in ,

10 Τροφές που Μπορούν να σας Κάνουν πιο Αγχωμένους και τι Μπορείτε να Φάτε Αντ’ Αυτού

τροφές και άγχος,τροφές και κατάθλιψη,διατροφή,συμβουλές διατροφής,
10 Τροφές που Μπορούν να σας Κάνουν πιο Αγχωμένους και τι Μπορείτε να Φάτε Αντ' Αυτού

Είστε ό, τι τρώτε. Αλλά ακόμα κι αν προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά, μπορεί να επιλέγετε τροφές που μπορεί να σας προκαλέσουν άγχος ή κατάθλιψη χωρίς καν να το γνωρίζετε. Αντ’ αυτού προτιμηστε τροφες που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας. 13 Τροφές για να Περιορίσετε την Όρεξή σας και να Χάσετε Βάρος

Χυμός φρούτων

© Pexels.com, © Pexels.com

Ο χυμός φρούτων μπορεί να φαίνεται σαν ένα υγιεινό ροφημα στην αρχή, αλλά τα φρούτα έχουν κάτι σημαντικό που δεν έχει ο χυμός: φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες χορταίνουν και επιβραδύνουν τον τρόπο με τον οποίο το αίμα επεξεργάζεται την ενέργεια. Χωρίς τις φυτικές ίνες, ο χυμός μπορεί να σας προκαλέσει έκρηξη ζάχαρου αφήνοντάς σας πεινασμένους και θυμωμένους. Αντίθετα, δοκιμάστε να πίνετε νερό και να τρώτε φρούτα.

Αναψυκτικά

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Η ζάχαρη που έχουν τα αναψυκτικά είναι ανθυγιεινή και μάλιστα συνδέεται με την κατάθλιψη. Η καφεΐνη που περιέχουν έχει συνδεθεί με το άγχος.

Λευκό ψωμί

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Αν σας αρέσει να έχετε ένα τοστ το πρωί ή αγαπάτε τα σάντουιτς, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση λευκού ψωμιού. Το εξαιρετικά επεξεργασμένο λευκό αλεύρι του μετατρέπεται γρήγορα σε σάκχαρο στο αίμα, το οποίο σας κάνει να κρασάρετε. Δεν χρειάζεται να κόψετε το ψωμί, αλλά δοκιμάστε μια εναλλακτική λύση ολικής αλέσεως. Ή δοκιμάστε πλιγούρι βρώμης για πρωινό.

Ντόνατς

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Τα ντόνατς είναι γεμάτα με λίπη, λευκό αλεύρι και πολλή ζάχαρη, με πολύ λίγες φυτικές ίνες. Εάν χρειάζεστε ένα γρήγορο σνακ, η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη επιλογή: μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, ελαττώνοντας το άγχος.

Κέτσαπ

© idealisms / Wikimedia Commons, © Pixabay.com

Το κέτσαπ είναι γεμάτο με πολλή ζάχαρη και ενώ υπάρχουν πιο light εναλλακτικές, τα τεχνητά γλυκαντικά τους συνδέονται επίσης με το άγχος και την κατάθλιψη. Δοκιμάστε να μαγειρέψετε με φρέσκια ντομάτα και να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα, για να ξεφύγετε από τα γλυκά. Λίγο πιπέρι καγιέν μπορεί επίσης να βοηθήσει στη γεύση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση: Οι 5 πιο επικίvδυvες τροφές για δηλητηρίαση και το μεγάλο λάθoς που όλοι κάνουμε

Σάλτσα σόγιας

© PublicDomainPictures.com, © Pixabay.com

Εάν είστε ευαίσθητοι στη γλουτένη, τα τρόφιμα που την έχουν μπορεί να σας προκαλέσουν άγχος ή κατάθλιψη. Αν και αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα στα αρτοσκευάσματα, μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα με τη σάλτσα σόγιας. Εάν θέλετε να προσθέσετε ελαφριά γεύση στο φαγητό σας, το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμεύσει ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση.

Ζαμπόν

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Υπάρχουν όλων των ειδών τα επεξεργασμένα κρέατα: λουκάνικα, χοτ ντογκ, σαλάμι, ζαμπόν ή μπέικον. Επίσης, το ίδιο θεωρούνται τα καπνιστά, τα αποξηραμένα ή τα κονσερβοποιημένα κρέατα λόγω του τρόπου διατήρησής τους. Δυστυχώς, το νάτριό τους δεν είναι καλό για την ψυχική ή σωματική σας ευεξία. Τα ψάρια, ειδικά ο σολομός, η πέστροφα και η ρέγγα, μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα άγχους.

Τηγανητό κοτόπουλο

© Pixabay.com, © Needpix.com

Το τηγανητό κοτόπουλο, και τα περισσότερα τηγανητά φαγητά γενικά, έχουν ανθυγιεινά λιπαρά που αντισταθμίζουν τα οφέλη από το κρέας. Αν έχετε διάθεση για πουλερικά, δοκιμάστε λίγη γαλοπούλα. Η τρυπτοφάνη της είναι γνωστή για την ηρεμία του άγχους.

Frosting

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Όσον αφορά το frosting, η ζάχαρη δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Τα μερικώς υδρογονωμένα έλαιά του, τα οποία μπορούν επίσης να βρεθούν σε μπισκότα και κράκερ, δεν βοηθούν ούτε το άγχος. Εάν χρειάζεστε μια γλυκιά απόλαυση, δοκιμάστε αντ’ αυτού το γιαούρτι.

Ντρέσινγκ σαλάτας

© shutterstock.com, © Pexels.com

Τα αγοραστά ντρέσινγκ μπορεί να σας εμπνεύσουν να φάτε μια φρέσκια σαλάτα, αλλά πολλά από αυτά είναι γεμάτα με ζάχαρη και σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη. Ακόμη και τα ελαφριά ή χωρίς ζάχαρη περιέχουν συχνά ασπαρτάμη, η οποία επίσης συνδέεται άμεσα με το άγχος και την κατάθλιψη. Αν έχετε διάθεση για σαλάτα, δοκιμάστε αντ’ αυτού μια σαλάτα σπανάκι. Το σπανάκι είναι γνωστό για τη μείωση της κορτικοστερόνης στο αίμα, η οποία βοηθά στο στρες και την κατάθλιψη.

Δείτε επίσης 10 Τροφές που Κρύβουν πολύ Περισσότερη Ζάχαρη από ό,τι Νομίζετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ασπρόμαυρη διακόσμηση καθιστικού,ιδέες διακόσμησης καθιστικού,διακόσμηση καθιστικού,διακόσμηση,ιδέες διακόσμησης,

Διακόσμηση σε Άσπρο και Μαύρο: 34 Ιδέες Ασπρόμαυρης Διακόσμησης Καθιστικού

Αν έχεις Τζάκι σε Ενδιαφέρει: Πόσο Ζέστη προσφέρει το κάθε είδος Ξύλου

Αν έχεις Τζάκι σε Ενδιαφέρει: Πόσο Ζέστη προσφέρει το κάθε είδος Ξύλου – Πεύκο, Οξιά, Δρυς, Ελιά, Πουρνάρι – Θερμική Απόδοση