in , , ,

5 Λόγοι που ο Ύπνος Είναι Σημαντικός για την Απώλεια Βάρους

ύπνος και απώλεια βάρους,απώλεια βάρους,συμβουλές για απώλεια βάρους,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,υγεία,συμβουλές υγείας
5 Λόγοι που ο Ύπνος Είναι Σημαντικός για την Απώλεια Βάρους

Το πόσο κοιμάστε μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με την άσκηση και το τι τρώτε και είναι σημαντικό στην απώλεια βάρους. Εάν δεν έχετε απαραίτητο ύπνο που χρειάζεται το σώμα σας, ο εγκέφαλός σας θα αναζητήσει ενέργεια αλλού, όπως τροφές με πολλές θερμίδες και σάκχαρα.

Υπάρχουν 2 ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη, η μία από τις οποίες είναι γνωστή ως ορμόνη της πείνας (γρελίνη) και η άλλη ως ορμόνη πληρότητας (λεπτίνη). Αυτές εξισορροπήσουν τις λιγούρες σας, αλλά η έλλειψη ύπνου διαταράσσει την ισορροπία τους. 8 Μικρές Συνήθειες που Βοηθούν στην Απώλειας Βάρους

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την όρεξη και την πιθανότητα να γίνετε παχύσαρκοι.

© depositphotos.com

Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην όρεξη και στη ρύθμιση του ύπνου, γι’ αυτό όταν κοιμάστε λιγότερο, διαταράσσετε τις ορμόνες σας. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να σας κάνει να θέλετε να φάτε τροφές πλούσιες σε θερμίδες, ακόμα κι αν φάγατε μόλις ένα γεύμα πριν από 1 ώρα.

Τι να κάνετε:

  • Κοιμηθείτε σε σκοτεινό δωμάτιο – όταν εκτίθεστε στο φως, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι πιο δύσκολο να κοιμηθείτε και υψηλότερος κίνδυνος παχυσαρκίας.
  • Χαλαρώστε, μην αγχώνεστε πολύ – το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει σε κακό ύπνο και αύξηση βάρους.
  • Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς – όταν κοιμάστε αργά, καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες.

Ο ύπνος νωρίς αποτρέπει τα σνακ αργά το βράδυ.

© shutterstock.com

Η κατανάλωση σνακ αργά το βράδυ κάνει τον μεταβολισμό να λειτουργεί όταν θα έπρεπε να είναι χαλαρός, με αποτέλεσμα η πρόσληψη θερμίδων να αποθηκεύεται ως λίπος. Μπορεί επίσης να μην σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά. Ωστόσο, η κατανάλωση ενός σνακ χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην σας βλάψει.

Τι να κάνετε:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
  • Δειπνίστε 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο.
  • Τρώτε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να σταματήσετε τις λιγούρες τη νύχτα.
  • Εάν αισθάνεστε πραγματικά πεινασμένοι μετά το δείπνο, μην τρώτε τροφές με ζάχαρη. Αντ’ αυτού, επιλέξτε μερικά φρούτα, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή μερικά καρότα.

Δείτε ακόμη 7 Αιτίες Αύξησης Βάρους που Δεν Εχουν Σχέση με τη Διατροφή ή την Έλλειψη Άσκησης

Ο ύπνος μπορεί να ενισχύσει τη σωματική δραστηριότητα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Για να αποκτήσετε ενέργεια για άσκηση, πρέπει να είστε πλήρως ξεκούραστοι. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας αναπτύσσει την αυξητική ορμόνη, η οποία κάνει τους μύες του σώματος να μεγαλώνουν. Η αυξητική ορμόνη ενεργοποιείται συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου και αν σας λείπει ο ύπνος, τότε καταστέλλεται, με αποτέλεσμα μικρότερες πιθανότητες να κάψετε λίπος.

Είναι επίσης πολύ επικίνδυνο να γυμναζόσαστε όταν είσαστε κουρασμένοι, ειδικά όταν σηκώνετε βάρη. Σε περίπτωση τραυματισμού, η αυξητική ορμόνη βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε πλήρως ξεκούραστοι.

Ο ύπνος μπορεί να μειώσει την επιθυμία για ζάχαρη.

© shutterstock.com, © depositphotos.com

Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη αν λαχταράτε γλυκά μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Η έλλειψη ύπνου συμβάλλει στην ανισορροπία των ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξη, προκαλώντας αύξηση βάρους.

Τι να κάνετε:

  • Κοιμηθείτε αντί να τρώτε ζάχαρη για ενέργεια.
  • Προσθέστε 1 ώρα στο συνηθισμένο πρόγραμμα ύπνου σας, καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Ο περισσότερος ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση βάρους.

© shutterstock.com

Ο ύπνος για μικρό χρονικό διάστημα, όπως 6-7 ώρες τη νύχτα, συνδέεται με την αύξηση βάρους. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο φαρδιά μέση και περισσότερο λίπος στην κοιλιά. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε παιδιά, ιδιαίτερα στη μέση παιδική ηλικία (6-8 ετών). Είναι καλύτερο να κοιμηθείτε 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

Δείτε επίσης 10 Ασυνήθιστοι Τρόποι να Κάψετε Θερμίδες με Ελάχιστη Προσπάθεια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πολλαπλασιασμός φυτών εσωτερικού χώρου,τεχνικές πολλαπλασιασμού φυτών,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: 9 Δημοφιλείς Τεχνικές Πολλαπλασιασμού Φυτών Εσωτερικού Χώρου

8 σημάδια ότι έχετε ζωύφια στο σπίτι σας

8 σημάδια ότι έχετε ζωύφια στο σπίτι σας