in , ,

‘Ησουν Κακος Μαθητής; Αυτοί Είναι Οι 8 Λόγοι που οι Κακοί Μαθητές Συχνά Βγάζουν Περισσότερα Χρήματα από τους Άριστους

'Ησουν Κακος Μαθητής; Αυτοί Είναι Οι 8 Λόγοι που οι Κακοί Μαθητές Συχνά Βγάζουν Περισσότερα Χρήματα από τους Άριστους
'Ησουν Κακος Μαθητής; Αυτοί Είναι Οι 8 Λόγοι που οι Κακοί Μαθητές Συχνά Βγάζουν Περισσότερα Χρήματα από τους Άριστους

Πολλοί γονείς προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά τους ότι οι σχολικοί βαθμοί έχουν πραγματικά σημασία. Και όταν παίρνουν κακούς βαθμούς, τους λενε να μελετούν πιο σκληρά. Αλλά στην πραγματική ζωή, πολύ συχνά οι σχολικοί βαθμοί δεν έχουν καθόλου σημασία. Πόσες φορές έχετε ακούσει για παιδιά που δεν ήταν πολύ επιτυχημένα στο σχολείο, αλλά που στη συνέχεια κατέληξαν σε μια μεγάλη εταιρεία σε εξαιρετική θέση; Τι Σημαίνει αν το Παιδί σας Γράφει και με τα Δύο Χέρια

Δεν τους ενδιαφέρουν οι βαθμοί.

brightside

Για πολλούς καλούς μαθητές, οι βαθμοί τους είναι σημάδι επιτυχίας: αν έχουν καλούς βαθμούς, σημαίνει ότι πέτυχαν κάτι. Ωστόσο, όλοι οι βαθμοί είναι υποκειμενικοί και εξαρτώνται όχι μόνο από την ποιότητα της γνώσης, αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως ο δάσκαλος και η διάθεσή τους. Οι κακοί μαθητές δεν χρειάζονται βαθμούς για να αποδείξουν ότι είναι επιτυχημένοι. Όταν επιδιώκουν τους στόχους τους, δεν αναζητούν την εκτίμηση των άλλων ανθρώπων, νοιάζονται περισσότερο για το πόσο ικανοποιημένοι είναι με αυτό που έχουν κάνει.

Δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν.

© Julia M Cameron / Pexels

Για τους καλούς μαθητές, είναι συχνά πολύ σημαντικό να κάνουν καλή εντύπωση στον δάσκαλό τους. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν να είναι ενεργοί, ακόμη και όταν δεν τους ενδιαφέρει ένα θέμα. Αντιθέτως, οι κακοί μαθητές δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν κανέναν. Παρόλο που σέβονται τους δασκάλους, δεν κάνουν πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν.

Δεν τα κάνουν όλα μόνοι τους.

brightside

Πολλοί καλοί μαθητές τηρούν τον κανόνα: «Αν θέλετε να γίνει κάτι, κάντε το μόνοι σας». Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συνηθίσει να είναι εκεί 100% και να ελέγχουν τα πάντα μόνοι τους. Ταυτόχρονα, οι κακοί μαθητές χρησιμοποιούν άλλους ανθρώπους για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Στην ενήλικη ζωή, οι άνθρωποι μένουν επίσης σε αυτά τα πρότυπα: ενώ κάποιοι εξαντλούνται κάνοντας περισσότερα από όσα μπορούν ρεαλιστικά, άλλοι αναθέτουν τα καθήκοντά τους σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι ατελείς.

© Brett Sayles / Pexels

Μερικοί άνθρωποι τηρούν τον κανόνα: «Ή το κάνω τέλεια ή δεν το κάνω καθόλου». Το να ζείτε έτσι είναι απίστευτα δύσκολο, γιατί απλά δεν είναι εφικτό να είστε επιτυχημένοι σε κάθε τομέα. Οι άνθρωποι θα περάσουν χρόνια σε μια αδιέξοδη δουλειά προσπαθώντας να εργαστούν όλο και πιο σκληρά και ποτέ δεν θα κάνουν κάτι που τους αρέσει πολύ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Πράγματα που Πρέπει να Κανουν οι Γονείς για να Μεγαλώσουν ένα Ώριμο Παιδί

Δεν μαθαίνουν άσκοπα πράγματα.

brightside

Οι κακοί μαθητές δεν αναγκάζονται ποτέ να κάνουν πράγματα που δεν τους ενδιαφέρουν, ειδικά πράγματα που θεωρούν ότι είναι άσκοπα. Αντίθετα, εστιάζουν σε πράγματα που τους ενδιαφέρουν πραγματικά. Και ένας άριστος μαθητής θα συνεχίσει να μαθαίνει πράγματα μόνο και μόνο για να είναι καλός μαθητής.

Αργότερα, οι άριστοι μαθητές συχνά σπαταλούν χρόνια από τη ζωή τους σε κακές σχέσεις και αδιέξοδες δουλειές.

Εδώ είναι μια ιστορία που καταδεικνύει τη λογική που έχουν οι κακοί μαθητές. Το είπε ο ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εταιρείας: “Πήγα σε 7 διαφορετικά σχολεία και ήμουν πάντα κακός μαθητής. Δεν ήθελα να σπουδάσω τα μαθήματα που δεν με ενδιέφεραν. Κάποια στιγμή σταμάτησα να πηγαίνω στα μαθήματα μαθηματικών. Ταυτόχρονα, διάβαζα πολλά πράγματα που με ενδιέφεραν. Επίσης, χρησιμοποιούσα ήδη το διαδίκτυο όταν κανείς από τους καθηγητές μου δεν ήξερε καν τι ήταν. Πέρασα όλο τον ελεύθερο χρόνο μου στο Διαδίκτυο, παίζοντας τον υπολογιστή, το διάβασμα ή το περπάτημα έξω.

Έχουν άλλα πράγματα να κάνουν εκτός του σχολείου.

brightside

Οι κακοί μαθητές περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους όπως θέλουν: διαβάζουν, αθλούνται, παίζουν μουσική, χορεύουν ή παίζουν με άλλα παιδιά.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άριστοι μαθητές συχνά δυσκολεύονται να χαλαρώσουν γιατί είναι πάντα τεταμένοι όχι μόνο διανοητικά, αλλά και ψυχολογικά. Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα παραμένει μαζί τους ακόμα και όταν μεγαλώσουν: συχνά αισθάνονται άγχος επειδή φοβούνται ότι δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες των άλλων ανθρώπων.

Είναι εντάξει όχι μόνο με επιτυχίες, αλλά και με αποτυχίες.

brightside

Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που δυσκολεύονται πολύ να αντιμετωπίσουν την αποτυχία. Αντιμετωπίζουν και τα πιο μικρά λάθη ως τεράστια προβλήματα. Και οι κακοί μαθητές έχουν συνηθίσει να παίρνουν κακούς βαθμούς και καλούς. Για αυτούς, ένας κακός βαθμός (μια αποτυχία) δεν είναι το τέλος του κόσμου. Στην πραγματική ζωή, αντιμετωπίζουν το άγχος πολύ καλύτερα και ξεπερνούν πολύ πιο εύκολα τα λάθη.

Είναι έτοιμοι να ρισκάρουν.

© Julia M Cameron / Pexels

Οι άνθρωποι που δεν ήταν πολύ επιτυχημένοι στο σχολείο έπρεπε να προσαρμόζονται συνεχώς στις καταστάσεις. Επέτρεψαν στους εαυτούς τους να ονειρεύονται και να μην ζουν σύμφωνα με τα σχέδια των γονιών τους για αυτούς. Τώρα αντιμετωπίζουν καλύτερα τα λάθη τους.

Αν θέλουν να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο, να αλλάξουν δουλειά ή να μετακομίσουν σε άλλη χώρα, θα το κάνουν. Ακούνε τον εαυτό τους και αυτό που θέλουν.

Δείτε επίσης Οι Δάσκαλοι Εξηγούν Γιατί οι Γονείς Πρέπει να Ψάχνουν τα Τηλέφωνα των Παιδιών τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αποχρώσεις υπνοδωματίου,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου,διακόσμηση,

9 Αποχρώσεις που ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Έχετε στο Υπνοδωμάτιό σας Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

χάσιμο βάρους με περπάτημα,οφέλη περπατήματος,συμβουλές υγείας,υγεία,

ΜΟΝΟ Με Περπάτημα: 8 Συμβουλές για να Χάσετε Βάρος Απλά Περπατώντας