Οι λάτρεις του τυριού δεν πρέπει ποτέ να τυλίγουν το τυρί σε μεμβράνη τροφίμων. Τα Καλύτερα και Χειρότερα Είδη Τυριών αν Έχετε Δυσανεξία στη Λακτόζη
Μην χρησιμοποιείτε μεμβράνη τροφίμων για το τυρί.
Το τυρί διατηρείται καλύτερα όταν είναι τυλιγμένο σε κερωμένο χαρτί. Αυτό επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της διακοπής της ξήρανσης του τυριού και της αποτροπής της δημιουργίας υπερβολικής υγρασίας. Η μεμβράνη τροφίμων τείνει να παγιδεύει την υγρασία, η οποία μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του τυριού. Το λαδόχαρτο θα κάνει επίσης καλή δουλειά. Τυλίξτε χαλαρά τα μπλε τυριά, τα οποία μπορούν να γίνουν πιο υγρά καθώς ωριμάζουν, σε μια στρώση αλουμινόχαρτου πάνω από το κερωμένο χαρτί για να μην διαρρεύσουν στο ψυγείο.
Σωστή θερμοκρασία.
Δεν χρειάζεται να διατηρούνται όλα τα τυριά στο ψυγείο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα σκληρά τυριά μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιοδήποτε δροσερό δωμάτιο με σταθερή θερμοκρασία 8-15°C, ενώ τα μαλακά και μπλε τυριά θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 5-8°C64. Περίπου μια ώρα πριν το σερβίρετε, βγάλτε το τυρί από το ψυγείο ή το δροσερό δωμάτιο και αφήστε το να φτάσει σε κανονική θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 18-23°C.
Κάντε χώρο στο συρτάρι των λαχανικών του ψυγείου.
Στο τυρί αρέσει ένα ελαφρώς υγρό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, το συρτάρι των λαχανικών είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο μέρος στο ψυγείο για να το αποθηκεύσετε, καθώς διατηρεί αρκετή υγρασία. Για να αποτρέψετε τη μεταφορά βακτηρίων από το ένα τρόφιμο στο άλλο, είναι καλύτερο να διατηρείτε τη σαλάτα και τα λαχανικά σε διαφορετικό ράφι ή σε ξεχωριστό συρτάρι, εάν το ψυγείο σας έχει περισσότερα από ένα.
Αγοράστε ολόκληρα τυριά.
Το τυρί αποθηκεύεται καλύτερα όταν είναι ολόκληρο. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ολόκληρο τυρί, αν είναι δυνατόν.
Δείτε επίσης Έρευνα Έδειξε ότι οι Λάτρεις του Τυριού Ζουν Περισσότερο