in ,

6 Υγιεινές Τροφές που Γίνονται Ανθυγιεινές Όταν Υπερκαταναλώνονται

υπερκατανάλωση υγιεινών τροφών,συνέπειες υπερκατανάλωσης υγιεινών τροφών,συμβουλές διατροφής,διατροφή
6 Υγιεινές Τροφές που Γίνονται Ανθυγιεινές Όταν Υπερκαταναλώνονται

Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να χορταίνουν με φρούτα και λαχανικά χωρίς να συνειδητοποιούν ότι μπορεί να είναι εξίσου βλαβερά με τη ζάχαρη ή το αλάτι. Ευτυχώς, μπορείτε να αποφύγετε όλες τις επιπτώσεις τρώγοντας με μέτρο. 8 Υγιεινές Τροφές που Δεν Πρέπει να Καταναλώνονται Υπερβολικά

Μπανάνες

Η υπερβολική κατανάλωση μπανάνας μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα. Ακριβώς όπως η ζάχαρη, παράγει βακτήρια που καταστρέφουν τα δόντια και βλάπτουν το σμάλτο. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι η ποσότητα ζάχαρης στις μπανάνες είναι λιγότερο συμπυκνωμένη. Μπορεί επίσης να έχετε πονοκεφάλους αφού οι ώριμες μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τυραμίνη που μπορεί να προκαλέσει ημικρανία.

2 μπανάνες την ημέρα θεωρείται υγιεινή ποσότητα.

Βρώμη

Εάν τρώτε υπερβολικά βρώμη, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα με φούσκωμα και την κίνηση του εντέρου. Μια μελέτη έδειξε ότι τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας μπορούν να μειωθούν σημαντικά μειώνοντας την πρόσληψη διαιτητικών ινών. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση βρώμης περιορίζει την απορρόφηση ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Τέλος προκαλεί αύξηση βάρους, ειδικά αν προσθέσετε πάρα πολλά γαρνιτούρες.

85-170 γρ. την ημέρα είναι υγιεινό, ανάλογα με την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Τυρί

Μεγάλες μερίδες τυριού σας θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το τυρί είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία προκαλούν στεφανιαία νόσο. Συχνά προκαλεί καούρα λόγω της ορμόνης που ονομάζεται χολοκυστοκινίνη, η οποία απελευθερώνεται ενώ τρώτε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμα 8+1 υγιεινές τροφές που μπορούν να σας βλάψουν αν τις καταναλώνετε με λάθος τρόπο

Ρύζι

Αν και το ρύζι είναι νόστιμο, στην πραγματικότητα περιέχει πολύ λίγες βιταμίνες. Εάν τρώτε πολύ ρύζι, στερείστε όλες τις άλλες βιταμίνες. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης. Το πιο σημαντικό, μπορεί να προκαλέσει ελάττωση της πνευματικής απόδοσης λόγω χαμηλού επιπέδου έκθεσης σε αρσενικό.

Η συνιστάμενη είναι συνήθως περίπου 90 γραμμάρια ωμού ρυζιού.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει θειοκυανικά που οδηγούν στην υπερβολική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αντιμετωπίσετε τριχόπτωση, πρησμένο πρόσωπο και άλλες επιπτώσεις. Το μπρόκολο μπορεί επίσης να προκαλέσει ρινική καταρροή και άλλες αλλεργίες, όπως εξανθήματα στο δέρμα ή φαγούρα.

Είναι καλύτερα να αποφεύγετε να καταναλώνετε περισσότερα από 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα μπορούν να μειώσουν τη γλυκόζη στο αίμα κάτω από το φυσιολογικό, κάτι που είναι επικίνδυνο για τους διαβητικούς. Επίσης αραιώνουν το αίμα, οπότε να είστε προσεκτικοί, ειδικά αν παίρνετε χάπια καθώς μπορεί να επηρεάσουν τη φαρμακευτική σας αγωγή. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε δύσπνοια ή ακανόνιστη αναπνοή επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ.

1 φλιτζάνι βατόμουρα είναι μια υγιεινή ποσότητα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 5 “Υγιεινές τροφές” που πρέπει να αποφεύγουμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

14 διακοσμητικά λάθη που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται βρώμικο και ακατάστατο

14 διακοσμητικά λάθη που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται βρώμικο και ακατάστατο

χρήσιμα καθημερινά πράγματα,σπιτικά κόλπα,έξυπνα κόλπα,χρήσιμα

12 Καθημερινά Πράγματα που Βοηθούν σε Δύσκολες Καταστάσεις