Το να ξεχάσετε το φαγητού στην κουζίνα για λίγα λεπτά μπορεί να προκαλέσει πραγματική καταστροφή. Οι κατσαρόλες και τα τηγανιά μπορεί να καούν και η μαυρίλα να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Ευτυχώς με ένα οικονομικό προϊόν που υπάρχει στην κουζίνα θα καθαρίσετε αποτελεσματικά καμένες κατσαρόλες και τηγάνια.
Μαγειρική σόδα
Το πλύσιμο μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία όταν το φαγητό κολλάει σε κατσαρόλες και τηγάνια. Αλλά μην πανικοβάλλεστε, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε είναι ένα απλό και προσιτό συστατικό που όλοι έχουν διαθέσιμο: η μαγειρική σόδα!
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πασπαλίσετε μια γενναιόδωρη στρώση μαγειρικής σόδας στο κάτω μέρος των καμένων σκευών. Αποφύγετε να αραιώσετε πολύ τη σόδα με νερό. Στη συνέχεια, περιμένετε περίπου 30 λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι κουζίνας για να τρίψετε και να ξεπλύνετε. Θα παρατηρήσετε αμέσως την αποτελεσματικότητά του! Και φυσικά αυτό το κόλπο δεν περιλαμβάνει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Μπορείτε να απλώνετε μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι σας κάθε φορά που πλένετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια.
πηγή φωτογραφιών