in ,

8 Έξυπνοι Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Βενζίνη

εξοικονόμηση βενζίνης,συμβουλές για το αυτοκίνητο,χρήσιμα,
εξοικονόμηση βενζίνης,συμβουλές για το αυτοκίνητο,χρήσιμα,

Οι τιμές της βενζίνης είναι πολύ υψηλότερες. Είναι λοιπόν λογικό όλοι να προσπαθούν να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη βενζίνη. Έχουμε οκτώ συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό. Κλειδιά Αυτοκινήτου σε Αλουμινόχαρτο: Γιατί Πρέπει να το Τυλίξετε και να Γλυτώσετε Από Πολλούς Μπελάδες

8 Έξυπνοι Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Βενζίνη

Παραμονή σε εγρήγορση και διατήρηση επαρκούς απόστασης

Παραμένοντας συνεχώς σε εγρήγορση στην κίνηση, διασφαλίζετε ότι πρέπει να φρενάρετε και να επιταχύνετε λιγότερο συχνά. Αυτό εξοικονομεί πολύ βενζίνη μακροπρόθεσμα. Το να μην κρατάτε αποστάσεις μπορεί επίσης να κοστίσει πολύ επιπλέον βενζίνη επειδή πατάτε συνεχώς τα φρένα. Κρατώντας αρκετή απόσταση από τους άλλους στο δρόμο, το αποτρέπετε.

Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών

Όταν οδηγείτε, η πίεση στα ελαστικά του αυτοκινήτου σας αυξάνεται. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την πίεση. Αν δεν μπορούν, θα πρέπει να επιβραδύνετε και να επιταχύνετε πιο συχνά (που με τη σειρά του κοστίζει επιπλέον βενζίνη).

Μην πατάτε πολύ δυνατά τα φρένα στα φανάρια

Φροντίζοντας να επιβραδύνετε λίγο πριν το φανάρι, δεν χρειάζεται να πατήσετε τα φρένα με πλήρη δύναμη αργότερα. Αυτό εξοικονομεί πολύ βενζίνη και άρα πολλά χρήματα!

Δείτε ακόμη Πως να Καθαρίσετε Περιττώματα Πουλιών από το Αυτοκίνητο Χωρίς να Αφήσετε Γρατσουνιές

Διατηρήστε μια σταθερή ταχύτητα όσο το δυνατόν περισσότερο

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν βρίσκεστε σε μεγάλο δρόμο, αλλά σε αγροτικούς δρόμους σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η άσκοπη επιτάχυνση σπαταλά βενζίνη. Οδηγώντας με σταθερή ταχύτητα όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 30% βενζίνη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μεταφέρετε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα

Παρόλο που συχνά νομίζετε ότι το φορτίο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας δεν έχει σημασία, καταναλώνει πολύ περισσότερη βενζίνη. Παίρνοντας μόνο τα απαραίτητα και αφήνοντας τα υπόλοιπα στο σπίτι, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ βενζίνη.

Συνδυάστε σύντομες διαδρομές μεταξύ τους

Αν κανετε συχνά πολλές σύντομες διαδρομές με το αυτοκίνητο, δοκιμάστε να τις συνδυάσετε. Όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο, αλλά το αυτοκίνητο θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία μόνο μία φορά.

Ανοίξτε το κλιματιστικό όσο το δυνατόν λιγότερο

Τις ζεστές μέρες, τα αυτοκίνητα γενικά καταναλώνουν λιγότερη βενζίνη επειδή δεν τους παίρνει τόσο πολύ χρόνο για να ζεσταθούν πλήρως. Ωστόσο, τα κέρδη που επιτυγχάνονται σε αυτό μπορεί να εξατμιστούν γρήγορα τη στιγμή που θα ενεργοποιήσετε το κλιματισμό. Καλύτερα να επιλέξετε να ανοίγετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου λίγο πιο συχνά και τον κλιματισμό μόνο για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

Κλείστε τη θέρμανση

Το ίδιο ισχύει για τη θέρμανση του αυτοκινήτου όπως και για τον κλιματισμό: δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον, αλλά κοστίζει και πολλή βενζίνη. Προσπαθήστε να ανάβετε το καλοριφέρ στο αυτοκίνητό σας όσο το δυνατόν λιγότερο. Είναι πραγματικά απαραίτητο; Ενεργοποιήστε το μόνο όταν οδηγείτε ήδη. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο θέρμανσης και βενζίνη.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Σπιτικά Κόλπα για την Αφαίρεση Γρατζουνιών από το Αυτοκίνητο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Προστατέψτε τα Παιδιά σας από Αυτά τα Εν Δυνάμει Επικίνδυνα Οικιακά Είδη

Προστατέψτε τα Παιδιά σας από Αυτά τα Εν Δυνάμει Επικίνδυνα Οικιακά Είδη

10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε πριν Πάτε για Ύπνο

10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε πριν Πάτε για Ύπνο