in , ,

8 Υγιεινές Τροφές που Δεν Πρέπει να Καταναλώνονται Υπερβολικά

Από τότε που η μεσογειακή διατροφή αποδείχθηκε πιο υγιεινή, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν πως οι τροφές σχετίζονται με την υγεία. Δυστυχώς, μεγάλο μέρος της φήμης που δημιουργήθηκε γύρω από αυτήν τη νέα διατροφική συνήθεια επικεντρώθηκε στην αύξηση της κατανάλωσης ενός μόνο προϊόντος, αλλά ούτε και οι αποκαλούμενες υπερτροφές μπορούν να προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη στην υγεία έναντι μιας ισορροπημένης διατροφής.

Καρότα

© depositphotos.com© depositphotos.com

Τα καρότα είναι γεμάτα με β-καροτένιο, το οποίο το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Η περίσσεια βιταμίνης Α δεν υπάρχει επειδή το σώμα μετατρέπει το β-καροτένιο στην απαραίτητη ποσότητα μόνο. Δυστυχώς, η περίσσεια β-καροτένιου στο σώμα μπορεί να προκαλέσει καροτεναιμία, μια ασθένεια που κάνει το δέρμα κιτρινωπό. Σταδιακά εξαφανίζεται καθώς το καροτένιο υφίσταται επεξεργασία και δεν προκαλεί βλάβη.

Κομπούχα

© shutterstock.com

Το κινέζικο ποτό που κατέκτησε τον κόσμο των τροφίμων έρχεται με πεπτικά οφέλη και λέγεται ότι αυξάνει τα βακτήρια του εντέρου. Ωστόσο, περιέχει επίσης μια ένωση που ονομάζεται FODMAP, ένα υποπροϊόν ζύμωσης που εάν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και πεπτική δυσφορία.

Νερό

brightside

Η υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να δημιουργήσει μια ανισορροπία ηλεκτρολυτών κατεβάζοντας τα επίπεδα νατρίου όταν τα νεφρά σας δεν μπορούν να το επεξεργαστούν πια. Μια άλλη συνέπεια, σε ακραίες περιπτώσεις, είναι η συσσώρευση νερού στον εγκέφαλο που το κάνει να διογκώνεται και αυξάνει την πίεση, καθώς τα ανθρώπινα κρανία δεν μπορούν να τεντωθούν. Αν και πολύ σπάνιες, και οι δύο περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί σε αθλητές που αισθάνονται ανάγκη ενυδάτωσης μετά από μια μακρά προπόνηση ή σε άτομα με νεφρικά προβλήματα.

Αβοκάντο

© depositphotos.com© shutterstock.com© shutterstock.com

Τα αβοκάντο περιέχουν φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε την κακή χοληστερόλη (LDL) και να επιδιορθώσει τα κύτταρα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μονοακόρεστα λίπη. Όμως το λίπος παραμένει λίπος. Ένα μόνο αβοκάντο περιέχει 240 θερμίδες που είναι περίπου το 10% -20% της ιδανικής πρόσληψης θερμίδων ενός ατόμου και η κατανάλωση πάρα πολλών θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα απόφραξης της αρτηρίας. Επιλέξτε μισό ή 1 ωμό αβοκάντο την ημέρα και όχι τα τσιπ αβοκάντο, για παράδειγμα.

Παντζάρια

© depositphotos.com© depositphotos.com

Τα παντζάρια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Περιέχει επίσης πολλά νιτρικά οξείδια που το σώμα σας μετατρέπει σε νιτρικά άλατα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Όμως στη συνέχεια μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες που βρίσκονται επίσης στο κρέας, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης ασθενειών. Εξαιτίας αυτού, ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε το συνδυασμό υψηλής κατανάλωσης παντζαριών και κόκκινου κρέατος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Φύκια

© depositphotos.com

Τα φύκια είναι ένα σπάνιο παράδειγμα ενός μη ζωικού προϊόντος πλούσιου σε βιταμίνη Β12, το οποίο το καθιστά ένα εξαιρετικό υποκατάστατο κρέατος σε χορτοφάγους και χορτοφαγικές δίαιτες. Έχει επίσης προωθηθεί ως υπερτροφή που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος λόγω του ιωδίου και των φυτικών ινών. Αλλά η υψηλή πρόσληψη ιωδίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα του θυρεοειδούς και ακόμη και αύξηση βάρους. Τα φύκια μπορεί επίσης να περιέχουν υψηλές ποσότητες βαρέων μετάλλων ανάλογα με το πού αναπτυχθήκαν.

Η σόγια και τα παράγωγά της

© shutterstock.com

Τα τρόφιμα σόγιας είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας. Θεωρείται μια πλήρης πρωτεΐνη επειδή περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει. Αλλά αν έχετε αλλάξει τη διατροφή σας πρόσφατα λόγω προβλημάτων θυρεοειδούς, προσέξτε: η σόγια μπορεί να επηρεάσει τα ορμονικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού σε γυναίκες ασθενείς. Αν και οι μελέτες δεν είναι οριστικές, αξίζει να παρακολουθείτε προσεκτικά.

Σπόροι Chia

© shutterstock.com© shutterstock.com

Παρόλο που οι σπόροι chia πωλούνται ως υπερτροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3, δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής αποδεικτικά στοιχεία για τα οφέλη για την υγεία, ειδικά όσον αφορά τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Τα ωμέγα 3 που περιέχονται στους σπόρους chia είναι πιο δύσκολο να απορροφηθούν σε σχέση με τα ωμέγα 3 που παρέχει ο σολομός. Οπότε παρά το ότι περιέχει περισσότερα, θα πρέπει να φάτε περίπου 100 γραμμάρια σπόρων chia για να απορροφήσετε ποσότητα ιδία με τα ψάρια. Εδώ είναι το πρόβλημα: τα 100 γραμμάρια σπόρων chia περιέχουν περίπου 500 θερμίδες, που ισούται περίπου με ένα χάμπουργκερ από φαστ φουντ.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί τα Λογότυπα σε Δημοφιλή Αντικείμενα Είναι Πάντα Αριστερά

5 Διασκεδαστικές Χειροτεχνίες και Συνταγές με Λουλούδια