in , , ,

7 Συμβουλές για να Μην Πάρετε Βάρος Καθώς Μεγαλώνετε

ηλικία και βάρος,αιτίες αύξησης βάρους,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

Παρά τα όσα πιστεύουμε, η ηλικία μας δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο παίρνουμε βάρος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι ο κύριος παράγοντας που πρέπει να κατηγορούμε. Δείτε μερικές πολύτιμες συμβουλές για να μεγαλώνετε παραμένοντας υγιείς και δραστήριοι. Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί Παίρνετε Βάρος το Χειμώνα και Πως να το Αποφύγετε

Φράουλες, μήλα και κρεμμύδια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η αυξημένη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή σχετίζεται με τη διατήρηση βάρους και έχει θετική επίδραση στην απώλεια κιλών.

Οι τροφές που μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος είναι:

  • Κράνμπερι
  • Φράουλες
  • Κεράσια
  • Σταφύλια
  • Άγρια μούρα
  • Τσάι
  • Μήλα
  • Κρεμμύδια
  • Πράσα
  • Μπρόκολο

Παραμείνετε σωματικά ενεργοί

Μην ξεχνάτε ότι ο μεταβολισμός επιβραδύνεται καθώς γερνάμε και κατά συνέπεια, συσσωρεύουμε λίπος και παίρνουμε κιλά. Για να αποφύγετε να πάρετε πάρα πολύ βάρος, παραμείνετε δραστήριοι. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με ασκήσεις χαμηλού κινδύνου σε τακτική βάση.

Επιπλέον, η άσκηση θα βοηθήσει τους μύες και τις αρθρώσεις να παραμείνουν δυνατοί και νέοι και μάλιστα να καθυστερήσει λίγο τη διαδικασία γήρανσης.

Δώσε προσοχή! Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι άσκηση 10 λεπτών 3 φορές την ημέρα είναι εξίσου αποτελεσματική με 30 λεπτά αδιάλειπτης σωματικής άσκησης. Έτσι, ακόμη και αν ανεβείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή 10 λεπτά περπάτημα θα έχει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παραμείνετε ψυχικά ενεργοί

Τα προβλήματα μνήμης θεωρούνται φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Αλλά δεν είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό. Ευχάριστες δραστηριότητες όπως το διάβασμα, το σταυρόλεξο, το sudoku και το σκάκι (ακόμη και μερικά διαδικτυακά παιχνίδια) θα διεγείρουν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, ενισχύοντας τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Αυτές οι συνήθειες ξυπνούν και εκπαιδεύουν τον εγκέφαλο, βοηθούν στην πρόληψη του στρες και της κατάθλιψης και διατηρούν την ποιότητα της ζωής.

Δείτε ακόμη 13 Καθημερινές Συνήθειες που σας Προσθέτουν Βάρος

Πείτε “Όχι” στις δίαιτες

Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων μπορούν πραγματικά να μειώσουν το ρυθμό του μεταβολισμού για πάντα. Όταν δεν λαμβάνετε αρκετές θερμίδες, το σώμα προσπαθεί να εξοικονομήσει όλη την ενέργειά του και ως αποτέλεσμα, εξοικονομεί θερμίδες. Εάν στραφείτε επανειλημμένα σε αυτές τις δίαιτες, ο μεταβολικός σας ρυθμός δεν θα επιστρέψει ποτέ στο φυσιολογικό.

Επίσης, σημειώστε ότι μια δίαιτα 1.200 θερμίδων (και λιγότερο) θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά αυτό που χάνετε είναι μυϊκός ιστός και όχι λίπος. Και δεδομένου ότι οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες από το λίπος, η απώλεια μυϊκού ιστού θα δυσκολεύει τη διατήρηση του βάρους σας.

Επιλέξτε ρούχα που τονώνουν την αυτοπεποίθησή σας

Ο τρόπος που φαίνεστε επηρεάζει τον τρόπο που αισθάνεστε και τον τρόπο που οι άλλοι σας προσέχουν. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τα ρούχα. Προσπαθήστε να επιλέξετε αυτά που αναδεικνύουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας και κρύβουν τις ατέλειες. Για παράδειγμα, τα χαμηλόμεσα τζιν μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς μπορούν να κοντύνουν τα πόδια σας και να τραβήξουν την προσοχή στη μέση χωρίς να την τονίζουν.

Παρακολουθήστε τακτικά την υγεία σας

Η γήρανση μπορεί επίσης να φέρει προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση και οστεοπόρωση, καθιστώντας πιο δύσκολη τη σωματική άσκηση.

Οι τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι βοηθούν να παραμείνετε υγιείς και να απολαύσετε κάθε μέρα της ζωής σας. Πριν καν το παρατηρήσετε, θα δημιουργήσετε τον δικό σας θετικό κύκλο πραγμάτων: η καλή υγεία δίνει τη δυνατότητα και τη θέληση να ασκηθείτε και αυτο σας κάνει να αισθάνεστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.

Ξεκινήστε το συντομότερο δυνατό

Πιστεύετε ότι μπορείτε να πάρετε μερικά κιλά τώρα και να τα χάσετε λίγο αργότερα; Ξεχάστε το! Ακριβώς όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα, θα πρέπει να εισαγάγετε υγιείς συνήθειες στη ζωή σας το συντομότερο δυνατό. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για επιπλέον κιλά στο μέλλον.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 7 Λόγοι που Παίρνετε Βάρος Ξανά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Η ντάλια είναι ένα βολβώδες λουλούδι που κατάγεται από το Μεξικό. Ανθίζει το καλοκαίρι και όλο το φθινόπωρο

Ντάλια μια κομψή και αξιοπρεπής κυρία στον κήπο μας – Πληροφορίες Καλλιέργεια

41 εκπληκτικά σχέδια στα νύχια για τον Ιούνιο 2021

41 εκπληκτικά σχέδια στα νύχια για τον Ιούνιο 2021