Τα τελευταία χρόνια, έχει δοθεί μια διευρυνόμενη εστίαση στο να δούμε πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) επηρεάζουν τους εφήβους. Είναι αυτονόητο ότι το διαδίκτυο έχει γίνει ένας χώρος υψηλής χωρητικότητας για τις πρόσφατες γενιές και οι περισσότεροι έφηβοι είναι κολλημένοι στα κινητά τηλέφωνά τους σχεδόν 24/7. 8 Λόγοι για να Περιοριστεί η Χρήση Ηλεκτρονικών Συσκευών στα Παιδιά Σύμφωνα με τους Παιδίατρους
Τι γίνεται όμως με τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο στην ψυχική υγεία των παιδιών, αλλά και στην ασφάλειά τους; Υπάρχουνε πέντε πράγματα που οι έφηβοι δεν πρέπει ποτέ να κάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Νο 1 πράγμα είναι να μην έχετε ποτέ δημόσια τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι ιδιωτικοί λογαριασμοί επιτρέπουν στους εφήβους περισσότερο έλεγχο ως προς το ποιος βλέπει και έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.
Οι έφηβοι δεν πρέπει να δημοσιεύουν επιβλαβές ή ενοχλητικό περιεχόμενο και επίσης ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένα μέρος που είναι μόνο για παιδιά. Έτσι αποτρέπονται τις ευκαιρίες για διαδικτυακό εκφοβισμό και επίσης θα μπορούν οι γονείς να δώσουν προσοχή σε αυτό που εμφανίζεται στο προφίλ του παιδιού τους.
Τα τελευταία ήταν να μην πιστεύουν οι έβηφοι ότι όλα πρέπει να καταγράφονται και να μην αποφεύγουν ποτέ να μιλάνε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οικογένειά του σύμφωνα με το littlethings. Όταν κρατάτε ορισμένα κομμάτια της ζωής σας ιδιωτικά και εκτός διαδικτύου, είναι ψυχική απόδειξη ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι μια πλήρης ή ακριβής απεικόνιση της ζωής σας ή οποιουδήποτε άλλου.
Δείτε επίσης Σε ποια ηλικία μπορούν να μείνουν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι: Τι ορίζει η νομοθεσία