in ,

Πώς να Καθαρίσετε τα Σφουγγάρια

καθαρισμός σφουγγαριών,καθαρισμός,χρήσιμα
Πώς να Καθαρίσετε τα Σφουγγάρια

Τα σφουγγάρια υποτίθεται ότι διατηρούν την κουζίνα και το μπάνιο καθαρά, αλλά δυστυχώς μαζεύουν βακτήρια από τρόφιμα, χέρια ή επιφάνειες που καθαρίζουν. Και επειδή συχνά δεν στεγνώνουν μεταξύ των χρήσεων, αυτό το υγρό, ζεστό περιβάλλον είναι το ιδανικό μέρος για τον πολλαπλασιασμό τους. βακτηρίων. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός σφουγγαριού, μπορείτε να το καθαρίσετε με έναν από τους δύο τρόπους: χρησιμοποιώντας ένα απολυμαντικό διάλυμα ή μια συσκευή όπως το πλυντήριο πιάτων. Επειδή ένα καθαρό σφουγγάρι σημαίνει ότι θα έχετε μια καθαρότερη κουζίνα. Καθαρίστε με Φυσικό Τρόπο μια Δύσοσμη Αποχέτευση

Πώς να Καθαρίσετε τα Σφουγγάρια

Επιλογή 1: Απολυμάνετε το σφουγγάρι σας.

Χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι πολύ αποτελεσματικη στη θανάτωση βακτηρίων σε σφουγγάρια. Απλώς πρέπει να αραιωθεί με νερό πριν από τη χρήση. Για να δημιουργήσετε ένα απολυμαντικό διάλυμα, αναμειξτε 1 έως 3 κουταλιές της σούπας χλωρίνη με 1 λίτρο νερού.

Μουλιάστε το σφουγγάρι για τουλάχιστον πέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Αφήστε το σφουγγάρι να στεγνώσει εντελώς.

Ξύδι

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, δοκιμάστε το αποσταγμένο άσπρο ξύδι. Το οξικό οξύ στο ξύδι εξαλείφει αποτελεσματικά το 99,6% των βακτηρίων. Μουλιάστε τα σφουγγάρια για τουλάχιστον πέντε λεπτά, έως μια νύχτα. Στραγγίξτε το ξίδι, ξεπλύνετε το σφουγγάρι και αφήστε το να στεγνώσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Ο Ευκολότερος Τρόπος να Καθαρίσετε Σχάρες Κουζίνας

Επιλογή 2: Χρησιμοποιήστε συσκευές.

Πλυντήριο πιάτων

Πρόκειται να ξεκινήσετε το πλυντήριο πιάτων; Βάλτε μέσα τα σφουγγάρια σας! Τοποθετήστε τα στο επάνω ράφι και ρυθμίστε το σε υψηλή θερμοκρασία. Το απορρυπαντικό και η θερμότητα σκοτώνει το 99,9998 % των βακτηρίων, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA).

Φούρνος μικροκυμάτων

Ο καθαρισμός των σφουγγαριών στο φούρνο μικροκυμάτων σκοτώνει το 99,99999 % των βακτηρίων, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA).

Εάν θέλετε να το δοκιμάσετε, αφήστε το σφουγγάρι να απορροφήσει 1/2 φλιτζάνι νερό και θερμάνετε το σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μην βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων σφουγγάρια με ξύλινα ή μεταλλικά μέρη, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.

Πλυντήριο ρούχων

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε σφουγγάρια στο πλυντήριο ρούχων. Ρυθμίστε το στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Είναι ακόμα καλύτερα αν προσθέσετε χλωρίνη.

Εάν διατηρείτε τα σφουγγάρια καθαρά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε περισσότερο. Ωστόσο, ακόμη και αυτά σφουγγάρια θα φθαρούν τελικά. Για να διατηρήσετε το σπίτι και την οικογένειά σας υγιή, αφήστε τα σφουγγάρια να στεγνώσουν εντελώς μεταξύ των χρήσεων και αντικαταστήστε τα τακτικά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Ανοξείδωτες Συσκευές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY παγίδα για μύγες,χρήσιμα

Πως να Φτιάξετε Παγίδα για Μύγες

ηλιακό έγκαυμα,λάθη σε ηλιακό έγκαυμα,φροντίδα ηλιακού εγκαύματος,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Δεν Πρέπει να Κάνετε σε Ένα Ηλιακό Έγκαυμα