in , , , , ,

10 Τροφές που Κρύβουν πολύ Περισσότερη Ζάχαρη από ό,τι Νομίζετε

τροφές με κρυφή ζάχαρη,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,
τροφές με κρυφή ζάχαρη,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,

Οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να καταναλώνουν μόνο 24 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα, ενώ στους άνδρες επιτρέπεται έως και 36 γραμμάρια. Όλοι γνωρίζουν ότι τα αναψυκτικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά ορισμένες τροφές κρύβουν πολύ περισσότερη ζάχαρη από ό,τι νομίζετε. 10 Τροφές που Μπορούν να Εμποδίσουν την Απώλεια Βάρους και 3 που Δεν Πρέπει να Τρώτε Ποτέ

Φασόλια στο φούρνο

© Depositphotos.com

Όταν σκεφτόμαστε τα φασόλια φούρνου, δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Όμως μια μερίδα 254 γραμμαρίων περιέχει τουλάχιστον 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Smoothies

© Depositphotos.com

Τα αγοραστά smoothies περιέχουν γλυκαντικα συστατικά όπως παγωτό ή σιρόπι, αυξάνοντας την περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Μερικά από αυτά περιέχουν πάνω από 13 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε μία μόνο μερίδα.

Σούπα σε κονσέρβα

© Unsplash.com, © Depositphotos.com

Θα νομίζατε ότι η σούπα σε κονσέρβα θα ήταν ένας υγιεινός συνδυασμός νερού και θρεπτικών λαχανικών. Αλλά όταν δείτε τα στοιχεία της διατροφής, θα παρατηρήσετε ότι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη ενός κουτιού μπορεί πραγματικά να καλύψει ολόκληρη την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στις σάλτσες με βάση την ντομάτα, οι οποίες περιέχουν 8,7 γραμμάρια ζάχαρης ανά 1 φλιτζάνι.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

© Pexels.com, © VictorLinares / Imgur

Ενώ τα τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά μπορεί να είναι δελεαστικά για όσους προσπαθούν να έχουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, δεν είναι όλα καλύτερα, ειδικά όταν πρόκειται για γιαούρτι. Μια μερίδα απλό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά έχει 4,7 γραμμάρια ζάχαρης. Η προσθήκη ζάχαρης σε γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά χρησιμοποιείται για να αναπληρώσει την απώλεια γεύσης και συνοχής που προέρχεται από το λίπος. Περιέχουν επίσης ανθυγιεινές μορφές γλυκαντικών, όπως σακχαρόζη ή σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη.

Ντρέσινγκ σαλάτας χωρίς λιπαρά

© Depositphotos.com

Παρόμοια με το γιαούρτι, τα ντρέσινγκ για σαλάτες που έχουν λιγότερα λιπαρά και θερμίδες περιέχουν αυξημένες ποσότητες ζάχαρης. 2 κουταλιές της σούπας μπορεί να έχουν περίπου 7 έως 10 γραμμάρια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη 8 «Υγιεινές» Τροφές που Μπορεί να Γίνουν Επιβλαβείς

Κέτσαπ

© Unsplash.com

Αυτή η εμφιαλωμένη σάλτσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καρυκεύματα σε όλο τον κόσμο. Έχοντας έναν συνδυασμό γλυκών, ξινών και ουμάμι γεύσεων, το κέτσαπ είναι ιδανικό στα μπιφτέκια fast-food και ως σάλτσα για τηγανητές πατάτες. Ωστόσο, μια κουταλιά της σούπας από αυτό ισοδυναμεί με έναν ολόκληρο κύβο ζάχαρης. Επίσης, μερικές εμπορικές μάρκες κέτσαπ χρησιμοποιούν σημαντικές ποσότητες σιροπιού καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη.

Φυστικοβούτυρο

© Depositphotos.com

Το φυστικοβούτυρο είναι μια δημοφιλής πηγή πρωτεΐνης. Ενώ τα φυσικά είδη περιέχουν λίγη ή καθόλου ζάχαρη, πολλές εμπορικές παραλλαγές είναι γεμάτες με ανθυγιεινά έλαια και πρόσθετα σάκχαρα, τα οποία κάνουν ένα φαινομενικά υγιεινό άλειμμα σε δυνητικά επικίνδυνο. Ορισμένες δημοφιλείς μάρκες μπορούν να έχουν έως και 8 γραμμάρια ζάχαρης ανά 2 κουταλιές της σούπας. Οι διαιτολόγοι συνιστούν να διαβάζετε τις ετικέτες των συστατικών του φυστικοβούτυρου, ώστε να μπορείτε να δείτε ποια είναι τα πιο φυσικά και υγιεινά.

Λαχανοσαλάτα

© havefundiscovering / Reddit

Το λάχανο είναι ένα υγιεινό λαχανικό γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βιταμίνη Κ. Αλλά η λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα και λευκή ζάχαρη, μπορεί να έχει έως και 16,3 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι.

Πατατάκια

© Biswarup Ganguly / Wikimedia Commons, © CC BY 3.0

Τα αλμυρά σνακ δεν φαίνεται να έχουν ζάχαρη, αλλά μια σακούλα με τα αγαπημένα σας πατατάκια μπορεί να έχει περίπου 3%-5% περιεκτικότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό σε πατατάκια με γεύσεις όπως μπάρμπεκιου, γλυκό τσίλι ή μέλι. 15 πατατάκια με γεύση μπάρμπεκιου μπορεί να έχουν 2 γραμμάρια ζάχαρη. Τα πατατάκια είναι επίσης πλούσια σε υδατάνθρακες, τους οποίους το σώμα σας μετατρέπει σε μια μορφή ζάχαρης που ονομάζεται γλυκόζη. Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν ότι το πρόχειρο φαγητό, όπως τα πατατάκια, πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ για να αποφευχθούν τυχόν ασθένειες.

Αποξηραμένα φρούτα

© Unsplash.com

Τα αποξηραμένα φρούτα θεωρούνται ένα υγιεινό σνακ. Παρόμοια με τα φρέσκα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, όταν τα φρούτα αφυδατωθούν, η περιεκτικότητα σε νερό αφαιρείται, αφήνοντας όλα τα σάκχαρα συμπιεσμένα, καθιστώντας τα πολύ πλούσια σε φυσικά σάκχαρα.

Δείτε επίσης 6 Υγιεινές Τροφές που Γίνονται Ανθυγιεινές Όταν Υπερκαταναλώνονται

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μοντέρνοι καθρέφτες,διακόσμηση με καθρέφτες,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,

46 Μοντέρνοι Καθρέφτες που Αλλάζουν Εντελώς το Χώρο

αγχολυτικά φυτά,φυτά και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

8 Φυτά που Μπορούν να Μειώσουν το Άγχος