in , ,

Φυτά που Έχουν Καεί από τον Ήλιο: Πώς να τα Σώσετε

Φυτά που Έχουν Καεί από τον Ήλιο: Πώς να τα Σώσετε
Φυτά που Έχουν Καεί από τον Ήλιο: Πώς να τα Σώσετε

Η παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει καψάλισμα ή κάψιμο των φύλλων, κάνοντάς τα κίτρινα και καφέ. Αυτό μπορεί να συμβεί στα τέλη της άνοιξης ή το καλοκαίρι, όταν τα φυτά που είναι συνηθισμένα σε λιγότερο φως δέχονται τη ζέστη των θερμότερων μηνών. Πώς να Ελέγξετε το pH του Κήπου σας στο Σπίτι

reddit

Πώς μοιάζουν τα ηλιακά εγκαύματα στα φυτά

Όταν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα γίνονται καφέ ή κίτρινα, να ξέρετε ότι είναι σημάδι καψίματος του ήλιου. Όταν το φυτό εκτίθεται στο ηλιακό φως για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, προκαλεί βλάβη στους ιστούς στο εκτεθειμένο εξωτερικό στρώμα του φυλλώματος, με αποτέλεσμα να γίνεται καφέ. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσει το κάψιμο των μίσχων σε τρυφερά φυτά.

Αυτό μπορεί να συμβεί και σε φυτά χαμηλού φωτισμού που ξαφνικά εκτίθενται σε περισσότερο φως από αυτό που χρειάζονται. Ζημιά από τον ήλιο μπορεί επίσης να συμβεί σε φυτά που αγαπούν τη θερμότητα, εάν εκτίθενται συνεχώς στον απογευματινό ήλιο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός απροσδόκητου, παρατεταμένου καύσωνα.

Μπορείτε να σώσετε τα φυτά που έχουν ηλιακά εγκαύματα;

reddit

Δείτε ακόμη Πέφτουν τα φύλλα από τα φυτά που έχω στο σπίτι: Ποιος είναι ο λόγος και πώς θα το αντιμετωπίσω

Το ηλιακό έγκαυμα στα φυτά είναι πολύ πιο εύκολο να προληφθεί παρά να θεραπευθεί. Μόλις τα φύλλα καταστραφούν πλήρως, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να τα κόψετε και να δώσετε υποστήριξη και φροντίδα στο φυτό για τη νέα ανάπτυξη.

Ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε την ανθεκτική στον ήλιο ανάπτυξη των φύλλων και να αποτρέψετε τη βλάβη από τα ηλιακά εγκαύματα είναι ο σιγά-σιγά εγκλιματισμός στον λαμπερό ήλιο. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει περίπου 10-14 ημέρες, μετά από τις οποίες το φυτό σας θα πρέπει και πάλι να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τον ήλιο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πώς να σώσετε τα φυτά που έχουν υποστεί ηλιακά εγκαύματα

balconygardenweb

Πρώτα, κόψτε τα κατεστραμμένα φύλλα καθώς δεν θα επουλωθούν ή δεν θα ξαναγίνουν πράσινα και γεμάτα ζωή, ποτέ.

Μεταφέρετε αμέσως το φυτό σε ένα πιο σκιερό μέρος, μακριά από κάθε άμεσο ηλιακό φως για να αποτρέψετε περαιτέρω βλάβη. Μπορείτε σταδιακά να το μετακινήσετε πίσω στο πιο ηλιόλουστο μέρος του, το οποίο δεν δέχεται έντονο απογευματινό ηλιακό φως για πολλές ώρες.

Σκαφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια διάφανη κουρτίνα κοντά στο φυτό για να εμποδίσει το άμεσο ηλιακό φως, ενώ παράλληλα θα του δώσει το φως που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Εάν το φυτό σας έχασε πάρα πολλά φύλλα λόγω ηλιακού εγκαύματος, δεν θα χρειαστεί πολύ πότισμα όπως πριν. Άρα, ποτίστε μόνο όταν στεγνώσει το χώμα.

Θα βοηθούσε αν περιορίσετε επίσης τη λίπανση του φυτού αν έχασε τα περισσότερα φύλλα λόγω ηλιακού εγκαύματος. Συνιστάται να τηρείτε το αρχικό σας πρόγραμμα, αλλά φροντίστε να μειωθεί η ποσότητα του λιπάσματος στο μισό. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται τα νέα φύλλα, μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τη δόση.

Μερικές πρόσθετες συμβουλές

Για τα φυτά του κήπου, είναι καλή ιδέα να ψεκάζετε νερό στο φύλλωμα το απόγευμα για να διατηρούνται δροσερά τα φύλλα, ειδικά αν εκτίθενται απευθείας στον δριμύ ήλιο. Θα προστατεύσει επίσης το φυτό από το κάψιμο των φύλλων του.

Εάν το φυτό σας αναπτύσσεται σε σκιερή περιοχή, μην αλλάζετε ποτέ τη θέση του απευθείας σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο σημείο, καθώς θα προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα. Εγκλιματίστε το σιγά σιγά σε περισσότερο φως, σε διάστημα 5-7 ημερών, για να συνηθίσει στην αυξημένη έκθεση στον ήλιο.

Δείτε επίσης Εξαφανίζουμε τα Ζιζάνια στα Πλακόστρωτα του Κήπου χωρίς πολλά χρήματα με ξίδι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βαζελίνη και λεμόνι,DIY μάσκα,νεανικό δέρμα,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Αποκτήστε Νεανικό Δέρμα με Βαζελίνη και Λεμόνι

Υπόθεση Κούραση: 5 Πρωινές Συνήθειες που Εξαντλούν Όλη την Ενέργειά σας

Υπόθεση Κούραση: 5 Πρωινές Συνήθειες που Εξαντλούν Όλη την Ενέργειά σας