in , , , , , ,

Τα Καλύτερα και Χειρότερα Είδη Τυριών αν Έχετε Δυσανεξία στη Λακτόζη

είδη τυριών και λακτόζη,δυσανεξία στη λακτόζη,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,υγεία,διατροφή,
είδη τυριών και λακτόζη,δυσανεξία στη λακτόζη,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,υγεία,διατροφή,

Το τυρί είναι γαλακτοκομικό προϊόν και επομένως περιέχει λακτόζη, η οποία είναι δύσκολο ή αδύνατο να χωνευτεί για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς τους λείπει το ένζυμο λακτάση που διασπά τη λακτόζη. Επειδή έχετε δυσανεξία στη λακτόζη δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το τυρί καθώς ορισμένα τυριά περιέχουν πολύ λιγότερη λακτόζη από άλλα. Η Κατανάλωση Γλυκαντικών Χαμηλών Θερμίδων Μπορεί να Αυξήσει τον Κίνδυνο Καρδιακής Προσβολής και Εγκεφαλικού

Michelle Arnold/EyeEm via Getty Images, HandmadePictures/Getty Images

Τα καλύτερα τυριά για δυσανεξία στη λακτόζη

Η δυσανεξία στη λακτόζη διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν αρκετή λακτόζη πριν αισθανθούν συμπτώματα, ενώ άλλοι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα ακόμα και μετά την κατανάλωση λίγης δόσης.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, τα καλύτερα τυριά για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη είναι τα παλαιωμένα και σκληρά τυριά, καθώς περιέχουν λιγότερη λακτόζη από το φρέσκο, μαλακό τυρί.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το τυρί καλλιεργείται, το τυρόπηγμα (τα στερεά μέρη του γάλακτος) στραγγίζονται από υγρό που περιέχει ορό γάλακτος και αυτός ο ορός γάλακτος περιέχει το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης.

Επιπλέον, όσο περισσότερο παλαιώνει το τυρί, τόσο χαμηλότερη είναι η περιεκτικότητα του σε λακτόζη καθώς μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ. Επιπλέον, λίγη λακτόζη διαχωρίζεται και αποστραγγίζεται με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γήρανσης.

Δείτε μερικά είδη τυριών με τη χαμηλότερη ποσότητα λακτόζης:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Μούνστερ 0-1,1%
  • Καμαμπέρ 0-1,8%
  • Μπρι 0-2%
  • Τσένταρ 0-2%
  • Γκούντα 0-2%
  • Παρμεζάνα 0-3%
  • Προβολόνε 0-3%

Εάν καταναλώνετε αυτά τα τυριά, πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αντίδραση στη λακτόζη. Ωστόσο, ξεκινήστε με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα τρίβοντας λίγο τυρί πάνω από κάτι, να δείτε πώς νιώθετε και να αυξήσετε σιγά σιγά την ποσότητα.

Εάν πρόκειται να έχετε μια αντίδραση στο τυρί, θα το παρατηρήσετε μέσα σε λίγες ώρες. Συνήθως, τα συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη θα εμφανιστούν οπουδήποτε από μισή έως δύο ώρες μετά την κατανάλωση της.

Δείτε ακόμη Τα Αυγά Είναι Υγιεινά και Θρεπτικά για Κατανάλωση, Σύμφωνα με Διαιτολόγους και Μελέτες

Τα χειρότερα τυριά αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη

Γενικά, το μαλακό και/ή το πολύ επεξεργασμένο τυρί είναι το χειρότερο για κατανάλωση εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη.

Δείτε παρακάτω μερικά είδη τυριών με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη:

  • Φέτα έως 4,1%
  • Ρικότα έως 5,1%
  • Velveeta έως 9,3%
  • Αμερικάνικο έως 14,2%

Αυτά περιέχουν περισσότερη λακτόζη, επειδή όταν το τυρί είναι επεξεργασμένο, μαλακό και δεν παλαιώνει, δεν χάνει τόση λακτόζη στη διαδικασία τυροκόμησης, όπως το σκληρό, παλαιωμένο τυρί. Αυτό συμβαίνει επειδή η λακτόζη δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες να μετατραπεί σε γαλακτικό οξύ όπως στο παλαιωμένο τυρί. Επιπλέον, σε σύγκριση με το σκληρό τυρί, μπορεί να μην αποστραγγίζεται τόση ποσότητα πρωτεΐνης ορού γάλακτος, αφήνοντας πίσω περισσότερη λακτόζη.

Συμβουλές για την κατανάλωση τυριού όταν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη

Το παλαιωμένο και το σκληρό τυρί είναι το καλύτερο για άτομα που είναι ευαίσθητα στη λακτόζη.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να παραλείψετε εντελώς τη λακτόζη και τα γαλακτοκομικά επιλέγοντας vegan τυρί, το οποίο είναι πάντα ασφαλές για τα ευαίσθητα στη λακτόζη άτομα. Τα vegan τυριά είναι φυτικής προέλευσης και επομένως περιέχουν μηδενική λακτόζη.

Επιπλέον, το μέγεθος μερίδας του τυριού θεωρούνται τα 45 γρ. Επομένως θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε την υπέρβαση αυτής της ποσότητας σε μια μερίδα – ειδικά στην αρχή όταν δοκιμάζετε τι είναι φιλικό για το πεπτικό σας σύστημα.

πηγή

Δείτε επίσης Οι Μεγαλύτερες Διαφορές Μεταξύ 10 Ειδων Γάλακτος και Ποιο Πρέπει να Πίνετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτή Είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες - Δεν πάει ο νους σας

Αυτή Είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες – Δεν πάει ο νους σας

Επιστημονικές Συμβουλές για να Λύσετε τα Προβλήματα Ύπνου

Επιστημονικές Συμβουλές για να Λύσετε τα Προβλήματα Ύπνου