in ,

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Ρεβίθια στην Ανάπτυξη των Φυτών

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Ρεβίθια στην Ανάπτυξη των Φυτών
Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Ρεβίθια στην Ανάπτυξη των Φυτών

Τα ρεβίθια δεν είναι μόνο μια θρεπτική διατροφή αλλά προσφέρουν επίσης εκπληκτικά οφέλη για την ανάπτυξη των φυτών και την υγεία του εδάφους. Γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οργανική ύλη, τα ρεβίθια μπορούν να εμπλουτίσουν τη γονιμότητα του εδάφους, να βελτιώσουν τη μικροβιακή δραστηριότητα και να ενισχύσουν τη συνολική ευρωστία των φυτών. Σαπούνι στον Κήπο: Κόψτε το σαπούνι σε κομμάτια τοποθετήστε για να διώξετε τα παράσιτα

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Ρεβίθια στην Ανάπτυξη των Φυτών

Σύνθεση πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα ρεβίθια είναι πλούσια πηγή αζώτου, φωσφόρου, καλίου και μικροθρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών.

Το άζωτο προάγει το πλούσιο φύλλωμα και την έντονη βλαστική ανάπτυξη, ενώ ο φώσφορος υποστηρίζει την ισχυρή ανάπτυξη των ριζών και το σχηματισμό λουλουδιών.

Το κάλιο βοηθά στην υγεία των φυτών, στην αντοχή στο στρες και στην παραγωγή καρπών.

Εμπλουτισμός εδάφους

Η ενσωμάτωση των ρεβιθιών στο έδαφος ως χλωρής λίπανσης ή κομπόστ προσθέτει οργανική ύλη, βελτιώνοντας τη δομή του εδάφους και την κατακράτηση νερού.

Τα ρεβίθια σταθεροποιούν το ατμοσφαιρικό άζωτο μέσω συμβιωτικών σχέσεων με βακτήρια που δεσμεύουν το άζωτο, εμπλουτίζοντας το έδαφος με αυτό το ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η σταδιακή αποσύνθεση των υπολειμμάτων ρεβιθιού απελευθερώνει τα θρεπτικά συστατικά αργά, παρέχοντας μια σταθερή παροχή τροφής για τα φυτά.

Καταστολή ασθενειών

Τα ρεβίθια περιέχουν ενώσεις με φυσικές μυκητοκτόνες ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή των παθογόνων μικροοργανισμών του εδάφους και στη μείωση του κινδύνου ασθενειών των φυτών.

Η εναλλαγή καλλιεργειών με ρεβίθια μπορεί να διαταράξει τους κύκλους ασθενειών και να προάγει την υγεία του εδάφους με την πάροδο του χρόνου.

Αντιμετώπιση ζιζανίων

Τα ρεβίθια που καλλιεργούνται ως καλλιέργειες κάλυψης ή αλληλοκαλλιεργούνται με άλλα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της ανάπτυξης ζιζανίων μέσω ανταγωνισμού για πόρους και σκίαση.

Το πυκνό φύλλωμα των φυτών ρεβιθιών μπορεί να πνίξει τα αναδυόμενα ζιζάνια, μειώνοντας την ανάγκη για ζιζανιοκτόνα και ξεβοτάνισμα.

Βελτίωση της μικροβιακής δραστηριότητας του εδάφους

Οι ρίζες του ρεβιθιού εκλύουν ενώσεις που διεγείρουν την ευεργετική μικροβιακή δραστηριότητα στο έδαφος, προάγοντας συμβιωτικές σχέσεις και τον κύκλο των θρεπτικών ουσιών.

Η ενισχυμένη μικροβιακή ποικιλότητα και δραστηριότητα συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του εδάφους, στη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών και στη συνολική ανθεκτικότητα των φυτών.

Δείτε ακόμη Το Τσάι θα κάνει θαύματα στα φυτά σας που έχουν κίντρινα φύλλα

Ενώ τα οφέλη των ρεβιθιών για την ανάπτυξη των φυτών είναι ξεκάθαρα, η αποτελεσματική εφαρμογή τους απαιτεί αποτελεσματικές μεθόδους για τη χρήση των ρεβιθιών για την ενίσχυση της γονιμότητας του εδάφους, την καταστολή των παρασίτων και την καλλιέργεια πιο υγιών φυτών.

Ενσωμάτωση ρεβιθιών στο έδαφος

Ξεκινήστε καλλιεργώντας ρεβίθια ως καλλιέργειες κάλυψης ή χλωρής λίπανσης σε περιοχές όπου σκοπεύετε να καλλιεργήσετε άλλα φυτά αργότερα.

Πριν φυτέψετε την κύρια σοδειά σας, ψιλοκόψτε τα φυτά ρεβιθιού και ενσωματώστε τα στο έδαφος ως οργανική ύλη.

Παρασκευή κομπόστ ρεβιθιού

Συλλέξτε τα φυτικά υπολείμματα ρεβιθιού, συμπεριλαμβανομένων των κοτσανιών και των φύλλων, μετά τη συγκομιδή.

Ανακατέψτε τα με άλλα οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα κουζίνας ή γκαζόν, για να δημιουργήσετε κομπόστ.

Εφαρμόστε το κομπόστ στα παρτέρια του κήπου σας για να εμπλουτίσετε το έδαφος με θρεπτικά συστατικά.

Ρεβίθια ως υλικό εδαφοκάλυψης

Απλώστε ένα στρώμα αποξηραμένων φυτικών υπολειμμάτων ρεβιθιού στην επιφάνεια του εδάφους γύρω από τα φυτά σας για να λειτουργήσει ως υλικό εδαφοκάλυψης.

Αυτό βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους, στην καταστολή των ζιζανίων και σταδιακά απελευθερώνει θρεπτικά συστατικά στο έδαφος καθώς αποσυντίθεται.

Συγκαλλιέργεια με ρεβίθια

Φυτέψτε ρεβίθια μαζί με άλλες καλλιέργειες στον κήπο σας για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του χώρου και του εδάφους.

Επιλέξτε φυτά που συμπληρώνουν τις αναπτυξιακές συνήθειες και τις απαιτήσεις των ρεβιθιών σε θρεπτικά συστατικά.

Εναλλασσόμενες καλλιέργειες με ρεβίθια

Εναλλάξτε τις καλλιέργειές σας φυτεύοντας ρεβίθια σε χωράφια ή παρτέρια κήπου όπου προηγουμένως είχαν καλλιεργηθεί άλλα φυτά.

Η αμειψισπορά διαταράσσει τους κύκλους παρασίτων και ασθενειών, ενώ αναπληρώνει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους μέσω της ικανότητας αζωτοδέσμευσης των ρεβιθιών.

Εξαγωγή θρεπτικών συστατικών με τσάι ρεβιθιού

Δημιουργήστε ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά υγρό λίπασμα, γνωστό ως τσάι ρεβιθιού, βυθίζοντας τα φυτικά υπολείμματά του σε νερό.

Χρησιμοποιήστε αυτό το σπιτικό λίπασμα για να ποτίζετε τα φυτά σας, παρέχοντάς τους μια ώθηση σε βασικά θρεπτικά συστατικά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Ρίξετε Αλάτι Πλυντηρίου Πιάτων στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Επιβλαβή Πράγματα που Κάνουν Ακούσια οι Γονείς στα Παιδιά τους

6 Επιβλαβή Πράγματα που Κάνουν Ακούσια οι Γονείς στα Παιδιά τους

Πρέπει να Πλένετε τα Πιάτα με Κρύο ή Ζεστό Νερό;

Πρέπει να Πλένετε τα Πιάτα με Κρύο ή Ζεστό Νερό;