in , ,

Άνω των 40 Ετών: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Άνω των 40 Ετών: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε
Άνω των 40 Ετών: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Η ηλικία των 40 είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι παρατηρούνται διάφορες αλλαγές στον οργανισμό, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και με τις κατάλληλλες τροφές. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αρχίζει να μειώνεται όπως και η ελαστικότητα των αγγείων. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την προσπάθεια απώλειας βάρους και αυξάνουν τον κίνδυνο για θυροειδή, σακχαρώδη διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

Σύμφωνα με την διαιτολόγο-διατροφολόγο, Sarah Mirkin RD, CPT, μετά τα 40 η παρακολούθηση της ποσότητας των βιταμινών και των θρεπτικών ουσιών που αποκτάτε, αποκτά αποφασιστική σημασία. Εάν δεν δίνετε αρκετή προσοχή, μπορεί να αντιμετωπίσετε αρνητικές αλλαγές, όπως είναι η απώλεια της μυϊκής μάζας, ο αργός μεταβολισμός και η αύξηση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων.

Τροφές που χρειάζεστε αν είστε άνω των 40 ετών

Οι λιναρόσποροι είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα λίπη για έντονο μυαλό και υγιή καρδιά. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά για το έντερο σας. «Καθώς μεγαλώνουμε, είναι πιο σημαντικό να τρώμε τις σωστές τροφές για να κρατάμε υπό έλεγχο την υγεία του εντέρου μας», λέει η Sarah Mirkin RD, CPT και προσθέτει, «Οι λιναρόσποροι είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες για μακροπρόθεσμη υγεία του πεπτικού συστήματος».

Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένους λιναρόσπορους ή να αλέσετε ολόκληρους. Το σώμα σας αφομοιώνει και απορροφά τα θρεπτικά συστατικά από τους αλεσμένους λιναρόσπορους καλύτερα από τους ολόκληρους.

Αγριος σολωμός

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 και μια καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Και ενώ το λίπος έχει περισσότερες από τις διπλάσιες θερμίδες πρωτεϊνών και υδατανθράκων, είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τον πόθο σας υπό έλεγχο. «Ο σολομός δεν είναι μόνο χορταστικός και νόστιμος, αλλά θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει, θα μειώσει τον κίνδυνο ασθένειας και ακόμη και θα περιορίσει την πείνα σας».

Αβοκάντο

Γεμάτο με υγιή λίπη, τα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας παχύ, να θρέψετε τα μαλλιά σας και να βοηθήσετε στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, χάρη στην αξιοπρεπή περιεκτικότητά τους σε κάλιο. «Αν και τα αβοκάντο είναι πολύ πλούσια σε λίπος, συνδέονται με την απώλεια βάρους επειδή είναι τόσο ικανοποιητικά».

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα χορταστικό σνακ που προάγει την απώλεια βάρους επειδή είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη και πρωτεΐνη. Μπόνους: Τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών βοηθούν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, λέει η Mirkin.

Κάρδαμο

Ανακινήστε τη σαλάτα σας με αυτό το πιπεράτο φυλλώδες πράσινο ενώ διατηρείτε το δέρμα σας λαμπερό στη διαδικασία. «Είναι γεμάτο με νερό, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τις ελεύθερες ρίζες», ένας από τους κύριους επιθετικούς της πρόωρης βλάβης του δέρματος.

Ξυνολάχανο

Φτιαγμένο από λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση, αυτό το πικάντικο καρύκευμα είναι γεμάτο με προβιοτικά που ενισχύουν το έντερο – γνωστό και ως γνωστόν. καλά βακτήρια—καθιστώντας το διατροφικό απαραίτητο στοιχείο για γυναίκες άνω των 40 ετών. Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα υγιή ζωύφια μπορεί να βελτιώσουν την ανοσοποιητική λειτουργία, τη διάθεση, το πεπτικό σύστημα, ακόμη και το δέρμα σας.

Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις στη διατροφή σας μπορείτε να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας και να προστατευτείτε από προβλήματα υγείας.

via healthstories /φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY διακοσμητικά σπιτιού,οικονομικά διακοσμητικά σπιτιού,DIY διακόσμηση,DIY κατασκευές,διακόσμηση σπιτιού,

Χωρίς πολλά Χρήματα: 27 Εύκολα και Οικονομικά DIY Διακοσμητικά Σπιτιού

Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε