Ανεξάρτητα από τον τύπο του τηγανιού, με την πάροδο του χρόνου χάνει το προστατευτικό του στρώμα και το φαγητό κολλάει. Ακόμη και η τιμή δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Μόνο στα πιο ακριβά προϊόντα το στρώμα εξαφανίζεται λίγο αργότερα. Αντί όμως να πετάξετε ένα τηγάνι που το φαγητό κολλάει, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να γίνει σαν καινούργιο. Παραδόξως, λειτουργεί όχι μόνο για μαντεμένια μαγειρικά σκεύη αλλά και για μοντέρνα τηγάνια. Τα 5 λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι
Βέβαια τα αντικολλητικά τηγάνια που έχουν φθαρεί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία. Ποια είναι τα σημάδια ότι πρέπει να πετάξεις το τηγάνι σου.
Τι πρέπει να κάνετε για να μην κολλάει το φαγητό στο τηγάνι
- Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξεπλύνετε το τηγάνι με σόδα για να απολιπανθεί.
- Σκουπίστε και βάλτε το στην εστία της κουζίνας για να ζεσταθεί.
- Ρίξτε μέσα αλάτι. Το στρώμα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει ολόκληρο τον πάτο.
Τώρα πρέπει να ζεστάνετε το αλάτι σε χαμηλή φωτιά και να ανακατέψετε για περίπου 20 λεπτά.
Δείτε ακόμη Ποιο είναι το Μαγειρικό Σκεύος που Απαγορεύεται Δια Ροπάλου Να Βάλεις στο Πλυντήριο Πιάτων
Μετά από 20 λεπτά, πετάξτε το αλάτι και πλύνετε για να φύγουν τα υπολείμματα.
Στη συνέχεια το τηγάνι πρέπει να λαδωθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τυλίξετε μια χαρτοπετσέτα σε ένα πιρούνι, να την μουσκέψετε με λάδι και να τρίψετε την επιφάνεια.
Τέλος, ρίξτε λίγο λάδι και ζεσταίνετε ξανά για 3 λεπτά. Σκουπίστε το πλεονάζον λάδι με χαρτί κουζίνας.
Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα, ρίξτε λίγο λάδι ή βούτυρο στο τηγάνι και σπάστε ένα αυγό. Δεν κολλάει τίποτα και μαγειρεύετε σαν καινούργιο τηγάνι.
Ποιο είναι το Μαγειρικό Σκεύος που Απαγορεύεται Δια Ροπάλου Να Βάλεις στο Πλυντήριο Πιάτων
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Το Προϊόν που Καθαρίζει Καμένες Κατσαρόλες και Τηγάνια και Κοστίζει Λιγότερο από 1 Ευρώ