in , ,

8 Μικρές Συνήθειες που Βοηθούν στην Απώλειας Βάρους

Η απώλεια βάρους είναι συχνά μια αργή διαδικασία, οπότε εύχεστε να υπάρχει τρόπος να επιταχύνετε λίγο τα πράγματα. Λοιπόν, προχωρήστε και χαρείτε τη δίαιτα, επειδή υπάρχουν 8 μικρές συνήθειες που έμμεσα βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες, να μειώσετε την όρεξη και να βελτιώσετε τον μυϊκό τόνο.

Ανάψτε ένα κερί

© depositphotos.com© depositphotos.com

Φανταστείτε ένα κερί με άρωμα βανίλιας. Η βανίλια είναι γνωστή ως γεύση στο παγωτό και τα γλυκα, πράγματα που σχεδόν δεν σχετίζονται με την απώλεια βάρους. Αλλά όπως αποδεικνύεται, όταν περνάτε πολύ χρόνο με μια νόστιμη μυρωδιά, σταματά την όρεξή σας. Η βανίλια καταστέλλει την επιθυμία για γλυκά, ειδικά σοκολάτα.

Φάτε αξεφλούδιστα φρούτα και λαχανικά

© depositphotos.com

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάνει θαύματα για την υγεία σας. Αλλά είναι ακόμη πιο ευεργετικά όταν καταναλώνονται με τη φλούδα. Οι φλούδες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της πείνας και σας κάνουν να αισθάνεστε πιο χορτάτοι περισσότερο. Τα καλά βακτήρια που ζουν στη μικροχλωρίδα του στομάχου τρέφονται επίσης με φυτικές ίνες και παράγουν λιπαρά οξέα, ενισχύοντας το αίσθημα κορεσμού. Επίσης, η κατανάλωση φλουδών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων δυσάρεστων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και το αλτσχάιμερ.

Βάλτε έναν καθρέφτη όπου τρώτε

© depositphotos.com© depositphotos.com© depositphotos.com

Το να βλέπουμε τον εαυτό μας να τρώει επηρεάζει δραστικά το πόσο τρώμε. Σύμφωνα με μια μελέτη που περιελάβανε 185 μαθητές, οι μισοί έτρωγαν κέικ σοκολάτας, οι άλλοι μισοί φρουτοσαλάτα. Οι μαθητές που έπρεπε να φάνε κέικ μπροστά στον καθρέφτη δεν το απολάμβαναν καθόλου, σε αντίθεση με τους μαθητές που τρώγανε τη σαλάτα. Προφανώς, δεν μας αρέσει η εικόνα να τρώμε υπερβολικά ή να τρώμε ανθυγιεινά, έτσι με αυτόν τον τρόπο είναι λιγότερο πιθανό να το απολαύσουμε.

Σταθείτε ίσια

© depositphotos.com© depositphotos.com© depositphotos.com

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βελτιώσετε τη στάση σας. Σας κάνει να φαίνεστε πιο αδύνατοι και ψηλότεροι και ενισχύει επίσης τους κοιλιακούς μυς σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειας και να απαλλαγείτε από την κόπωση που προκαλείται από τη δίαιτα. Έτσι, εάν το κάνετε συνήθεια, θα ασκείτε στους μυς των κοιλιακών σας ενώ κάθεστε και στέκεστε συνεχώς και χωρίς κόπο!

Κάντε νευρικές κινήσεις

© shutterstock.com© shutterstock.com

Όλες αυτές οι επιπλέον νευρικές κινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σας κάνουν να καταναλώνετε περισσότερη ενέργεια και να καίτε μεταξύ 100 και 800 θερμίδων. Όταν οι ερευνητές έδωσαν στους ανθρώπους 1.000 περισσότερες θερμίδες την ημέρα, αυτοί που έκαναν νευρικές κινήσεις, έχαναν βάρος πολύ πιο αποτελεσματικά. Επομένως, μην το σκέφτεστε ως τικ, αλλά ως μια μικρή αυθόρμητη άσκηση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πάρτε βιταμίνη D

© depositphotos.com© depositphotos.com© depositphotos.com© depositphotos.com

Η βιταμίνη D όχι μόνο βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και ενισχύει τα οστά και τα δόντια, αλλά επηρεάζει επίσης το λίπος του σώματος. Είτε καταστέλλει το σχηματισμό και την αποθήκευση λιποκυττάρων ή παράγει σεροτονίνη που βοηθά στον έλεγχο της όρεξης. Έτσι, προσπαθήστε να βάλετε στη διατροφή σας περισσότερα αυγά, μανιτάρια και ψάρια που είναι γεμάτα με αυτήν τη βιταμίνη.

Φορέστε ψηλές γόβες

© Stephen Murphy / unsplash© depositphotos.com

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να φοράτε ψηλά τακούνια απαιτεί να διατηρήσετε τη στάση σας ευθεία (αυτό από μόνο του είναι μια άσκηση!) και βοηθά στη άσκηση των μυών της γάμπας, βελτιώνοντας τον μυϊκό τόνο και τη δύναμή τους. Έτσι, το περπάτημα με αυτά έχει μερίδιο στην καθημερινή καύση θερμίδων. Όμως, προσέξτε τους κινδύνους για την υγεία που προέρχονται από τη συνεχή χρήση ψηλών τακουνιών.

Φάτε περισσότερα μπαχαρικά

© depositphotos.com© depositphotos.com

Το πικάντικο φαγητό μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της όρεξης και στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Για παράδειγμα, το μαύρο πιπέρι αποτρέπει το σχηματισμό λιποκυττάρων, το τζίντζερ και η κανέλα ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ο κουρκουμάς και το κύμινο καίνε το λίπος και το πιπέρι καγιέν ενισχύει το μεταβολισμό. Και ας μην αναφέρουμε καν τις εκπληκτικές γεύσεις που προσφέρουν στο φαγητό σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τα 9 Μεγαλύτερα Μαγικά Κόλπα Αποκαλύπτονται

10 Έξυπνοι Τρόποι Επισκευής Γυψοσανίδας

10 Έξυπνοι Τρόποι Επισκευής Γυψοσανίδας