(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τι ρόλο παίζει η υγρασία μέσα στο βαζάκι με το μέλι
Αυτό σημαίνει ότι δεν το βλέπει απευθείας ο ήλιος και πως το βαζάκι του κλείνει καλά. Το “ζαχάρωμα” στο μέλι συμβαίνει, όταν μέσα στο βαζάκι περνάει υγρασία. Οι περισσότεροι την “πατάμε” όταν βάλουμε το κουταλάκι μέσα στο βάζο για να πάρουμε μέλι, αλλά δεν έχουμε προσέξει ότι το κουταλάκι είναι λίγο υγρό (απλό πλύσιμο, ή από το τσάι που μόλις φτιάξαμε κλπ). Η υγρασία τότε από το κουταλάκι περνάει και μένει μέσα στο μέλι και μετά από λίγες μέρες αυτό θα αρχίσει να δημιουργεί κρυστάλλους, δηλαδή να “ζαχαρώνει”.
Τώρα που ξέρετε τον λόγο που το μέλι ζαχαρώνει, ήρθε η ώρα να δείτε ένα πολύ απλό κόλπο, για να το επαναφέρετε στην φυσική του, λεία και όμορφη υφή…
Πώς ξεζαχαρώνω το μέλι
Βήμα 1
Κλείστε το πώμα πολύ καλά και βάλτε το βαζάκι μέσα σε ένα μπολ, το οποίο να είναι αρκετά βαθύ, ώστε να μπαίνει όλο το βαζάκι μέσα.μέλι που έχει ζαχαρώσει
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Βήμα 2
Βάλτε καυτό νερό μέσα στο μπολ και αφήστε το να φτάσει μέχρι λίγο κάτω από το ύψος που είναι το καπάκι από το βαζάκι με το μέλι.μέλι που έχει ζαχαρώσει
Βήμα 3
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μόλις ολοκληρώσετε αυτή την πολύ απλή διαδικασία, βγάλτε το βαζάκι από το μπολ. Όταν το ανοίξετε τώρα θα δείτε ότι οι κρύσταλλοι θα έχουν εξαφανιστεί του μελιού και θα είναι και πάλι παχύρρευστο. Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν κρύσταλλοι μέσα στο μέλι (δλδ σε περιπτώσεις που είχε ζαχαρώσει πάρα πολύ), τότε απλά επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.
via iatropedia