in , , , , ,

5 Τρόποι που οι Γονείς Μπορούν να Πουν «Όχι» στα Παιδιά με Θετικό Τρόπο

5 Τρόποι που οι Γονείς Μπορούν να Πουν «Όχι» στα Παιδιά με Θετικό Τρόπο
5 Τρόποι που οι Γονείς Μπορούν να Πουν «Όχι» στα Παιδιά με Θετικό Τρόπο

Οι γονείς έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν την ευημερία των παιδιών τους και πολλές φορές αυτό σημαίνει ότι τους αρνούνται ορισμένα πράγματα ή αιτήματα. Δεν μπορεί να τους δοθεί ένα ΝΑΙ ως απάντηση σε όλα όσα ζητούν, υπάρχει μια απαραίτητη ισορροπία για την υγιή ανάπτυξή τους. Μπορείτε με θετικό τρόπο να πείτε όχι στα παιδιά σας χωρίς να αισθανθούν απογοητευμένα. 7 Μύθοι για την Ανατροφή Παιδιών που στην Πραγματικότητα Δεν Ισχύουν

5 Τρόποι που οι Γονείς Μπορούν να Πουν «Όχι» στα Παιδιά με Θετικό Τρόπο

Προτείνετε κάτι άλλο

Εάν το αίτημα του παιδιού σας είναι να πάει σε ένα «λούνα παρκ» και δεν σας φαίνεται βολικό, μπορείτε να προτείνετε κάτι άλλο. Η ιδέα είναι να κάνει κάποια δραστηριότητα, όπως ζωγραφική, παιχνίδι στο σπίτι, επιτραπέζια παιχνίδια κ.λπ.

Αναβάλλετε για άλλη μέρα

Απλώς εξηγήστε ότι δεν μπορειτε για συγκεκριμένους λόγους εκείνη τη στιγμή, αλλά ότι μπορεί να γίνει κάποια άλλη μέρα. Το ζητούμενο είναι να χρησιμοποιήσετε τις σωστές λέξεις και να μπορεί να σας καταλάβει. Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιήσετε μετά αυτό που του είπατε γιατί είναι οι καλύτερος τρόπος για να σας εμπιστευτεί.

Δείτε ακόμη Σχολικά Ατυχήματα: Πώς προφυλάσσουμε τα παιδιά μας στο σχολείο

Εξηγήστε τις συνέπειες

Η εξήγηση ότι θα υποστεί συνέπειες για τις πράξεις του είναι απαραίτητη, για παράδειγμα: εάν σπάσει το παιχνίδι του αδερφού του ή τον χτυπήσει. Χωρίς αμφιβολία, είναι απαραίτητο να του εξηγήσετε ότι ΔΕΝ θα λάβει έπαθλα για την κακή του συμπεριφορά, το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει να κατανοήσει τη διαφορά στο τι λαμβάνει όταν συμπεριφέρεται καλά και όταν όχι.

Είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν οι κανόνες στο σπίτι

Είναι απαραίτητο να μην περιμένετε να συμβούν πράγματα. Εξηγήσετε και ξεκαθαρίστε τους κανόνες στο σπίτι. Πρέπει, δηλαδή, να γνωρίζουν ότι δεν θα τρώνε “junk food”, δεν θα βλέπουν πολύ τηλεόραση ή την υπερβολική χρήση οποιασδήποτε συσκευής κ.λπ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα παιδιά είναι πολύ έξυπνα και γνωρίζουν ότι η τήρηση των κανόνων του σπιτιού είναι το καλύτερο και μπορούν επίσης να ανταμειφθούν για την καλή τους συμπεριφορά.

Χρησιμοποιήστε καλό χιούμορ

Στις διάφορες πτυχές της ζωής, όταν τα πράγματα λέγονται με καλή διάθεση, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα από ό,τι αν το κάνετε ή το πείτε με αρνητικό τρόπο.

Το ίδιο συμβαίνει και με την ανατροφή των παιδιών, αν οι γονείς χρησιμοποιούν καλό χιούμορ, όλα μαθαίνονται και διορθώνονται. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα λαμβάνονται με πιο ανάλαφρο τρόπο και όλα ξεπερνιούνται.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Σταματήστε να Λέτε στα Παιδιά σας να μην Θυμώνουν Ποτέ – Διδάξτε τα Πώς να Θυμώνουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Λεμόνι με Ελαιόλαδο για Φυσική Αποτοξίνωση Σώματος

Λεμόνι με Ελαιόλαδο για Φυσική Αποτοξίνωση Σώματος

Φθαρμένη Δερμάτινη Τσάντα: Ο Πλήρης Οδηγός Γρήγορης Επισκευής Σαν Καινούργια

Φθαρμένη Δερμάτινη Τσάντα: Ο Πλήρης Οδηγός Γρήγορης Επισκευής Σαν Καινούργια