in , , , , ,

Τι Δεν Πρέπει να Κάνετε σε Ένα Ηλιακό Έγκαυμα

ηλιακό έγκαυμα,λάθη σε ηλιακό έγκαυμα,φροντίδα ηλιακού εγκαύματος,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι Δεν Πρέπει να Κάνετε σε Ένα Ηλιακό Έγκαυμα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη φυσική επούλωση του ηλιακού εγκαύματος , όπως η εφαρμογή ακατέργαστης πάστα πατάτας ή λίγο μέλι στο πρόσωπο. Αλλά μερικές φαινομενικά αθώες ενέργειες μπορούν να χειροτερέψουν το ηλιακό έγκαυμα. Όπως αποδεικνύεται, ακόμη και οι τρόφες που τρώτε ή τα ρούχα που φοράτε θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επούλωση του ή να πονάτε ακόμη περισσότερο. Πώς να Περιποιηθείτε ένα Ηλιακό Έγκαυμα

Χρήση αλόης με πρόσθετα

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Παρόλο που η αλόη μπορεί να καταπραΰνει την ερυθρότητα, θα πρέπει να προσέχετε το είδος τζελ αλόης που εφαρμόζετε στο δέρμα. Ορισμένα πρόσθετα, όπως η βενζοκαΐνη ή η λιδοκαΐνη, μπορούν να επιδεινώσουν τον ερεθισμό και να προκαλέσουν περισσότερη φαγούρα στο δέρμα. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση καθαρών ενυδατικών αλόης για την αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος.

Φοράτε εφαρμοστά ρούχα

© Unsplash.com, © Pexels.com

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εφαρμοστά ρούχα μπορεί να φαίνονται υπέροχα πάνω σας, αλλά σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν έχετε ηλιακό έγκαυμα. Δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και να επουλώνεται. Οπότε επιλέξτε πιο χαλαρά ρούχα από αναπνεύσιμα υφάσματα, όπως βαμβάκι.

Πίνετε καφέ

© Shutterstock.com, © Unsplash.com

Τα ηλιακά εγκαύματα προκαλούν συχνά πονοκεφάλους και ενώ ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να φαίνεται ότι θα βοηθήσει, θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα. Η παραμονή στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί αφυδάτωση και η κατανάλωση άφθονου νερού είναι ζωτικής σημασίας για την αντικατάσταση των χαμένων σωματικών υγρών. Επειδή η καφεΐνη είναι διουρητική, θα έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σας να χάσει ακόμη περισσότερα υγρά και απαραίτητα μέταλλα.

Κάλυψη του εγκαύματος με μακιγιάζ

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Μπορεί να είναι δελεαστικό να καλύψετε ένα ξεφλουδισμένο ηλιακό έγκαυμα με μακιγιάζ, αλλά δεν θα αφήσει το δέρμα σας να αναπνέει. Εάν πρέπει απολύτως να φορέσετε μακιγιάζ, φροντίστε να αποφύγετε τα βαριά προϊόντα και να χρησιμοποιήσετε μαλακές βούρτσες για να το εφαρμόσετε. Οι δερματολόγοι συνιστούν επίσης να το εφαρμόζετε υγρά σφουγγάρια, καθώς είναι πιο απαλά στο δέρμα.

Δείτε ακόμη ΚΑΗΚΑΤΕ από τον ήλιο και δείχνετε σαν Αστακός; Σπιτικές θεραπείες για το έγκαυμα!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Απολέπιση

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Το ηλιακό δέρμα δεν είναι ευχάριστο οπτικά και είναι φυσικό να θέλετε να απολεπίσετε το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα από το σώμα σας. Αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να το βλάψει ακόμη περισσότερο, καθώς τα προϊόντα απολέπισης τείνουν να είναι επιθετικά στο δέρμα. Αντ’ αυτού, αφήστε το ηλιακό έγκαυμα να επουλωθεί φυσικά, το οποίο συνήθως διαρκεί έως και 7 ημέρες.

Εφαρμογή λανθασμένης κρέμας σώματος

© Pexels.com

Η εφαρμογή κρέμας σώματος μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος που έχει υποστεί ζημιά από τον ήλιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε δεν βασίζεται στο οινόπνευμα. Το οινόπνευμα βοηθά τα συστατικά της κρέμας να φτάσουν στο δέρμα και να διεισδύσουν βαθύτερα, αλλά μπορεί επίσης να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που χρειάζεται το δέρμα για να παραμείνει ενυδατωμένο.

Πίνετε χυμό πορτοκάλι

© ullstein bild / ullstein bild / Getty Images

Ενώ οι χυμοί εσπεριδοειδών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, μπορούν επίσης να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στο φως. Δεν θα πρέπει να σταματήσετε να πίνετε χυμό πορτοκάλι εντελώς, απλώς φροντίστε να εφαρμόσετε περισσότερο αντηλιακό και μείνετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως αν πίνετε πολλούς χυμούς.

Χρήση ενυδατική κρέμα SPF

© Pexels.com

Μπορεί να πιστεύετε ότι μια ενυδατική κρέμα με SPF είναι ακριβώς αυτό που το δέρμα σας χρειάζεται για να μην έχει ηλιακά εγκαύματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από ηλιακές βλάβες. Μια μελέτη έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάλυπταν μεγάλες περιοχές στο πρόσωπο κατά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας SPF, ενώ οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν αντηλιακό το εφάρμοζαν πιο ομοιόμορφα.

Δείτε επίσης Πώς να Σταματήσετε με Ασφάλεια το Ξεφλούδισμα και οι Καλύτεροι Τρόποι για να Αποφύγετε το Ηλιακό Έγκαυμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός σφουγγαριών,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε τα Σφουγγάρια

DIY βάσεις γλαστρών,ιδέες για DIY βάσεις γλαστρών,γλάστρες,κατασκευές σπιτιού,κατασκευές κήπου

25 Δημιουργικές Ιδέες για DIY Βάσεις Γλαστρών