in , , , ,

Μαγική Γόμα: 17 Έξυπνες Χρήσεις στο Σπίτι για το Σφουγγάρι

Μαγική Γόμα: 17 Έξυπνες Χρήσεις στο Σπίτι για το Σφουγγάρι
Μαγική Γόμα: 17 Έξυπνες Χρήσεις στο Σπίτι για το Σφουγγάρι

Το σφουγγάρι μαγική γόμα σίγουρα ανταποκρίνεται στο όνομά του. Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να «σβήσει» λεκέδες και να καθαρίσει υπολείμματα σε διάφορες επιφάνειες μπορεί να είναι μαγικοί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι μαγική γόμα σχεδόν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια

Αφαιρέστε τις γρατζουνιές και τα σημάδια από τους τοίχους.

target.com

Εάν έχετε γρατζουνιές ή σημάδια στους τοίχους σας, μπορείτε να τα αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι μαγική γόμα. Μπορεί να είναι πραγματικά σωτήριο για γονείς με μικρά παιδιά που χρωματίζουν τους τοίχους με κηρομπογιές ή μαρκαδόρους. Απλώς βρέξτε το και τρίψτε απαλά την ανάγλυφη πλευρά πάνω στους βαμμένους τοίχους. Απλώς προσέξτε να μην τρίψετε πολύ δυνατά και να είστε προσεκτικοί για να καθαρίσετε πιο γυαλιστερά χρώματα, καθώς μπορεί να καταλήξει να καταστρέψει το φινίρισμα.

Κάντε πάλι λευκά τα λευκά παπούτσια σας.

istockphoto.com

Εάν τα λευκά σας παπούτσια δεν είναι πλέον λευκά, ένα σφουγγάρι μαγική γόμα μπορεί να σας βοηθήσει να τα επαναφέρετε στο αρχικό τους χρώμα. Αφαιρέσετε τυχόν σημάδια γρατσουνιών. Εάν υπάρχουν ακόμα βρωμιές, μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι με ζεστό νερό με ήπιο υγρό πιάτων. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τις γρατζουνιές και τις βρωμιές.

Καθαρίστε κούπες λερωμένες με καφέ ή τσάι.

istockphoto.com

Ακόμη και με το πλύσιμο των πιάτων, είναι πιθανό η αγαπημένη σας κούπα καφέ ή τσαγιού να έχει καφέ λεκέδες στο εσωτερικό. Ευτυχώς, το τρίψιμο του εσωτερικού της με ένα σφουγγάρι μαγική γόμα μελαμίνης μπορεί να αφαιρέσει αυτούς τους αντιαισθητικούς λεκέδες και να αφήσει τα φλιτζάνια σας να φαίνονται ξανά καινούργια.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων από τις επιφάνειες.

istockphoto.com

Έχετε ξεκολλήσει ποτέ μια τιμή από ένα νέο πλαστικό ή κεραμικό αντικείμενο; Τις περισσότερες φορές, υπάρχει ένα κολλώδες υπόλειμμα στη θέση του. Βρέξτε το σφουγγάρι μαγική γόμα, στύψτε την περίσσεια νερού και τρίψτε τα κολλώδη υπολείμματα μέχρι να εξαφανιστούν όλα. Στη συνέχεια, απλώς πλύνετε την κούπα σας.

Καθαρίστε τις συσκευές κουζίνας.

target.com

Γνωρίζατε ότι ένα σφουγγάρι μαγική γόμα να σας φανεί χρήσιμο και όταν καθαρίζετε συσκευές στην κουζίνα σας; Μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κολλωδών διαρροών και ακαταστασίας στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων ή του ψυγείου, απομακρύνει τα πιτσιλίσματα και τη βρωμιά από τις εστίες της κουζινας και πολλά άλλα. Απλώς σημειώστε – δεν συνιστάται η χρήση του σε επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φρεσκάρετε τα έπιπλα βεράντας.

istockphoto.com

Τα έπιπλα της βεράντας σας χρειάζονται φρεσκάρισμα μετά το χειμώνα οπότε πάρτε ένα σφουγγάρι μαγική γόμα. Απλώς βρέξτε το για να σκουπίσετε κάθε έπιπλο.

Καθαρίστε τα υπολείμματα σαπουνιού στις γυάλινες πόρτες ντους.

istockphoto.com

Εκτός από το τυπικό υλικό αφρού μελαμίνης, το σφουγγάρι μαγική γόμα είναι επίσης κατασκευασμένο με ειδικά καθαριστικά που λειτουργούν για να χαλαρώσουν τα υπολείμματα σαπουνιού, το λίπος και άλλες βρωμιές. Απλώς προσθέστε λίγο νερό για να απελευθερώσετε τα καθαριστικά καθώς απομακρύνετε τα υπολείμματα σαπουνιού από τις γυάλινες πόρτες του ντους σας και άλλες επιφάνειες του μπάνιου.

Καθαρίστε τη σχάρα ψησταριάς.

istockphoto.com

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα σφουγγάρι μαγική γόμα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα καμένα τρόφιμα και άλλα σκουπίδια από τη σχάρα ψησταριάς. Αφού το βρέξετε, τρίψτε την σταθερά πάνω από τη σχάρα για να απαλλαγείτε από το χάος. Επειδή προφανώς θα έρθει σε επαφή με τρόφιμα αφού την καθαρίσετε, είναι σημαντικό να την ξεπλύνετε αφού την τρίψετε με το σφουγγάρι.

Δείτε ακόμη Πώς να Καθαρίσετε τα Σφουγγάρια

Αφαιρέστε λεκέδες από μικρές συσκευές κουζίνας.

istockphoto.com

Μικρές συσκευές κουζίνας, όπως φριτέζες αέρα, μπλέντερ και καφετιέρες, βρίσκονται συχνά στους πάγκους μας. Εξαιτίας αυτού, η επιφάνειά τους μπορεί να καλυφθεί με πιτσιλίσματα από τρόφιμα, σκόνη και άλλες βρωμιές. Το σφουγγάρι μαγική γόμα μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα πιτσιλίσματα και τα κολλώδη υπολείμματα, αφήνοντας αυτές τις μικρές συσκευές καθαρές.

Βελτιώστε την εμφάνιση της επένδυσης βινυλίου.

istockphoto.com

Εκτός από όλους τους τρόπους με τους οποίους το σφουγγάρι μαγική γόμα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας καθαρό, μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο όταν καθαρίζετε το εξωτερικό του σπιτιού σας, ειδικά την επένδυση βινυλίου.

Καθαρίστε τους αρμούς.

istockphoto.com

Εάν ο αρμόστοκος στο δάπεδο με πλακάκια, στο πίσω μέρος της κουζίνας ή στους τοίχους του ντους σας φαίνεται βρώμικος, χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι μαγική γόμα για να τον καθαρίσετε. Θα απομακρύνει τη βρωμιά και θα λευκαίνει τους αρμούς.

Αφαιρέστε λεκέδες μόνιμου μαρκαδόρου σε ασπροπίνακες.

istockphoto.com

Βρέξτε ένα σφουγγάρι μαγική γόμα για να σκουπίσετε την επιφάνεια του ασπροπίνακα και να αφαιρέσετε λεκέδες μόνιμου μαρκαδόρου. Θα φανεί επίσης χρήσιμο για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα μαρκαδόρου που έχουν μείνει για πολύ καιρό και δεν ξεκολλάνε πλέον με μια κανονική γόμα λευκού πίνακα.

Κάντε λίφτινγκ στα λευκά έπιπλα.

istockphoto.com

Εάν οι λευκοί ή κρεμ καναπέδες ή οι καρέκλες σας φαίνονται θαμπές και βρώμικες, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι μαγική γόμα για να αναζωογονήσετε την εμφάνισή τους. Ξεκινήστε βρέχοντάς και δοκιμάζοντάς το σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του επίπλου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε σημάδια ή γρατσουνιές στα έπιπλα. Μόλις στεγνώσουν οι καθαρισμένες περιοχές, μπορείτε να επαναλάβετε τα βήματα εάν είναι απαραίτητο για να αφαιρέσετε περισσότερους επίμονους λεκέδες.

Απαλλαγείτε από υπολείμματα λακ.

istockphoto.com

Εάν η χρήση λακ είναι μέρος της πρωινής σας ρουτίνας, τότε πιθανότατα υπάρχουν υπολείμματα λακ μαλλιών που συσσωρεύονται στον πάγκο, στα προϊόντα ομορφιάς, στις χτένες και διάφορες άλλες επιφάνειες στο μπάνιο σας. Ευτυχώς, ο λειαντικός αφρός του σφουγγαριού μαγική γόμα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κολλώδη συσσώρευση, αφήνοντας τις διάφορες επιφάνειες του μπάνιου σας καθαρές και χωρίς υπολείμματα.

Εξαφανίστε τους λεκέδες σκουριάς.

istockphoto.com

Το νερό μπορεί να προκαλέσει λεκέδες σκουριάς σε νεροχύτες, ντους και μπανιέρες. Ένα σφουγγάρι μαγική γόμα —ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε μπάνια—μπορεί να κάνει θαύματα στην εξαφάνιση των λεκέδων σκουριάς.

Καθαρίστε λεκέδες σε χαλιά.

istockphoto.com

Ο καθαρισμός του χαλιού είναι ένας άλλος απροσδόκητος τρόπος με τον οποίο το σφουγγάρι μαγική γόμα μπορεί να σας βοηθήσει. Όταν υγραίνεται, το υλικό αφρού μελαμίνης μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τις ίνες του χαλιού. Ανάλογα με τον λεκέ, μπορεί να χρειαστούν πολλά περάσματα με το σφουγγάρι για να βγάλετε εντελώς το λεκέ από το χαλί.

Διατηρήστε το γραφείο σας καθαρό.

istockphoto.com

Οι πιθανότητες είναι ότι κάνετε περισσότερα από το να κάθεστε και να πληκτρολογείτε στον υπολογιστή σας στο γραφείο σας. Έχει πιθανώς αρκετές μουντζούρες, πιτσιλιές ροφημάτων, ψίχουλα και δακτυλικά αποτυπώματα διάσπαρτα στην επιφάνειά του και στην πρόσοψη του συρταριού. Ανάλογα με το φινίρισμα του γραφείου σας, το σφουγγάρι μαγική γόμα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους λεκέδες, δίνοντάς του μια εντελώς νέα όψη. Με ένα πιο καθαρό γραφείο, σίγουρα θα είστε πιο παραγωγικοί, σωστά;

πηγή

Δείτε επίσης Γιατί τα σφουγγάρια της κουζίνας έχουν διάφορα χρώματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Στυλ Είναι Διαχρονικό: 10 Κόλπα με Ρούχα που θα σας Βοηθήσουν να Τονώσετε τη Σιλουέτα σας

Το Στυλ Είναι Διαχρονικό: 10 Κόλπα με Ρούχα που θα σας Βοηθήσουν να Τονώσετε τη Σιλουέτα σας

δάγκωμα σκύλων στο στόμα,συμβουλές για σκύλους,χρήσιμα,περίεργα,

Γιατί τα Σκυλιά Δαγκώνουν το Ένα το Στόμα του Άλλου Όταν Παίζουν