in , , ,

7 Αιτίες Αύξησης Βάρους που Δεν Εχουν Σχέση με τη Διατροφή ή την Έλλειψη Άσκησης

αιτίες αύξησης βάρους,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
7 Αιτίες Αύξησης Βάρους που Δεν Εχουν Σχέση με τη Διατροφή ή την Έλλειψη Άσκησης

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε δοκιμάσει απολύτως τα πάντα – διατροφή, μέτρηση θερμίδων, άσκηση για ώρες και εξακολουθείτε να μην είστε αρκετά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, μην τα παρατάτε ακόμα. Πιθανότατα, ο λόγος για τον οποίο εξακολουθείτε να μην χάνετε αυτά τα λίγα επιπλέον κιλά οφείλεται σε κάτι διαφορετικό από τη διατροφή και την άσκηση. 8 Συνδυασμοί Τροφών που Βοηθούν να Χάσετε Βάρος

Ορμονικές αλλαγές

7 Αιτίες Αύξησης Βάρους που Δεν Εχουν Σχέση με τη Διατροφή ή την Έλλειψη Άσκησης

Το σώμα της γυναίκας περνά από ορμονικές αλλαγές καθώς προετοιμάζεται για την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την εμμηνόπαυση. Όλες αυτές οι διαδικασίες επηρεάζουν το μεταβολισμό και μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους. Αν και αυτό είναι απολύτως φυσικό για το γυναικείο σώμα, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει ενόχληση.

Βήμα 1: Αυξήστε σταδιακά το ποσό και την ένταση της σωματικής σας δραστηριότητας. Μερικές ασκήσεις που μπορεί να είναι αρκετές για μια νεαρή γυναίκα δεν είναι πάντα αρκετές για γυναίκες άνω των 40 ετών. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε όσο το δυνατόν πιο διαφορετικές ασκήσεις: κολύμπι, γιόγκα, αερόμπικ, αθλήματα και όποια δραστηριότητα απολαμβάνετε. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλώνετε, τόσο περισσότερη σωματική δραστηριότητα χρειάζεστε.

Βήμα 2: Συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις και η επαγγελματική εμπειρία από ειδικούς είναι απολύτως απαραίτητες για να γνωρίζετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ορμονικής αλλαγής.

Τρώτε πάρα πολλά φρούτα

Τα φρούτα θεωρούνται ένα υγιεινό σνακ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένα είδη φρούτων έχουν πολλές θερμίδες και περιέχουν πολλή ζάχαρη, όπως γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη. Η κατανάλωση πάρα πολλών θερμίδων από φρούτα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο παίρνετε επιπλέον βάρος. Τα πράσινα μήλα, μαζί με το γκρέιπφρουτ, τα ρόδια και τον ανανά, περιέχουν τη λιγότερη ποσότητα θερμίδων.

Θέματα υγείας

Η αύξηση βάρους μπορεί επίσης να προκληθεί από προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα λόγω τοξινών, δυσκοιλιότητα, πολυκυστικές ωοθήκες που επηρεάζουν την παραγωγή ανδρικών ορμονών και δυσλειτουργιών του θυρεοειδούς που επιβραδύνουν την παραγωγή ορμονών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βήμα 1: Σημειώστε οτιδήποτε σας προκαλεί σωματική δυσφορία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εξετάστε το σώμα σας και κάντε μια λίστα με πράγματα που σας ανησυχούν.

Βήμα 2: Επισκεφτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Ένας ειδικός θα αναλύσει τα συμπτώματά σας, θα προσδιορίσει την αιτία και θα προσφέρει μια θεραπεία.

Δείτε ακόμη 7 Συμβουλές για να Μην Πάρετε Βάρος Καθώς Μεγαλώνετε

Λήψη φαρμάκων

Συχνά συμβαίνει ότι ο κατάλογος των πιθανών παρενεργειών ορισμένων φαρμάκων είναι τόσο μεγάλος που πολλοί άνθρωποι προτιμούν να το αγνοούν εντελώς. Άλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα οφέλη της φαρμακευτικής αγωγής είναι πολύ πιο σημαντικά από τις πιθανές παρενέργειες τους. Τα αντικαταθλιπτικά, τα αντισυλληπτικά χάπια, τα αντιισταμινικά, τα αντιψυχωσικά, τα στεροειδή, οι β-αποκλειστές που συνταγογραφούνται για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων είναι παραδείγματα φαρμάκων που συχνά προκαλούν στους ανθρώπους αύξηση βάρος.

Βήμα 1: Μελετήστε τη λίστα πιθανών παρενεργειών κάθε φαρμάκου προτού αρχίσετε να το παίρνετε. Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στο πώς νιώθετε μετά τη λήψη του.

Βήμα 2: Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιο φάρμακο προκαλεί αύξηση βάρους, μην διστάσετε να μιλησετε νρ το γιατρό σας και να του ζητήσετε να συνταγογραφήσει κάτι διαφορετικό. Εάν αποφασίσετε να σταματήσετε να παίρνετε τα χάπια μόνοι σας ή να βρείτε μια εναλλακτική λύση, μπορεί στην πραγματικότητα να σας προκαλέσει περισσότερη βλάβη.

Συναισθηματική υπερφαγία

Παρά το γεγονός ότι το άγχος είναι πιθανότατα ψυχολογικό, μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή σας περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Η συναισθηματική εξάρτηση από τις τροφές μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές:

Ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς με φαγητό
Το φαγητό ως τρόπος ικανοποίησης αναγκών που δεν έχουν καμία σχέση με το ίδιο το φαγητό. Για παράδειγμα, «Η σοκολάτα είναι ένα υπέροχο αφροδισιακό».
Το φαγητό ως αντικαταθλιπτικό: το νόστιμο φαγητό μας δίνει θετικά συναισθήματα

Βήμα 1: Προσπαθήστε να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ των τύπων πείνας που αισθάνεστε: είναι το στομάχι σας που χρειάζεται το φαγητό ή είναι το μυαλό σας; Τις περισσότερες φορές, αν θέλετε κάτι πολύ, αυτό σημαίνει ότι σίγουρα δεν είναι το στομάχι σας που πεινά.

Βήμα 2: Βρείτε υποκατάστατο φαγητού. Ένα απλό “όχι” δεν αρκεί γιατί αργά ή γρήγορα δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι χρειάζεστε πραγματικά για να έχετε καλή διάθεση! Κάντε μια βόλτα, ένα ζεστό μπάνιο, ζωγραφίστε, παρακολουθήστε μια ταινία κ.λπ. Κάθε φορά που θέλετε να φάτε όταν είστε ανήσυχοι, κάντε κάτι διασκεδαστικό.

Άγχος

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει μειωμένη όρεξη και να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Όταν το σώμα είναι υπό πίεση, αρχίζει να παράγει περισσότερη κορτιζόλη, την ορμόνη που αυξάνει την όρεξη. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα αισθάνεται ότι μπορεί να κινδυνεύουμε και θεωρει ότι πρέπει να εξοικονομήσει ενέργεια για να προστατευτεί. Σήμερα, νιώθουμε εξίσου άγχος για την εμφάνισή μας και το βάρος μας, όπως θα νιώθαμε πριν από χιλιάδες χρόνια σε επικείμενο κίνδυνο. Αλλά επειδή δεν υπάρχει τρόπος να το εξηγήσετε στους αμυντικούς μηχανισμούς του σώματός σας, είναι πιθανό η αύξηση του βάρους να προκαλείται στην πραγματικότητα από το άγχος.

Βήμα 1: Μάθετε μια μέθοδο χαλάρωσης και ξεκουραστείτε κάθε μέρα. Κάντε κάτι που σας κάνει να νιώθετε ήρεμοι σε τακτική βάση.

Βήμα 2: Συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Είναι πιθανό ότι οι πραγματικές αιτίες του άγχους δεν είναι προφανείς και ένας εξειδικευμένος ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει.

Έλλειψη ύπνου

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της αύξησης του βάρους και της έλλειψης ύπνου. Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα της αμερικανικής εταιρείας Mayo Clinic, οι άνθρωποι που κοιμούνται όχι περισσότερο από 6 ώρες την ημέρα παίρνουν 11 επιπλέον κιλά κάθε χρόνο από εκείνους που κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες. Η διαφορά μίας ώρας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο!

Βήμα 1: Αλλάξτε τις προτεραιότητές σας. Βρείτε μια επιπλέον ώρα ύπνου περνώντας λιγότερο χρόνο στο διαδίκτυο, ξαπλωμένος στον καναπέ ή βλέποντας τηλεόραση.

Βήμα 2: Παραμείνετε σε ένα πρόγραμμα. Όσο αργότερα πάτε για ύπνο, τόσο λιγότερο αποτελεσματικός θα είναι.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 13 Καθημερινές Συνήθειες που σας Προσθέτουν Βάρος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθάρισμα καναπέ,καθάρισμα υφασμάτων,καθάρισμα επίπλων

Καθάρισμα Καναπέ: Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Υφάσματα Επίπλων

καθαρισμός αντηλιακού σε έπιπλα,καθαρισμός αντηλιακού σε χαλιά,καθαρισμός αντηλιακού,καθαρισμός επίπλων,έπιπλα,χρήσιμα

Πως να Καθαρίσετε Αντηλιακό σε Έπιπλα και Χαλιά