Κατά την προετοιμασία ενός γεύματος, η γεύση και η εμφάνισή του εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του κουζινικού σκεύους. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέξετε το καλύτερο τηγάνι για ένα ποιοτικό γεύμα. Ωστόσο, όλα τα τηγάνια είναι διαφορετικά. Και ακόμα κι αν δεν το βλέπετε, έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν λοιπόν δείτε αυτή την ένδειξη, θα πρέπει να το πετάξετε αμέσως. Γιατί κολλάει το φαγητό στο τηγάνι: 10 Λεπτά Αρκούν να Γίνει σαν Καινούργιο
Αντικολλητικά τηγάνια: έχουν περιορισμένη ημερομηνία λήξης
Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ένα από τα πιο διάσημα είδη κουζινικών σκευών. Καθαρίζονται εύκολα χάρη σε μια ειδική επίστρωση που εμποδίζει τα τρόφιμα να κολλήσουν στην επιφάνειά του.
Ωστόσο, μερικές φορές αυτή η αντικολλητική επίστρωση μπορεί να αποκολληθεί και να αναμιχθεί με το φαγητό κατά το μαγείρεμα. Αυτό συμβαίνει εάν έχετε τηγάνια κακής ποιότητας ή λανθασμένης χρήσης. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα στο τηγάνι, μπορεί να γρατσουνίσουν την αντικολλητική επίστρωση.
Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατάποση αυτών των μικρών υπολειμμάτων αντικολλητικής επίστρωσης δεν είναι επιβλαβής για το σώμα σας, αλλά μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά της. Γι’ αυτό το τηγάνι έχει περιορισμένη ημερομηνία λήξης.
Τηγάνια με βάση από ατσάλι τριπλής στρώσης: ένα σχεδόν αιώνιο σκεύος
Τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα τριπλής στρώσης έχουν ένα στρώμα αλουμινίου ανάμεσα σε δύο στρώσεις ανοξείδωτου χάλυβα. Αυτό επιτρέπει στη θερμότητα του αλουμινίου να κατανέμεται γρήγορα και ομοιόμορφα με τη θερμική αντίσταση του χάλυβα.
Το τριπλό στρώμα δρα ως εξαιρετικός διαχύτης θερμότητας. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να προθερμαίνετε το σκεύος πριν το χρησιμοποιήσετε.
Αν λοιπόν ψάχνετε για ένα τηγάνι που θα διαρκέσει σχεδόν για πάντα, επιλέξτε τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα τριπλής στρώσης το οποίο είναι και ανθεκτικό.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Αυτός Είναι ο Λόγος που οι Καποιοι Βάζουν ένα Τηγάνι με Αλάτι στην Κουζίνα