in , , ,

10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε πριν Πάτε για Ύπνο

10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε πριν Πάτε για Ύπνο
10 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε πριν Πάτε για Ύπνο

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Ίσως οφείλεται στις διατροφικές σας συνήθειες. Υπάρχουν μερικές τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ή να πίνετε για να έχετε έναν καλό ύπνο. Ροχαλητό Τέλος: 6 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε για να το Σταματήσετε

Αναψυκτικά

globaldata.com

Τα αναψυκτικά δεν είναι μόνο επιβλαβή για το μεταβολισμό και τον ύπνο σας, αλλά είναι επίσης επιβλαβή επειδή αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα σας. Τα συστατικά των αναψυκτικών μπορούν επίσης να προκαλέσουν παλινδρόμηση και να ερεθίσουν το στομάχι σας. Θα πρέπει να αποφεύγετε να τα πίνετε πριν πάτε για ύπνο.

Αλκοόλ

Alexas_Fotos / Pixabay

Σε αντίθεση με ό,τι νομίζετε, το αλκοόλ δεν σας βοηθά να κοιμηθείτε. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Διαταράσσει τους κύκλους του ύπνου και σας αφυδατώνει. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει τις διαταραχές του ύπνου.

Τυρί

Pixabay/Webvilla

Όταν το σώμα σας έχει απορροφήσει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για να λειτουργεί σωστά, η παραγωγή ορμονών που συνδέεται με τη ρύθμιση του ύπνου μειώνεται. Το τυρί μπορεί να δημιουργήσει πεπτικές φλεγμονές και πονοκεφάλους σε μερικούς ανθρώπους. Είναι καλύτερα να καταναλώνετε γάλα ή γιαούρτι, καθώς αυτά τα προϊόντα περιέχουν τρυπτοφάνη, έναν πρόδρομο αμινοξύ της σεροτονίνης.

Αλλαντικά

klinik / Pixabay

Μην τρώτε πολλά αλλαντικά γιατί είναι πολύ λιπαρά και έχουν πολλά πρόσθετα που βλάπτουν την υγεία σας. Μπορούν να ερεθίσουν το πεπτικό σας σύστημα και να προκαλέσουν γαστρική παλινδρόμηση.

Τηγανητά φαγητά

ivabalk / Pixabay

Τα τηγανητά φαγητά είναι δύσκολο να χωνευτούν και οι περισσότεροι άνθρωποι που τα τρώνε για βραδινό παθαίνουν κράμπες στο στομάχι και γαστρική παλινδρόμηση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 8 Τροφές που Μπορούν να σας Βοηθήσουν να Νιώσετε πιο Ευτυχισμένοι

Κρέας

Pixabay/PDPhotos

Το κρέας χρειάζεται πολύ χρόνο για να χωνευτεί λόγω του ποσοστού λίπους και των πρωτεϊνών του. Αν πάτε για ύπνο αφού φάτε πολύ κρέας, το σώμα σας θα συγκεντρωθεί στην πέψη του κρέατος και όχι στον ύπνο.

Παγωτό και σοκολάτα

Pixabay/PublicDomainPictures

Αυτά τα δύο τρόφιμα είναι πλούσια σε ζάχαρη που ισοδυναμεί με βραχυπρόθεσμη ενέργεια. Το παγωτό περιέχει λίπος και η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη, η οποία δεν βοηθά στον ύπνο. Εάν θέλετε ένα επιδόρπιο αργά το βράδυ, προτιμήστε γιαούρτι ή τροφές κατά του στρες όπως ξηρούς καρπούς, μπανάνες, σύκα ή ένα μήλο.

Καραμέλες

Pixabay/Daria-Yakovleva

Η ραφιναρισμένη ζάχαρη προφανώς δεν κάνει καλό στον ύπνο. Επιβραδύνει τον μεταβολισμό και μπορεί επίσης να σας κάνει να έχετε εφιάλτες και αυξάνει τα επίπεδα άγχους σας.

Πικάντικες σάλτσες

Pixabay/asteinfest

Οι πικάντικες σάλτσες μπορούν να προκαλέσουν μείωση των οξέων στο στομάχι σας που προκαλούν ερεθισμούς. Συχνά είναι επίσης πολύ θερμιδικά, επομένως είναι καλύτερο να τρώτε μερικές με μέτρο.

Μπρόκολο

ImageParty / Pixabay

Δεδομένου ότι το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θείο, μπορεί να είναι δύσκολο να χωνευτεί. Μπορεί να προκαλέσει πόνους στο στομάχι και αέρια. Προσπαθήστε να μην το φάτε κατά τη διάρκεια του δείπνου εάν θέλετε να κοιμηθείτε καλά.

πηγή

Δείτε επίσης 10 Τροφές που Μπορούν να σας Κάνουν πιο Αγχωμένους και τι Μπορείτε να Φάτε Αντ’ Αυτού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εξοικονόμηση βενζίνης,συμβουλές για το αυτοκίνητο,χρήσιμα,

8 Έξυπνοι Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Βενζίνη

κόψιμο παντζαριών,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

Πώς να Κόψετε Παντζάρια Χωρίς να Λερώσετε τα Χέρια σας