in , , ,

13 Τροφές για να Περιορίσετε την Όρεξή σας και να Χάσετε Βάρος

τροφές περιορισμού όρεξης,τροφές για χάσιμο βάρους,διατροφή,συμβουλές διατροφής,
13 Τροφές για να Περιορίσετε την Όρεξή σας και να Χάσετε Βάρος

Σχεδόν όλοι έχουν ονειρευτεί να μπορούν να τρώνε τα πάντα και οτιδήποτε χωρίς ποτέ να ανησυχούν για την αύξηση του βάρους. Όσο κι αν θα θέλαμε να σας πούμε ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό, δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει. Όμως υπάρχουν πολλές υγιεινές και νόστιμες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε την όρεξή σας και να αποφύγετε την αύξηση βάρους. 10 Τροφές που Κρύβουν πολύ Περισσότερη Ζάχαρη από ό,τι Νομίζετε

Κοκκινόψαρο

© Depositphotos.com, © Shutterbug75 / Pixabay

Υπάρχουν πολλές πρωτεΐνες και απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο κοκκινόψαρο. Ένας τέτοιος συνδυασμός θρεπτικών συστατικών σας επιτρέπει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία σας. Η κατανάλωση κοκκινόψαρου σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας, διαβήτη και ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.

Αβοκάντο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όχι μόνο τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων, αλλά το ελαϊκό οξύ που περιέχουν παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού που βοηθά στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων. Πείραμα που διεξήχθη από ερευνητές από την Καλιφόρνια έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αβοκάντο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος ήθελαν να τρώνε 40% λιγότερο 3 ώρες μετά το γεύμα τους.

Καφές

© Depositphotos.com, © maitemara / Pixabay

Η καφεΐνη στον καφέ βοηθά στην καύση θερμίδων και στη διάσπαση των λιπών, καθώς και στον έλεγχο της όρεξής σας. Εάν πίνετε καφέ 30 λεπτά έως 4 ώρες πριν από το γεύμα, επηρεάζει την αίσθηση της πείνας σας. Συνήθως, για να χάσετε βάρος, συνιστάται να πίνετε 2 φλιτζάνια φυσικά παρασκευασμένου καφέ την ημέρα (περίπου 200 mg καφεΐνης.) Η καφεΐνη δεν είναι θετική για όλους, επομένως είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας μπορεί να διαχειριστεί μια ποσότητα καφεΐνης χωρίς να είναι επιβλαβής.

Σπόροι τσία

© 4918394 / Pixabay

Οι σπόροι τσία μπορούν να απορροφήσουν νερό 11-12 φορές πάνω από τη μάζα του σπόρου. Βοηθά να γεμίσει το στομάχι και παρέχει μια αίσθηση πληρότητας. Μειώνει επίσης την όρεξη.

Λάδι καρύδας

© moho01 / Pixabay

Αυτό που κάνει το λάδι καρύδας διαφορετικό από τα άλλα έλαια είναι ότι περιέχει λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας (MCFAs). Απορροφούνται από τον οργανισμό με διαφορετικό τρόπο που δημιουργεί θετική επίδραση στον μεταβολισμό του σώματος. Για παράδειγμα, βοηθά στην καύση θερμίδων και στην απαλλαγή από το λίπος της κοιλιάς. Είναι επίσης χρήσιμο όταν πρόκειται για τον περιορισμό της όρεξής σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το λάδι καρύδας είναι ακόμα λάδι, επομένως δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που ετοιμάζετε ένα γεύμα. Αρκεί απλώς να αντικαταστήσετε μερικά από τα συνηθισμένα σας λάδια όταν μαγειρεύετε.

Αυγά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα αυγά είναι μια οικονομική και θρεπτική πηγή πρωτεΐνης που προσφέρει αίσθημα πληρότητας. Μια μελέτη έδειξε ότι εάν ένα άτομο τρώει αυγά για πρωινό, θα καταναλώνει λιγότερες θερμίδες και θα χάσει βάρος. Κατά τη διάρκεια πειράματος, άτομα που έκαναν δίαιτα χαμηλών θερμίδων χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Η πρώτη ομάδα έτρωγε αυγά για πρωινό ενώ η άλλη έτρωγε παραδοσιακές τροφές πρωινού όπως τοστ και δημητριακά. Αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αυγά έχασαν 65% περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν έτρωγαν.

Πιπεριά τσίλι

© Divily / Pixabay

Η πιπεριά τσίλι περιέχει καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που μειώνει την όρεξη και βοηθά στην καύση λίπους. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ενός γραμμαρίου κόκκινου τσίλι μπορεί να μειώσει την όρεξη και να καταστείλει την αίσθηση της πείνας, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, οι άνθρωποι που τρώνε συνήθως πικάντικα τρόφιμα δεν επηρεάστηκαν από αυτή τη δίαιτα. Είναι πιθανό ότι θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει κάποιο είδος ανοχής σε αυτό το είδος τροφής. Δεν συνιστάται να προσθέτετε τσίλι στο φαγητό σας κάθε μέρα, ειδικά αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ιδιότητες καύσης του λίπους.

Δείτε ακόμη 15 Τροφές που Καίνε Λίπος και Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Σπανάκι

© ponce_photography / Pixabay, © Depositphotos.com

Το σπανάκι περιέχει θυλακοειδή που αυξάνουν το επίπεδο της ορμόνης της λεπτίνης. Αυτή ρυθμίζει την ανταλλαγή ενέργειας και ελέγχει το αίσθημα της πείνας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα θυλακοειδή καταστέλλουν την όρεξη που οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Πράσινο τσάι

© jwvein / Pixabay, © Shaddack / Wikimedia Commons

Το πράσινο τσάι περιέχει 2 συστατικά που σας βοηθούν να χάσετε βάρος: καφεΐνη και κατεχίνη. Το πρώτο βοηθά στην καύση λίπους και καταστέλλει την όρεξη, ενώ το δεύτερο ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην απαλλαγή από το λίπος. Ο συνδυασμός αυτών των 2 συστατικών κάνει το σώμα να καίει θερμίδες πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση καφεΐνης και κατεχίνης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της καύσης θερμίδων κατά 4%.

Φακές

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © jules / Flickr, © CC BY 2.0

Οι φακές είναι πολύ υγιεινές γιατί περιέχουν πολύ φολικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, θειαμίνη και μαγγάνιο. Είναι επίσης πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες και οι δύο καταπολεμούν αποτελεσματικά το αίσθημα της πείνας. Είναι πολύ χορταστικές και δεν περιέχουν πολλές θερμίδες.

Τζίντζερ

© Depositphotos.com, © gate74 / Pixabay

Η τζίντζερόλη στη ρίζα του τζίντζερ βοηθά στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωσή της σε καθημερινή βάση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε περιττά κιλά. Βοηθά επίσης στον έλεγχο του επιπέδου της λεπτίνης, μιας ορμόνης που ρυθμίζει την ανταλλαγή ενέργειας και βοηθά στην καταστολή της όρεξής σας.

Πλιγούρι βρώμης

© Depositphotos.com, © ImagesBG / Pixabay

Το κανονικό πλιγούρι βρώμης (όχι το στιγμιαίο) περιέχει πολλές φυτικές ίνες που σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πλιγούρι βρώμης για πρωινό ένιωθαν λιγότερο πεινασμένοι μετά σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν νιφάδες καλαμποκιού με γάλα.

Φυσικό γιαούρτι

© HaiBaron / Pixabay

Το φυσικό γιαούρτι είναι γεμάτο με πρωτεΐνη και μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περιέχει επίσης προβιοτικά βακτήρια που κάνουν καλό στην πέψη. Το γιαούρτι που δεν είναι χωρίς λιπαρά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2. Παραδόξως, τα γιαούρτια χωρίς λιπαρά περιέχουν συνήθως πολλή ζάχαρη, επομένως είναι καλύτερα να τα αποφεύγετε.

Δείτε επίσης 10 Τροφές που Μπορούν να Εμποδίσουν την Απώλεια Βάρους και 3 που Δεν Πρέπει να Τρώτε Ποτέ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ψεύτικες βλεφαρίδες,άπειρος στυλίστας βλεφαρίδων,συμβουλές για ψεύτικες βλεφαρίδες,φροντίδα βλεφαρίδων,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

10 Σημάδια ότι Εχετε έναν Άπειρο Στυλίστα Ψεύτικων Βλεφαρίδων

επιβλαβείς καθημερινές συνήθειες,συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα,

9 Καθημερινές Συνήθειες που Πρέπει να Απαλλαγείτε από Αυτές το Συντομότερο