in , , , ,

Επιστημονικές Συμβουλές για να Λύσετε τα Προβλήματα Ύπνου

Επιστημονικές Συμβουλές για να Λύσετε τα Προβλήματα Ύπνου
Επιστημονικές Συμβουλές για να Λύσετε τα Προβλήματα Ύπνου

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική και ψυχική μας υγεία και η εύρεση της σωστής στάσης ύπνου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι διαφορετικές στάσεις ύπνου μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ποιότητα του ύπνου μας και να ανακουφίσουν διάφορα προβλήματα. Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

Καούρες

Εάν έχετε παλινδρόμηση οξέος, είναι σημαντικό να επιλέξετε θέσεις ύπνου που δεν θα επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας.

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας παλινδρόμησης οξέος, διατηρώντας το στομάχι σας κάτω από τον οισοφάγο σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του γαστρικού οξέος από το να ρέει πίσω και να προκαλεί δυσφορία.

Ανυψώνοντας το κεφάλι του κρεβατιού σας κατά 15 έως 20 εκατοστά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου παλινδρόμησης οξέος κρατώντας το στομάχι κάτω από τον οισοφάγο. Αυτή η συμβουλή θα σας βοηθήσει επίσης αν προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα.

Πόνος στον αυχένα

Γενικά, συνιστάται να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι με ένα μαξιλάρι για να στηρίζετε τον λαιμό σας και να ανακουφίζετε από την πίεση στις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης.

Εάν κοιμάστε στο πλάι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι που είναι αρκετά παχύ ώστε να διατηρεί τον λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση και όχι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας για να διατηρήσετε τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση και να μειώσετε την πίεση στους γοφούς και το κάτω μέρος της πλάτης σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν κοιμάστε ανάσκελα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι που δεν είναι πολύ ψηλό ή πολύ χαμηλό για να διατηρείτε τον λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση. Ένα ανατομικό μαξιλάρι που υποστηρίζει τη φυσική καμπύλη του λαιμού σας μπορεί να είναι χρήσιμο.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή δεν μπορείτε να ξυπνήσετε

Η καλύτερη στάση ύπνου που μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε διαφέρει από άτομο σε άτομο και είναι τελικά θέμα προσωπικής προτίμησης. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την αϋπνία, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα:

  • Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο, την ανάγνωση ενός βιβλίου ή την εξάσκηση τεχνικών χαλάρωσης, όπως βαθιά αναπνοή ή διαλογισμό.
  • Αποφύγετε διεγερτικές δραστηριότητες, όπως η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, η παρακολούθηση τηλεόρασης ή η έντονη άσκηση τις ώρες πριν τον ύπνο.
  • Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον σας είναι ευνοϊκό για ύπνο κάνοντας το υπνοδωμάτιό σας σκοτεινό, ήσυχο και δροσερό. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε άνετα κρεβάτια και μαξιλάρια.

Δείτε ακόμη Τρίβεις τα Πόδια σου στον Ύπνο; Αυτός είναι ο λόγος για να μας πάρει ο ύπνος

Πόνος στον ώμο

Εάν έχετε πόνο στον ώμο, γενικά, συνιστάται να κοιμάστε ανάσκελα, έτσι η ένταση στους ώμους σας θα είναι μικρότερη. Μπορείτε επίσης να αγκαλιάσετε ένα μαξιλάρι ή να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό για να στηρίξετε τον πονεμένο ώμο σας.

Πόνος στην πλάτη

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, δοκιμάστε να κοιμάστε ανάσκελα με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας. Αυτή η θέση μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι ή μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από τα γόνατά σας για να διατηρήσετε τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης.

Αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα καθώς μπορεί να καταπονήσει το λαιμό και την πλάτη σας. Αν προτιμάτε αυτή τη στάση, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη και την κοιλιά σας για να μειώσετε την πίεση στην πλάτη σας.

Ροχαλητό

Εάν ροχαλίζετε, γενικά συνιστάται να κοιμάστε στο πλάι και όχι ανάσκελα. Όταν κοιμάστε ανάσκελα, η βαρύτητα μπορεί να κάνει τον μαλακό ιστό στο λαιμό σας να χαλαρώσει και να φράξει τον αεραγωγό σας, οδηγώντας σε ροχαλητό. Ο ύπνος στο πλάι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε ανοιχτούς τους αεραγωγούς σας και να μειώσετε το ροχαλητό.

Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε να σηκώσετε λίγο το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας ένα επιπλέον μαξιλάρι ή σηκώνοντας το κεφάλι του κρεβατιού.

Κράμπες στα πόδια

Αν και οι κράμπες στα πόδια είναι αβλαβείς, δεν υπάρχει λόγος να υποφέρετε από πόνο, καθώς μπορεί να διαρκέσουν έως και 10 λεπτά. Όταν αντιμετωπίζετε μια νυχτερινή κράμπα στα πόδια, δοκιμάστε να τεντώσετε τους μύες των ποδιών σας απαλά.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό λυγίζοντας το πόδι σας προς τα πάνω προς το γόνατό σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της κράμπας και στην ανακούφιση του πόνου. Επίσης, κάντε μασάζ στην πιασμένη περιοχή με τα χέρια σας για να βοηθήσετε τους μύες να χαλαρώσουν.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

είδη τυριών και λακτόζη,δυσανεξία στη λακτόζη,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,υγεία,διατροφή,

Τα Καλύτερα και Χειρότερα Είδη Τυριών αν Έχετε Δυσανεξία στη Λακτόζη

DIY διακοσμητικά κήπου με πέτρες,DIY κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,

31 Φανταστικά Διακοσμητικά με Πέτρες για να Διακοσμήσετε τον Κήπο σας