in , ,

13 Καθημερινές Συνήθειες που σας Προσθέτουν Βάρος

13 Καθημερινές Συνήθειες που σας Προσθέτουν Βάρος
13 Καθημερινές Συνήθειες που σας Προσθέτουν Βάρος

Ο συνδυασμός υγιεινών γευμάτων, τακτικής άσκησης και ενός καλά μελετημένου προγράμματος απώλειας βάρους μπορεί να μην είναι αρκετά για να χάσετε επιπλέον κιλά. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να υπάρχουν μικρές καθημερινές συνήθειες που παραμένουν απαρατήρητες και πρέπει να αποφεύγονται για αποτελεσματική απώλεια βάρους. 15 Λάθη που Μπορούν να Προσθέσουν Κιλά στην Εμφάνισή σας

Έχετε εμμονή με τα αβοκάντο.

© pexels.com

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με υγιή ακόρεστα λίπη και άλλα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Έτσι, οι άνθρωποι τείνουν να το προσθέτουν στο τοστ, τα αυγά, τα ντιπ ακόμη και τα smoothies χωρίς να ελέγχουν την ποσότητα. Ωστόσο, το αβοκάντο έχει πολλές θερμίδες, πράγμα που σημαίνει ότι αν τρώτε πολλά δεν θα σας ωφελούν. Συνιστάται να καταναλώνετε μισό αβοκάντο την ημέρα για υγιή απώλεια βάρους.

Δεν τρώτε μεσημεριανό.

© pexels.com, © pexels.com

Μερικοί άνθρωποι παραλείπουν το μεσημεριανό επειδή πιστεύουν ότι το λίγο φαγητό είναι καλό για αυτούς, ενώ άλλοι απλά είναι τόσο απασχολημένοι όλη την ημέρα που ξεχνούν να τρώνε. Το να μην τρέφεστε αρκετά μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και στρεσαρισμένοι, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένες λιγούρες και κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. Εκτός από αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε ορμονικές ανισορροπίες που εμποδίζουν το κάψιμο λίπους.

Προτιμάτε τα skinny τζιν.

© IMP FEATURES/East News, © Rachpoot/ASTRO/MEGA/Mega Agency/East News, © LIFE / MEGA/Mega Agency/East News

Μπορεί να σας βοηθήσουν να φαίνεστε πιο αδύνατοι, αλλά η τακτική χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα προβλήματα. Συμπιέζουν τους μηρούς, τους γλουτούς και το σώμα, εμποδίζοντας τους μυς να λειτουργούν σωστά. Αφού βρίσκονται υπό πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνονται χαλαροί και αρχίζουν να κρεμάνε. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε είτε να επιλέξετε πιο χαλαρά τζιν είτε να κάνετε τακτικά μασάζ στους αστραγάλους και το σώμα σας αφού φορέσετε τέτοια τζιν.

Πίνετε γάλα αμυγδάλου.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Εάν δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή είστε χορτοφάγος, η εναλλαγή με φυτικά υποκατάστατα γάλακτος μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Όσοι καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν αυξημένο μεταβολισμό και χαμηλότερες πιθανότητες αύξησης βάρους, χάρη στο ασβέστιο. Ωστόσο, αυτό λειτουργεί μόνο εάν ενσωματωθεί σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.

Αποφεύγετε τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά.

© unsplash.com, © unsplash.com

Η θυσία άλλων θρεπτικών ουσιών για περισσότερη πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανεπάρκεια βιταμινών και πολλά άλλα. Εκτός από αυτό, το να μην έχετε αρκετούς υδατάνθρακες και υγιή λιπαρά στα γεύματά σας οδηγεί σε αύξηση βάρους. Για να έχετε τα καλύτερα οφέλη για την υγεία, καταναλώστε κυρίως σύμπλοκα υδατανθράκων και ακόρεστα λιπαρά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ασκείστε πολύ έντονα.

© pexels.com, © depositphotos.com

Η τακτική άσκηση όχι μόνο βοηθά να επιτύχετε ένα σφιχτοδεμένο σώμα, αλλά είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα άγχους. Ωστόσο, η πάρα πολύ άσκηση μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα και να αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης. Αυτό αναγκάζει το σώμα να αποθηκεύει περισσότερο λίπος και να λαχταράει περισσότερο φαγητό. Συνιστάται να κάνετε περίπου 150 λεπτά μέτρια αερόβια άσκηση την εβδομάδα. Οι κύριες ομάδες μυών πρέπει να ασκούνται 2 φορές την εβδομάδα.

Δείτε ακόμη 7 Λόγοι που Παίρνετε Βάρος Ξανά

Επιλέγετε προϊόντα με «μηδέν ζάχαρη».

© depositphotos.com, © pexels.com

Βραχυπρόθεσμα, τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση κατανάλωσης θερμίδων, αλλά μακροπρόθεσμα, μπορούν να προκαλέσουν ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας. Όχι μόνο μπορούν να μειώσουν την απώλεια βάρους αλλά τα υποκατάστατα ζάχαρης συνδέονται με τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Επιπλέον, μπορούν να σας κάνουν να θέλετε να φάτε πιο γλυκές λιχουδιές.

Προτιμάτε να μένετε στο σπίτι.

© pexels.com, © pexels.com

Εάν δεν λαμβάνετε ηλιακό φως καθημερινά, ενδέχεται να αποθηκεύετε όλο και περισσότερο λίπος. Σύμφωνα με μια μελέτη, όταν το φως του ηλίου διεισδύει στο δέρμα φτάνει επίσης στα λιπώδη κύτταρα. Αφού συμβεί αυτό, αρχίζουν να αποθηκεύουν λιγότερο λίπος επειδή τα σταγονίδια λιπιδίων μειώνονται σε μέγεθος και απελευθερώνονται έξω από το κύτταρο. Έτσι, βγείτε έξω για να προσλάβετε ηλιακό φως για τουλάχιστον μισή ώρα, καθημερινά.

Οι τρόποι σας είναι πολύ καλοί.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Το φαγητό μαζί με τους φίλους και την οικογένειά μας μπορεί να μας κάνει να καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό. Επίσης, μπορεί να αισθανόμαστε ένοχοι για το ότι δεν αδειάσαμε το πιάτο μας, ειδικά όταν κάποιος ετοιμάζει ένα υπέροχο γεύμα για εμάς. Ωστόσο, αυτό το συναίσθημα κάνει περισσότερη κακό παρά καλό, κάνοντάς μας να τρώμε υπερβολικά με αποτέλεσμα, να παίρνουμε περισσότερα κιλά.

Προτιμάτε γάλα στον καφέ.

© unsplash.com, © unsplash.com

Ο ίδιος ο καφές δεν θα χαλάσει την προσπάθεια απώλεια βάρους, αλλά αυτό που αποφασίζετε να προσθέσετε σε αυτόν σίγουρα μπορεί. Αντί για ένα απλό φλιτζάνι καφέ το πρωί, πολλοί επιλέγουν να βάζουν γάλα ή κρέμα. Η ζάχαρη και τα λιπαρά μπορούν να προσθέσουν θερμίδες και η τακτική κατανάλωσή τους θα οδηγήσει γρήγορα σε επιπλέον κιλά. Συγκριτικά, ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ περιέχει μόνο 4 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι καπουτσίνο 110 θερμίδες.

Δεν έχετε αρκετό μαγνήσιο.

© unsplash.com, © unsplash.com

Όχι μόνο αυτό το μεταλλικό στοιχείο είναι ζωτικής σημασίας για τα νεύρα, τους μυς και την υγεία της καρδιάς αλλά το έλλειμμα μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους. Το μαγνήσιο βοηθά στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στον έλεγχο της γλυκόζης. Η πρόσληψη του απαιτούμενου μαγνησίου έχει θετική επίδραση στη βελτίωση και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια, τα όσπρια και τα λιπαρά ψάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το επίπεδό του.

Το παρακάνετε με φυσικά γλυκαντικά.

© pixabay.com, © depositphotos.com

Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις, αλλά μην ξεχνάτε ότι περιέχουν επίσης ζάχαρη. Για παράδειγμα, μια κουταλιά της σούπας σιρόπι περιέχει 12 γραμμάρια ζάχαρης, ενώ μια κουταλιά της σούπας μέλι έχει 17 γραμμάρια. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαλείψετε εντελώς αυτά τα προϊόντα από τη διατροφή σας, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την ποσότητα που προσθέτετε στα γεύματά σας.

Καταναλώνετε ζελεδάκια βιταμίνες.

© Mike Mozart / flickr, © depositphotos.com

Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά δεν χάνετε κιλά, τότε ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τα συμπληρώματα διατροφής. Εάν καταναλώνετε ζελεδάκια βιταμίνες αντί για συνηθισμένα χάπια, πρέπει να γνωρίζετε ότι συνήθως περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Σίγουρα, δεν θα σας προσθέσει κιλά, αλλά μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Δείτε επίσης 10 Κόλπα για να Φαίνεστε πιο Αδύνατες σε 2 Λεπτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Περισσότερο Φυλλικό Οξύ

7 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Περισσότερο Φυλλικό Οξύ

5 Τάσεις Κηπουρικής για το 2021

5 Τάσεις Κηπουρικής για το 2021