Περιμένετε μερικές ώρες και μετά πλύνετε τα ως συνήθως.

Απαλλαγείτε από την πικρή γεύση του καφέ.

© depositphotos

Για να κάνετε τον καφέ σας ακόμα καλύτερο και να απαλλαγείτε από την πικρή του γεύση, οι ειδικοί συνιστούν να προσθέσετε λίγο αλάτι στο ρόφημα.

Λευκάνετε τις μαξιλαροθήκες σας.

© depositphotos

Οι μαξιλαροθήκες που κιτρινίζουν με την πάροδο του χρόνου μπορούν να λευκανθούν με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1/4 του ποτηριού σόδα. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ με βραστό νερό και κρατήστε το κίτρινο ύφασμα σε αυτό το διάλυμα για μια ώρα διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία του νερού.

Δείτε επίσης 3 Μοναδικοί Τρόποι Χρήσης του Αλατιού! Φοβερό!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κατανάλωση καφέ και υπνηλία,διατροφή,συμβουλές διατροφής,διατροφή,χρήσιμα,περίεργα,

Γιατί η Κατανάλωση Καφέ Μπορεί να σας Κάνει να Νυστάζετε

διακόσμηση δέντρου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,

20 Ιδέες για να Διακοσμήσετε ένα Δέντρο στον Κήπο