in , ,

Πρέπει να Πλένετε τα Πιάτα με Κρύο ή Ζεστό Νερό;

Πρέπει να Πλένετε τα Πιάτα με Κρύο ή Ζεστό Νερό;

Για να πλύνουν το λίπος και τη βρωμιά από τα πιάτα, κάποιοι χρησιμοποιούν ζεστό νερό ενώ άλλοι προτιμούν κρύο νερό. Ωστόσο, η θερμοκρασία του πλυσίματος των πιάτων στο χέρι είναι πολύ σημαντική. Για να καθαρίσετε βρώμικα πιάτα και σκεύη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία νερού που σας επιτρέπει να πλένετε καλύτερα χάρη στην αποτελεσματικότητά του ενάντια στις βρομιές. Χρησιμοποιείς Χλωρίνη για να πλύνεις τα πιάτα; Είναι καλό ή κακό;

Πλύσιμο πιάτων με κρύο νερό

Εάν μερικές φορές συνιστάται η χρήση κρύου νερού, είναι επειδή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε ορισμένα υπολείμματα τροφών όπως αυτό του πλιγούρι βρώμης ή ακόμα και των αυγών. Η χρήση ζεστού νερού, από την άλλη, τα κάνει να κολλάνε στην επιφάνεια.

Επιπλέον, για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας, είναι προτιμότερο να πλένετε τα πιάτα σας στο χέρι σε κρύο νερό και όχι στο πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, θα χρειαστεί να τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό που θα αφαιρέσει το λίπος με εξαίρεση τις πρωτεΐνες που διαλύονται εύκολα κάτω από κρύο νερό.

Πλύσιμο πιάτων με ζεστό νερό

Εάν συνιστάται να χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι και το καθαριστικό σας με χλιαρό ή ζεστό νερό, αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον, το κρύο μπορεί να προκαλέσει πόνο και να σας αρρωστήσει, ειδικά τον χειμώνα.

Δείτε ακόμη Πώς να Πλένετε τα Αλουμινένια Μπουκάλια για να Εξαλείψετε τις Άσχημες Οσμές

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι καλύτερο να ζεστάνετε το νερό για να διαλύσετε τη βρωμιά από πιάτα, τηγάνια και άλλα μαχαιροπίρουνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στη συνέχεια, εάν θέλετε να επωφεληθείτε από ένα αντιβακτηριακό αποτέλεσμα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό καθώς σκοτώνει μικρόβια, παθογόνους οργανισμούς και όλες τις άλλες ακαθαρσίες. Εάν χρησιμοποιήσατε κρύο νερό για να καθαρίσετε έναν λεκέ με υγρό πιάτων, θα χρειαστεί να ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να εξαλείψετε τα υπολείμματα βακτηρίων και να έχετε γυαλιστερά πιάτα.

Συνιστάται υψηλή θερμοκρασία για την εξάλειψη του λίπους στα σκευή που θέλετε να καθαρίσετε. Το κρύο νερό είναι αναποτελεσματικό για τον καθαρισμό του λίπους. Ακόμα χειρότερα, το κάνει γλοιώδες και πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που μπορεί να προκαλέσει άσχημες οσμές, το ζεστό νερό είναι ιδανικό γιατί χρειάζεται λιγότερη τριβή και προσπάθεια για να καθαρίσετε τα πιάτα χωρίς να τα καταστρέψετε. Αυτό μειώνει την κατανάλωση νερού. Συνιστάται να χρησιμοποιείται ένα βιολογικό καθαριστικό ή μαγειρική σόδα που θα είναι λιγότερο επιβλαβή για την υγεία σας και το περιβάλλον.

Τι θερμοκρασία νερού να επιλέξετε για το πλύσιμο των πιάτων

Το κρύο νερό καθαρίζει αλλά δεν είναι αποτελεσματικό στη διάλυση επίμονων λεκέδων λίπους. Αντίθετα, το ζεστό νερό τα αφαιρεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Με αυτή τη θερμοκρασία, θα απαλλαγείτε από βρωμιά και βακτήρια. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό για να καθαρίσετε τα πιάτα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό καθαριστικό ή λευκό ξύδι, ένα αποτελεσματικό αντιβακτηριακό. Μετά το πλύσιμο, καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό για να αποφύγετε θερμικό σοκ.

Για αφαλάτωση και αποτελεσματική δράση κατά της βρωμιάς, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υγρό πιάτων με ζεστό νερό. Λειτουργεί ως τέλειο υγρό έκπλυσης που θα σας επιτρέψει να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση νερού!

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Τι Είναι Φθηνότερο: να Πλύνετε τα Πιάτα ή να τα Βάζετε Όλα στο Πλυντήριο Πιάτων;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Ρεβίθια στην Ανάπτυξη των Φυτών

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Ρεβίθια στην Ανάπτυξη των Φυτών

49 Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου με Χαλιά Boho

49 Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου με Χαλιά Boho