in , ,

Το Τσάι θα κάνει θαύματα στα φυτά σας που έχουν κίντρινα φύλλα

Το Τσάι θα κάνει θαύματα στα φυτά σας που έχουν κίντρινα φύλλα
Το Τσάι θα κάνει θαύματα στα φυτά σας που έχουν κίντρινα φύλλα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου σας υποφέρουν από ξηρά, κίτρινα φύλλα; Πριν απελπιστείτε, ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα σας—ίσως έχετε ήδη τη λύση για να αποκαταστήσετε το πλούσιο πράσινο φύλλωμα των φυτών σας. Φυτά που Έχουν Καεί από τον Ήλιο: Πώς να τα Σώσετε

Το Θαυματουργό Συστατικό για τα Ξερά Κίτρινα Φύλλα των Φυτών σας

Το θαυματουργό συστατικό: Χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού είναι το μυστικό συστατικό για την αναζωογόνηση των φυτών εσωτερικού χώρου και την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης.. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμή τους:

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού είναι γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχουν ανάγκη τα φυτά, όπως άζωτο, κάλιο, φώσφορο και ιχνοστοιχεία. Όταν ενσωματώνονται στο χώμα ή χρησιμοποιούνται ως σπρέι φυλλώματος, παρέχουν μια φυσική θρέψη που προάγει το ζωντανό φύλλωμα και την εύρωστη ανάπτυξη.

Δείτε ακόμη Πέφτουν τα φύλλα από τα φυτά που έχω στο σπίτι: Ποιος είναι ο λόγος και πώς θα το αντιμετωπίσω

Βελτιώνουν τη δομή του χώματος

Εκτός από την παροχή θρεπτικών συστατικών, τα φύλλα τσαγιού βοηθούν στη βελτίωση της δομής του χώματος ενισχύοντας την ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, επιτρέπουν στο οξυγόνο και το νερό να διεισδύσουν βαθιά και να φτάσουν πιο αποτελεσματικά στις ρίζες του φυτού.

Φυσικό απωθητικό παράσιτων

Τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού περιέχουν ενώσεις που απωθούν τα κοινά παράσιτα όπως οι αφίδες, οι τετρανυχίδες και οι σκνίπες μυκήτων. Ραντίζοντας χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού γύρω από τη βάση των φυτών σας ή παρασκευάζοντας ένα διάλυμα φύλλων τσαγιού για ψεκασμό στο φύλλωμα, μπορείτε να αποτρέψετε τα παράσιτα φυσικά χωρίς να καταφύγετε σε χημικά φυτοφάρμακα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ενισχύουν τη μικροβιακή δραστηριότητα

Τα φύλλα τσαγιού είναι πηγή οργανικής ύλης που ενθαρρύνει την ευεργετική μικροβιακή δραστηριότητα στο χώμα. Αυτοί οι μικροοργανισμοί διασπούν οργανικά υλικά, απελευθερώνοντας θρεπτικά συστατικά σε μια μορφή που τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν εύκολα. Ως αποτέλεσμα, τα φυτά συχνά εμφανίζουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και αυξημένη αντοχή στο στρες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού για τα φυτά σας

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη των χρησιμοποιημένων φύλλων τσαγιού, ακολουθούν ορισμένοι πρακτικοί τρόποι για να τα ενσωματώσετε στη φροντίδας των φυτών σας:

  • Προσθέστε χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού για να εμπλουτίσετε το κομπόστ με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και οργανική ύλη.
  • Απλώστε ένα στρώμα αποξηραμένων φύλλων τσαγιού γύρω από τη βάση των φυτών σας για να διατηρήσετε την υγρασία και να καταστείλετε τα ζιζάνια.
  • Παρασκευάστε ένα διάλυμα βουτώντας τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού σε νερό και μετά χρησιμοποιήστε το κρύο για να ποτίζετε τα φυτά σας μία φορά την εβδομάδα.
  • Παρασκευάστε ένα δυνατό διάλυμα φύλλων τσαγιού και αφήστε το να κρυώσει πριν το μεταφέρετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το φύλλωμα των φυτών σας για να αποτρέψετε τα παράσιτα και να τα τονώσετε με θρεπτικά συστατικά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Βάλτε Εφημερίδες για να Απαλλαγείτε από τα Ζιζάνια στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γρήγορη φόρτιση τηλεφώνου,φόρτιση μπαταρίας κινητού,συμβουλές,κόλπα,χρήσιμα,

Πώς να Φορτίσετε την Μπαταρία του Τηλεφώνου σας πιο Γρήγορα όταν Βιάζεστε

Η Διαχρονική Δύναμη του Αβοκάντο για Νεανικό Δέρμα

Η Διαχρονική Δύναμη του Αβοκάντο για Νεανικό Δέρμα