in , , , ,

7 Μύθοι για την Ανατροφή Παιδιών που στην Πραγματικότητα Δεν Ισχύουν

7 Μύθοι για την Ανατροφή Παιδιών που στην Πραγματικότητα Δεν Ισχύουν
7 Μύθοι για την Ανατροφή Παιδιών που στην Πραγματικότητα Δεν Ισχύουν

Τις περισσότερες φορές, οι γονείς αισθάνονται την ανάγκη να παρέμβουν και να εμπλακούν στα καθήκοντα των παιδιών τους και να τους δείξουν τον δρόμο. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η υπερβολική άμεση εμπλοκή μπορεί να κάνει τα παιδιά λιγότερο πιθανό να μπορούν να ελέγχουν την προσοχή, τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά τους. Γι’ αυτό ίσως είναι καλύτερο να αφήσετε τα παιδιά σας να χειρίζονται τα δικά τους καθήκοντα – με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να μάθουν να αυτορυθμίζονται σε καταστάσεις και να γίνουν πιο ανεξάρτητα. Σχολικά Ατυχήματα: Πώς προφυλάσσουμε τα παιδιά μας στο σχολείο

Γνωρίζουμε πόσο αγχωτικό μπορεί να είναι να προσδιορίσουμε τι είναι σωστό και τι λάθος κατά την ανατροφή των παιδιών, γι’ αυτό μερικές επαγγελματικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα.

Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερδραστήρια.

brightside

Εάν έχετε παρακολουθήσει ποτέ ένα κινούμενο σχέδιο με το παιδί σας όπου η ζάχαρη απεικονιζόταν ως η κύρια πηγή υπερκινητικότητας, τότε μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό ισχύει και στην πραγματική ζωή. Όμως, σύμφωνα με μελέτες, η ζάχαρη δεν κάνει πραγματικά τα παιδιά υπερδραστήρια, δηλαδή για τα περισσότερα από αυτά. Θα μπορούσε να είναι ο ενθουσιασμός για ένα γλυκό σε ένα πάρτι γενεθλίων, όχι το ίδιο το γλυκό.

Το να λέτε «όχι» στο παιδί σας θα το κάνει να νιώσει επικριτικά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Είναι εντάξει να λέτε στα παιδιά σας «όχι». Στην πραγματικότητα, εφόσον δεν ακούγεστε επιθετικοί ή πιεστικό, το παιδί σας μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλές εάν έχει κάποιους περιορισμούς. Αυτό μπορεί επίσης να διδάξει στο παιδί σας μια ποικιλία νέων δεξιοτήτων, αλλά προσπαθήστε να έχετε κατά νου ότι η περίσταση είναι πιο σημαντική από το να πει τη λέξη. Για παράδειγμα, μπορεί να πάρετε το παιδί σας έξω από ένα πάρτι επειδή συμπεριφέρθηκε άσχημα, μετά αφήστε το να ηρεμήσει και να εκφράσει τον εκνευρισμό του με δικά του λόγια.

Οι ανάγκες των παιδιών πρέπει πάντα να προηγούνται.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η ανατροφή των παιδιών μπορεί να είναι συναισθηματικά και σωματικά εξουθενωτική και απαιτεί πραγματικά πολλή προσπάθεια και σκληρή δουλειά για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των παιδιών σας. Είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να είναι υγιείς και σταθεροί, ώστε να μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά τους στη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, το παιδί σας μπορεί να αισθάνεται φόβο εάν δεν είστε 100% σταθεροί, καθώς είστε οι κύριοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την προστασία του.

Δείτε ακόμη ‘Ησουν Κακος Μαθητής; Αυτοί Είναι Οι 8 Λόγοι που οι Κακοί Μαθητές Συχνά Βγάζουν Περισσότερα Χρήματα από τους Άριστους

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορείτε να κακομάθετε το μωρό σας αγκαλιάζοντάς το πολύ.

© bjearwicke / FreeImages, © evarga / FreeImages

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας γονέας να κακομάθει ένα μωρό. Τα μωρά χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή και ανταπόκριση από τους γονείς τους – αυτό τα βοηθά να αναπτυχθούν συναισθηματικά, σωματικά και διανοητικά. Είναι σημαντικό να κρατάτε το μωρό σας πολύ κοντά για να αισθάνεται ζεστασιά, να αναπνέει σωστά και να παίρνει υγιεινά βάρος.

Μπορεί επίσης να κάνει εσάς και το μωρό σας να δεθείτε περισσότερο και να καταλάβετε ο ένας τον άλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μπαμπάδες μπορούν επίσης να κρατούν αγκαλιά το μωρό τους για να αναπτύξουν μια στενή σχέση, ειδικά επειδή δεν ήταν αυτοί που κουβαλούσαν το μωρό για 9 μήνες.

Αφήστε το μωρό σας να κλάψει για λίγο.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Δεδομένου ότι ένα μωρό δεν μπορεί να κακομαθευτεί και επειδή δεν καταλαβαίνει τι είναι χειραγώγηση, μπορεί να μην είναι καλή ιδέα να το αφήσετε να κλαίει για λίγο. Το μωρό σας πιθανότατα κλαίει επειδή είτε πεινάει, είτε είναι μοναχικό ή νυσταγμένο, που είναι ο μόνος τρόπος να σας ενημερώσει.

Τα μωρά μπορεί να καταλάβουν τη χειραγώγηση μετά από 9 μήνες και να κλαίνε για να πάρουν αυτό που θέλουν. Προσπαθήστε να τα κουνήσετε σε μια κουνιστή καρέκλα, να τους χαϊδέψετε απαλά το κεφάλι και να παίξετε απαλή μουσική για να ηρεμήσουν.

Συγκεκριμένα αθλήματα μπορούν να κάνουν τους εφήβους να ψηλώσουν.

brightside

Εάν νομίζατε ότι το παιδί σας μπορεί να ψηλώσει αν αθληθεί, δυστυχώς, δεν είναι δυνατό – η γενετική μπορεί να είναι η μόνη έγκυρη πηγή σας σε αυτό το θέμα. Αντίθετα, προσπαθήστε να εστιάσετε στη διατροφή του παιδιού σας. Μπορεί να μην γίνει πιο ψηλο, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή του.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνει το παιδί σας αθλήματα, καθώς έχει πολλά άλλα οφέλη, όπως το να κάνει νέους φίλους, να μάθει στην ομαδική εργασία και να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή του.

Με το να χαστουκίζετε το παιδί σας μερικές φορές θα μάθει να συμπεριφέρεται.

brightside

Η σωματική τιμωρία του παιδιού σας είναι ΟΧΙ. Μπορεί να προκαλέσει το παιδί σας να γίνει επιθετικό, αντικοινωνικό και μπορεί να προκύψουν προβλήματα ψυχικής υγείας μακροπρόθεσμα. Το χτύπημα ή το χαστούκι του παιδιού σας μπορεί να μην έχει καν αποτέλεσμα.

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε να πειθαρχήσετε το παιδί σας, και παρόλο που μπορεί να μην είναι εύκολο και γρήγορο, αξίζει τον κόπο. Είναι σημαντικό να οικοδομήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης και καλή επικοινωνία με το παιδί σας για να επιλύσετε τις εκρήξεις του. Το να παραμείνετε ήρεμοι κατά τη διάρκεια των κρίσεων τους, να τους δίνετε διάλειμμα και να είστε συνεπείς σε αυτό μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε την κακή συμπεριφορά.

Δείτε επίσης Σταματήστε να Λέτε στα Παιδιά σας να μην Θυμώνουν Ποτέ – Διδάξτε τα Πώς να Θυμώνουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Πρέπει να Βάλετε ένα Φακελάκι Τσαγιού στο Ψυγείο σας

Γιατί Πρέπει να Βάλετε ένα Φακελάκι Τσαγιού στο Ψυγείο σας

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: Ο έξυπνος φυσικός τρόπος για πεντακάθαρη επιδερμίδα

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: Ο έξυπνος φυσικός τρόπος για πεντακάθαρη επιδερμίδα