in ,

Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε
Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

Όταν μπαίνετε σε ένα ιαπωνικό υπνοδωμάτιο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δείτε καν κρεβάτι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι Ιάπωνες προτιμούν να κοιμούνται στο πάτωμα και δεν είναι απλώς μια παράδοση ή για λόγους εξοικονόμησης χώρου σε μικρά διαμερίσματα. Αποδεικνύεται ότι ο ύπνος στο πάτωμα έχει μερικά αρκετά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Τρίβεις τα Πόδια σου στον Ύπνο; Αυτός είναι ο λόγος για να μας πάρει ο ύπνος

Μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη.

brightside

Ο ύπνος σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια είναι καλό για την πλάτη και μπορεί να σας απαλλάξει από τον πόνο που σας συνοδεύει εδώ και χρόνια. Ενώ ο ύπνος σε ένα μαλακό κρεβάτι είναι σίγουρα άνετος, το στρώμα σας μπορεί να αρχίσει να βουλιάζει με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας κυρτότητα της σπονδυλικής σας στήλης και πόνο στην πλάτη. Στην πραγματικότητα, οι γιατροί συνιστούν ακόμη και να τοποθετείτε κόντρα πλακέ κάτω από το στρώμα σας εάν είναι πολύ μαλακό. Ο ύπνος στο πάτωμα θα κρατήσει επίσης τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη και θα εμποδίσει το σώμα σας να στρίψει σε μια αφύσικη θέση.

Μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματός σας.

© Shutterstock.com

Εάν κοιμάστε στη σωστή θέση και η σπονδυλική σας στήλη έχει την κατάλληλη στήριξη, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να κρατήσετε την πλάτη σας ίσια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ύπνος στο πάτωμα μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε την κακή στάση του σώματος, γιατί όταν δεν πονάει η πλάτη σας, δεν αισθάνεστε την ανάγκη να καμπουριάσετε.

Μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος.

© Depositphotos.com

Όταν κοιμάστε στο πάτωμα, ενισχύεται η ροή του αίματος σας, επειδή το βάρος σας κατανέμεται ομοιόμορφα και υπάρχει λιγότερη πίεση σε διάφορα μέρη του σώματός σας. Ο ύπνος σε φυσική θέση θα αποτρέψει επίσης το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα που προκαλούνται από την κακή κυκλοφορία. Για παράδειγμα, αν κοιμάστε κουλουριασμένοι στο πλάι, το αίμα κυκλοφορεί και στη συνέχεια ρέει πίσω στην καρδιά σας, προκαλώντας διάφορα προβλήματα υγείας, όπως θρόμβους αίματος και κιρσούς.

Δείτε ακόμη 5 Λόγοι που ο Ύπνος Είναι Σημαντικός για την Απώλεια Βάρους

Μπορεί να σας βοηθήσει να σηκωθείτε στην ώρα σας.

Αν δυσκολεύεστε να αφήσετε την άνεση των μαξιλαριών σας και να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί, δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι και μπαίνουν στον πειρασμό να πατήσουν το κουμπί αναβολής. Όταν κοιμάστε στο πάτωμα, έχετε ακριβώς τη σωστή ποιότητα ύπνου και δεν νιώθετε τόσο άνετα ώστε να θέλετε να ξαπλώνετε εκεί όλη την ημέρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Είναι οικονομικό.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Η μετάβαση σε ένα στρώμα δαπέδου θα κάνει επίσης την τσέπη σας χαρούμενη. Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 1.000 ευρώ για ένα στρώμα, και η λαθεμένη επιλογή και η αντικατάστασή του μπορεί να σας κοστίσει χρόνο και ενέργεια. Ο ύπνος στο πάτωμα θα σας εξοικονομήσει χρήματα, καθώς δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε σκελετό κρεβατιού ή βάση για να ταιριάζει στο στρώμα σας.

Ποιος πρέπει να αποφεύγει να κοιμάται στο πάτωμα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το πάτωμα είναι η πιο σκληρή επιφάνεια στην οποία μπορείτε να κοιμηθείτε και παρόλο που έχει πολλά οφέλη, δεν συνιστάται για ορισμένες ομάδες ανθρώπων.

  • Οι πάσχοντες από αλλεργίες. Επειδή το πάτωμα μαζεύει βρωμιά και σκόνη, τα άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να εμφανίσουν βήχα και καταρροή.
  • Άτομα με ασθένειες των οστών. Εάν υποφέρετε ήδη από μια σοβαρή πάθηση των οστών, ο ύπνος στο πάτωμα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις αρθρώσεις σας.
  • Ηλικιωμένους. Επειδή η κινητικότητα μειώνεται με την ηλικία, οι ηλικιωμένοι μπορεί να δυσκολεύονται να κοιμηθούν στο πάτωμα.
  • Όσοι κρυώνουν. Εάν ξυπνάτε με κρύο το βράδυ, είναι καλύτερα να αποφύγετε τον ύπνο στο πάτωμα, καθώς μπορεί να σας κάνει να κρυώνετε περισσότερο.

Δείτε επίσης Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.4 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Άνω των 40 Ετών: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Άνω των 40 Ετών: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Δεν το ξέρει κανείς: Το τέλειο κόλπο με το πιστολάκι και το καλοριφέρ για μεγάλη οικονομία στη θέρμανση

Δεν το ξέρει κανείς: Το τέλειο κόλπο με το πιστολάκι και το καλοριφέρ για μεγάλη οικονομία στη θέρμανση