in , , ,

Τα 5 λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι

Σίγουρα ανάμεσα στα σκεύη σας υπάρχουν αντικολλητικά τηγάνια. Γνωρίζετε ότι κάνουμε καθημερινά λαθάκια και δυστυχώς μειώνουμε τον χρόνο ζωής τους;
Παρακάτω θα δείτε τι μπορείτε να αποφύγετε για να παρατείνετε το χρόνο τους αλλά και για να μείνουν σαν καινούργια!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μην χρησιμοποιείτε σύρμα!

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε σύρμα για το πλύσιμο των τηγανιών. Ακόμα και μία φορά θα το αχρηστεύσει και θα είναι για πέταμα. Πλύνετε με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού καθώς ακόμα και η πράσινη μπορεί να κάνει ζημιά.

Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικές κουτάλες ή μαχαιροπίρουνα.

Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα γιατί μπορεί να γρατζουνίσουν την επιφάνεια. Χρησιμοποιείστε, κουτάλες σιλικόνης ή ξύλινες.

Προσοχή στην αποθήκευση

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Είναι προτιμότερο τα σκεύη που έχουν επιστρώσεις και μπορεί να γρατζουνιστούν, να κρέμονται. Εάν τα στοιβάζετε το ένα μέσα στο άλλο σε ντουλάπια ή συρτάρια μπορεί να κάνουν γρατζουνιές. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα τα τα κρεμάσετε, προσπαθήστε να τα αποθηκευετε σε “άνετους χώρους”

Απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας.

Οι απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να φθείρουν το σκεύος. Αφήστε το πάντα να κρυώνει και μετά πλύντε το.

Μην ανεβάζετε την θερμοκρασία.

Τα αντικολλητικά τηγάνια έχουν το χαρακτηριστικό να κρατούν τη θερμοκρασία, οπότε φροντίστε να μην την δυναμώνετε πολύ. 

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

What do you think?

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

16 εντυπωσιακοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι

Ανακαλούνται υγρά μαντηλάκια λόγω μικροβιακής επιμόλυνσης