in , , , , ,

10 Τροφές που Μπορούν να Εμποδίσουν την Απώλεια Βάρους και 3 που Δεν Πρέπει να Τρώτε Ποτέ

τροφές και απώλεια βάρους,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
10 Τροφές που Μπορούν να Εμποδίσουν την Απώλεια Βάρους και 3 που Δεν Πρέπει να Τρώτε Ποτέ

Ορισμένες τρόφες στην αρχή φαίνονται αβλαβείς. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές μπορεί να προκαλέσουν σιωπηλά καρδιακές παθήσεις, προβλήματα χοληστερόλης και πολλά άλλα. Κάποιες μάλιστα είναι γεμάτες υδράργυρο. Υπάρχουν μερικές τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να χάσετε βάρος και 3 που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ. 15 Τροφές που Καίνε Λίπος και Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Ζυμαρικά

© Ettina82 / FreeImages

Τα ζυμαρικά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Μπορεί να είναι καλοί, αλλά όταν καταναλώνονται σε υψηλές ποσότητες, μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, μια μελέτη σε 117.366 άτομα έδειξε ότι η υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε μια ισορροπημένη ποσότητα υδατανθράκων, ειδικά αν θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Ζωική πρωτεΐνη

© Morderska / FreeImages

Φυσικά, η ζωική πρωτεΐνη είναι μέρος της διατροφής όλων. Τα αυγά, το γάλα, το κρέας και ούτω καθεξής είναι ζωτικής σημασίας για κάθε άνθρωπο. Ωστόσο, η υπερβολική ποσότητα ζωικής πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Η ζωική πρωτεΐνη περιέχει υψηλές ποσότητες φωσφόρου, που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στα νεφρά και στα οστά. Μπορούν να επιβαρύνουν αρκετά τα νεφρά, δεδομένου ότι τα κρέατα είναι πολύ πιο βαριά από τα λαχανικά ή τα φρούτα. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να φιλτράρουν τα νεφρά και έτσι τα υπερφορτώνουμε.

Αναψυκτικά διαίτης

© Depositphotos.com

Αν και τα αναψυκτικά διαίτης πιστεύεται ότι βοηθούν στη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης, αποδεικνύεται ότι η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί με τεχνητά γλυκαντικά, όπως η ασπαρτάμη, το κυκλαμικό και η σακχαρίνη. Γι’ αυτό το λόγο τα αναψυκτικά διαίτης έχουν συσχετιστεί με διάφορες ασθένειες: διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. Οπότε, περιττό να πούμε ότι είναι στη λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να κόψουμε από τη διατροφή μας.

Πλακολεπιδόψαρο

© bruhum / easyfotostock / East News

Αποδεικνύεται ότι το πλακολεπιδόψαρο έχει αυξημένη ποσότητα υδραργύρου. Όλα τα ψάρια περιέχουν κάποια ποσότητα υδραργύρου, ωστόσο οι καρχαρίες, ο ξιφίας και τα πλακολεπιδόψαρα περιέχουν περισσότερο υδράργυρο από το μέσο ψάρι, καθώς ζουν περισσότερο και έτσι συσσωρεύουν περισσότερο από αυτόν. Θα λέγαμε ότι συγκαταλέγεται στις 3 τροφές που δεν πρέπει να τρώμε ποτέ, λόγω του γεγονότος ότι με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευση υδραργύρου μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλότερα επίπεδα κακής χοληστερόλης και αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος. .

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ρύζι

© Depositphotos.com

Το ρύζι μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως: χαμηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης HDL, υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση ισορροπημένων ποσοτήτων ρυζιού μπορεί να είναι αβλαβής, ωστόσο, όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αποδειχθεί ένα από εκείνα τα τρόφιμα που θέλετε να αποφύγετε.

Στιγμιαία νουντλς

© Fizkes / Shutterstock.com

Μεταξύ άλλων, τα στιγμιαία νουντλς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Μία μόνο μερίδα περιέχει έως και 861 mg νατρίου και αν φάτε ολόκληρη τη συσκευασία, διπλασιάζεται έως και σχεδόν 1.722 mg. Επιπλέον, η υψηλή πρόσληψη νατρίου μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα σε άτομα που είναι ευαίσθητα στο αλάτι.

Για αυτά τα άτομα, ο κίνδυνος υπέρτασης είναι αρκετά υψηλός. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η μείωση της πρόσληψης νατρίου μειώνει τις πιθανότητες για καρδιαγγειακά προβλήματα κατά 30%, επομένως ίσως θελήσετε να τα προσθέσετε στη λίστα των τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Δείτε ακόμη 10 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Σαμποτάρουν την Απώλεια Βάρους

Τροφές σε φούρνο μικροκυμάτων

© Depositphotos.com

Ορισμένα κατεψυγμένα γεύματα μπορούν σίγουρα να παρέχουν τη διατροφή που χρειαζόμαστε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που δεν το κάνουν, και είναι αρκετά κακά για την απώλεια βάρους. Τα κατεψυγμένα γεύματα και τα γεύματα σε φούρνο μικροκυμάτων συνήθως περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου και ζάχαρης, μαζί με χημικές ουσίες και συντηρητικά που τα διατηρούν «φρέσκα».

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να σας κάνει να μείνετε μακριά από αυτά τα τρόφιμα είναι οι πλαστικές συσκευασίες στις οποίες μπαίνουν. Περιέχουν πλαστικά πρόσθετα ή φθαλικές ενώσεις, οι οποίες μπορούν να εισχωρήσουν στο φαγητό σας. Αυτά είναι τα είδη τροφών που πρέπει να κόψετε για να χάσετε βάρος.

Οι περισσότεροι χυμοί φρούτων

© rafragoso / FreeImages

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, ίσως να θέλετε να μείνετε μακριά από τους χυμούς. Αν και πολλοί χυμοί που περιέχουν φρούτα μπορεί να φαίνονται υγιεινοί, πολλοί από αυτούς απλώς επεξεργάζονται και περιέχουν πολλή ζάχαρη. Θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε «κακά φρούτα» για απώλεια βάρους, επειδή έχουν την ίδια ποσότητα, αν όχι περισσότερη ζάχαρη, από κάποια αναψυκτικά. Δεδομένου ότι ο χυμός δεν περιέχει φυτικές ίνες, είναι πολύ καλύτερο να κόψετε απλώς ένα πορτοκάλι, αντί να αγοράζετε χυμό πορτοκαλιού που μπορεί να μην περιέχει καν τα πραγματικά φρούτα που λέει ότι περιέχει.

Δημητριακά με βάση το λευκό αλεύρι

© Bondar Illia / Shutterstock.com

Αν και φαίνεται ότι τα δημητριακά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε το πρωί σας, περιέχει πολλά επεξεργασμένα δημητριακά και ζάχαρη, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα αν σκεφτούμε ότι αυτό το είδος δημητριακών διαφημίζεται στα παιδιά. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης στο σύστημα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και ηπατικά προβλήματα. Έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και, ως άνθρωποι, χρειαζόμαστε φυτικές ίνες για να νιώθουμε χορτάτοι μετά από ένα γεύμα.

Παγωμένο γιαούρτι

Αν και το γιαούρτι έχει αντιμετωπιστεί ως μια από τις πιο υγιεινές επιλογές όταν πρόκειται για φαγητά πρωινού ή σνακ, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν όλα τα είδη γιαουρτιού τα ίδια οφέλη με το απλό γιαούρτι. Το παγωμένο γιαούρτι είναι από τα τρόφιμα που είναι πολύ κακά για την υγεία σας.

Συγκρίνεται συχνά με το παγωτό, καθώς περιέχει πολλή ζάχαρη. Όχι μόνο αυτό, αλλά σερβίρεται συχνά με γαρνιτούρες όπως gummy bears, μπισκότα κ.λπ., αυξάνοντας τη σύστασή του σε ζάχαρη. Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα από τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε εάν κάνετε δίαιτα.

Τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ αν θέλετε να χάσετε βάρος

Επεξεργασμένο κρέας

© Cris_aphi / FreeImages

Το επεξεργασμένο κρέας έχει αποδειχθεί αρκετά τοξικό όσον αφορά την απώλεια βάρους, αφού περιέχει πολλά νιτρικά άλατα. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Σχηματίζονται από το νιτρώδες νάτριο, το οποίο προστίθεται σε διάφορα κρέατα για να διατηρηθεί το χρώμα τους.

Μπάρες γκρανόλα

© Depositphotos.com

Οι περισσότερες μπάρες γκρανόλα είναι απλή ζάχαρη και υδρογονωμένα έλαια, χωρίς πραγματική πρωτεΐνη. Συχνά έχουν χαμηλότερες θερμίδες από ένα παραδοσιακό γεύμα και δεν χρησιμεύουν ως υποκατάστατο.. Εάν θέλετε να βάλετε λίγη πρωτεΐνη στη διατροφή σας, είναι καλύτερο να καταναλώσετε μια καλή μπάρα πρωτεΐνης.

Καπνιστό τυρί

© Depositphotos.com

Αποδεικνύεται ότι το καπνιστό κρέας δεν είναι το μόνο καπνιστό φαγητό που πρέπει να αποφεύγετε. Τα καπνιστά τυριά είναι επίσης τρόφιμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό το είδος τυριού περιέχει PAH, ή πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Οι PAH είναι ένας τύπος χημικής ουσίας που βρίσκεται συνήθως στη βενζίνη, τον άνθρακα ή το αργό πετρέλαιο.

Αυτό αρκεί για να πούμε ότι το καπνιστό τυρί, που περιέχει αυτές τις χημικές ουσίες, είναι σίγουρα κάτι που δεν θέλετε να φάτε. Οι δοκιμές εντόπισαν PAH στο εσωτερικό του τυριού, αλλά είναι συγκεντρωμένο στη φλούδα σύμφωνα με μια μελέτη.

Δείτε επίσης 13 Συνδυασμοί Τροφών που Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.9 / 5. Αξιολογήσεις: 18

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για το σπίτι,χρήσιμα,καθημερινότητα

9 Πράγματα στο Σπίτι σας που Δεν Έχετε Προσέξει Πριν – Οι πολύ περίεργες πληροφορίες που μας παρέχουν

υπνικά τραντάγματα,συμβουλές για ύπνο,υγεία,συμβουλές υγείας

Αυτός είναι ο λόγος που τρανταζόμαστε όταν Κοιμόμαστε