in , , , , , ,

8+1 υγιεινές τροφές που μπορούν να σας βλάψουν αν τις καταναλώνετε με λάθος τρόπο

υγιεινές τροφές που μπορούν να σας βλάψουν αν τις καταναλώνετε με λάθος τρόπο
Sprouted potatoes on an old wooden rustic table

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, όπως τα μανιτάρια, που μπορούν να είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Αλλά αν τα καταναλώσετε με λάθος τρόπο, ακόμη και μερικά από τα πιο υγιεινά τρόφιμα, όπως το μέλι, μπορεί να έχουν θανάσιμο αποτέλεσμα στην υγεία μας.

1.Κρέας, πουλερικά και θαλασσινά

Όταν μαγειρεύετε κρέας, πουλερικά ή θαλασσινά, η υψηλή θερμοκρασία κάνει τις πρωτεΐνες να αλλάξουν το κρέας και να γίνουν επικίνδυνες για την υγεία σας. Για να αποφύγετε τυχόν κινδύνους για την υγεία, θα πρέπει να μαγειρέψετε το κρέας σας σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Με αυτόν τον τρόπο, η χαμηλή θερμοκρασία θα μειώσει τη συσσώρευση καρκινογόνων ουσιών στο φαγητό σας. Θα πρέπει επίσης να μαρινάρετε το κρέας και να το αναποδογυρίζετε συχνά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ενώσεων που προάγουν τον καρκίνο.

2. Μέλι

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά το μέλι περιέχει πολλές τοξίνες. Μετά τη συλλογή, το μέλι περνάει από μια διαδικασία παστερίωσης για να εξαλειφθούν αυτές οι τοξίνες. Ωστόσο, τρώγοντας μη παστεριωμένο μέλι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία σας.

Μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού μη παστεριωμένο μέλι ή μέλι που δεν ήταν κατάλληλα παστεριωμένο μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ζάλη και εμετό.

Δείτε επίσης: Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε ΠΑΝΤΑ και ποιες να μην πλένετε ΠΟΤΕ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

3. Μούρα

Το μούρο είναι ένα ανθοφόρο φυτό που έχει πολλά οφέλη για την υγεία και χρησιμοποιείται αρκετά συχνά σε μαρμελάδες, κρασιά και τσάγια. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζατε σχετικά με τη μουριά είναι ότι οι σπόροι και τα φύλλα του είναι γνωστό ότι είναι δηλητηριώδες και περιέχουν θανατηφόρες συγκεντρώσεις γλυκοσιδίου, μιας ένωσης που παράγει κυανιούχο άλας.

Εάν δεν είναι στραγγισμένα σωστά ή αν είναι άγευστα όταν κάνουν μαρμελάδα ή κρασί, οι καρποί μπορούν να προκαλέσουν ναυτία, να προκαλέσουν κώμα και ακόμη και να προκαλέσουν θάνατο. Ευτυχώς, οι τοξικές ουσίες που απαντώνται σε μούρα μπορούν να απομακρυνθούν αποτελεσματικά με το μαγείρεμα τους. Τα συμπτώματα της κατανάλωσης άψητων μούρων περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο και διάρροια.

4. Πατάτες

Εάν οι πατάτες παραμένουν σε κακές συνθήκες, όπως υγροί ή πολύ φωτεινοί χώροι, ή αν μείνουν για πολύ καιρό, μπορεί να αρχίσουν να βγάζουν ρίζες. Αν οι πατάτες βλαστήσουν, συνιστάται να τις πετάτε, ακόμα και αν κόψετε τις ρίζες.

Αυτές οι πατάτες μπορεί να περιέχουν δηλητήριο και μόνο μία ψημένη πατάτα μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικά προβλήματα όπως εμετό, κοιλιακό άλγος και διάρροια.

5. Κάσιους

Η κατανάλωση ακατέργαστων κάσιους μπορεί να έχει θανάσιμη επίδραση στην υγεία μας, ειδικά σε εκείνους αλλεργικοί αλλεργικοί στο δηλητήριο κισσού. Γνωρίζουμε ότι τα ωμά κάσιους μπορούν να βρεθούν στο κατάστημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πραγματικά ωμά. Είναι ατμισμένα για να φύγει μια χημική ουσία που ονομάζεται urushiol που μπορεί επίσης να βρεθεί σε δηλητηριώδη κισσό.

Εάν τυχαίνει να βλέπετε πρώτες ακατέργαστα κάσιους στη φύση, μην σκεφτείτε ούτε καν να τα φάτε. Ακόμα κι αν δεν είστε ευαίσθητοι σε δηλητηριώδη κισσό, τρώγοντας όσο λίγες πρώτες ακατέργαστες κάσιους μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας.

6. Αμύγδαλα

Υπάρχουν 2 διαφορετικά είδη αμυγδάλων: γλυκά και πικρά. Τα πικρά αμύγδαλα λέγεται ότι περιέχουν σχετικά μεγάλες ποσότητες κυανιούχου υδρογόνου και τρώγοντας μόλις 5 έως 10 ακατέργαστα, πικρά αμύγδαλα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους ενήλικες και θα μπορούσαν να έχουν θανατηφόρες συνέπειες στα παιδιά.

Εντούτοις, τα κατεργασμένα πικρά αμύγδαλα μπορούν ακόμη να είναι ασφαλή για κατανάλωση όσο όλο το κυανιούχο υδρογόνο εξάγεται κατά τη διάρκεια της διεργασίας εξευγενισμού. Αλλά αν είστε έξω στο δάσος και να εντοπίσετε ένα αμυγδαλιάς, μην φάτε!

Δειτε επίσης: 5 τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση

7. Ψωμί

Ψωμί

Παρόλο που το ψωμί είναι μια τροφή που καταναλώνουμε συνέχεια, κάποιοι τύποι ψωμιού μπορεί να σας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Συσκευασμένο, λευκό ψωμί περιέχει εξαιρετικά επεξεργασμένο αλεύρι και πρόσθετα που μπορεί να το κάνουν ανθυγιεινό. Τρώγοντας συχνά το λευκό ψωμί μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

Ακόμα και το ψωμί ολικής αλέσεως μπορεί να έχει διάφορα συντηρητικά, πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι που είναι κακό για την υγεία σας. Σας συνιστούμε να καταναλώνετε ψωμί φτιαγμένο με σπόρους που έχουν βλαστήσει καθώς είναι πιο εύκολο να χωνέψει και περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και άλλα υγιή θρεπτικά συστατικά.

8. Γάλα

Στη φυσική του μορφή, το γάλα είναι ένα μίγμα νερού, πρωτεϊνών, σακχάρων, ορυκτών και βιταμινών. Παρόλο που το γάλα προσφέρει τεράστια οφέλη για την υγεία, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζουμε. Το πόσιμο γάλα σε κανονικές ποσότητες είναι υγιές, αλλά η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Επιπλέον, η κατανάλωση πάρα πολύ ασβεστίου από το γάλα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των ωοθηκών στις γυναίκες και καρκίνο του προστάτη στους άνδρες. Η διατήρηση μιας ισορροπημένης πρόσληψης γάλακτος είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιεινή διατροφή.

9. Οστρακοειδή

Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καλά λίπη και πολλά μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και χαλκό. Όλα αυτά τα εξαιρετικά υγιή θρεπτικά συστατικά παρέχουν σημαντικά οφέλη για το σώμα σας. Ωστόσο, τα οστρακοειδή μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα τρόφιμα για να μαγειρευτούν σωστά και αν παραμείνουν άψητα ή ακατέργαστα, μπορούν να περιέχουν συστατικά που είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

Τα οστρακοειδή είναι επίσης εξαιρετικά ευαίσθητα και μπορούν να χαλάσουν πολύ εύκολα. Η κατανάλωση οστρακοειδών που είναι ακόμη ελαφρώς αλλοιωμένα μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές λοιμώξεις και τροφική δηλητηρίαση. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την κατανάλωση οστρακοειδών, και να το τρώτε μόνο εάν είστε 100% βέβαιοι ότι είναι φρέσκο και καλά μαγειρεμένο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Ιδέες για γωνιακά ράφια κουζίνας

45 καταπληκτικές ιδέες αποθήκευσης για γωνιακά ντουλάπια

Σπιτικό φυστικοβούτυρο

Συνταγή για Σπιτικό φυστικοβούτυρο σε 5 λεπτά με 3 απλά υλικά!