in , , , ,

Λίγδα Και Βρωμιά: Πως να Καθαρίσετε το Λιπαρό Διπλό Τζάμι του Φούρνου σε Λίγα Λεπτά

Λίγδα Και Βρωμιά: Πως να Καθαρίσετε το Λιπαρό Διπλό Τζάμι του Φούρνου σε Λίγα Λεπτά
Λίγδα Και Βρωμιά: Πως να Καθαρίσετε το Λιπαρό Διπλό Τζάμι του Φούρνου σε Λίγα Λεπτά

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το διπλό τζάμι του φούρνου γίνεται λιπαρό και βρώμικο είναι ότι, όταν χρησιμοποιείτε το φούρνο σας, τα σωματίδια φαγητού και το λίπος μπορεί να πιτσιλίσουν και να κολλήσουν στο τζαμί. Επιπλέον, όταν μαγειρεύετε με λάδια ή λίπη, μπορούν να δημιουργήσουν ένα λιπαρό υπόλειμμα που μπορεί να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Ώρα Για Καθάρισμα Φούρνου: Πυρέξ Και Λεμόνι Και “Καθάρισες” ΧΩΡΙΣ Χημικά

Ένας άλλος λόγος είναι ότι, καθώς ο φούρνος θερμαίνεται, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού, η οποία μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση βρωμιάς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το διπλό τζάμι δεν είναι μόνο για την αισθητική αλλά και για την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση του φούρνου. Ένα βρώμικο και λιπαρό παράθυρο με διπλό τζάμι μπορεί να μειώσει την απόδοση του φούρνου και να προκαλέσει κινδύνους για την ασφάλεια.

Αυτή είναι η καλύτερη τεχνική για να καθαρίσετε το διπλό τζάμι της πόρτας του φούρνου χρησιμοποιώντας φυσικά και σπιτικά υλικά.

  • Αρχικά, αφαιρέστε τυχόν μεγάλα υπολείμματα ή σωματίδια τροφίμων από το διπλό τζάμι χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί ή μια βούρτσα.
  • Στη συνέχεια, ανακατέψτε ίσα μέρη νερό και λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το διάλυμα στο διπλό τζάμι και αφήστε για λίγα λεπτά για να χαλαρώσει τυχόν βρωμιά ή λίπη.

Δείτε ακόμη Λειτουργεί Σωστά Το Ψυγείο; Κάνε Το Κόλπο Με Το Χαρτονόμισμα

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να τρίψετε απαλά τα τζάμια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν επίμονους λεκέδες ή λιπαρές περιοχές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Για σκληρούς λεκέδες, όπως καμένα τρόφιμα ή λίπη, χρησιμοποιήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Απλώστε την πάστα στον λεκέ και αφήστε την για λίγα λεπτά πριν τρίψετε με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα.
  • Τέλος, σκουπίστε το διπλό τζάμι με ένα καθαρό, υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα καθαριστικού ή πάστας. Στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα ή στον αέρα.
  • Για να αποφύγετε μελλοντικούς λεκέδες, προσπαθήστε να σκουπίσετε τυχόν διαρροές ή σωματίδια φαγητού μόλις συμβούν και καθαρίστε το φούρνο σας τακτικά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 9 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίζετε Κάθε Μέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

θυμός και παιδιά,μαζί με το παιδί,για το παιδί,συμβουλές για παιδιά,

Σταματήστε να Λέτε στα Παιδιά σας να μην Θυμώνουν Ποτέ – Διδάξτε τα Πώς να Θυμώνουν

εσοχές σε υπνοδωμάτιο,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

46 Πρακτικές και Διακοσμητικές Εσοχές σε Υπνοδωμάτιο