in , , ,

Πώς να Ελέγξετε το pH του Κήπου σας στο Σπίτι

Πώς να Ελέγξετε το pH του Κήπου σας στο Σπίτι
Πώς να Ελέγξετε το pH του Κήπου σας στο Σπίτι

Δεν χρειάζεστε ένα εμπορικό κιτ για να μετρήστε την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του κήπου σας. Μπορείτε να ελέγξετε το pH του χώματος στον κήπο σας με απλά βήματα! Βασικά έχει να κάνει με τον προσδιορισμό του επιπέδου των ιόντων υδρογόνου στο έδαφος, δηλαδή εάν το καλλιεργητικό μέσο είναι όξινο, αλκαλικό ή βασικό. Σε κλίμακα 0-14, το pH 7 σημαίνει ουδέτερο, κάτω από αυτό είναι όξινο και ένα pH πάνω από 7 κλίνει προς την αλκαλικότητα. Γιατί Πρέπει να Ρίξετε Αλάτι Πλυντηρίου Πιάτων στον Κήπο

Πώς να Ελέγξετε το pH του Κήπου σας στο Σπίτι

Είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή του pH του εδάφους για τη σωστή διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών στις ρίζες των φυτών. Συνήθως, το ιδανικό pH των περισσότερων φυτών είναι 5,5 έως 7.

Δοκιμή pH με χρήση ξυδιού [για αλκαλικό έδαφος]

Ρίξτε μισό φλιτζάνι χώμα σε μια κούπα αφού σκάψτε 15 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Προσθέστε ίση ποσότητα νερού και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε μισό φλιτζάνι ξύδι στο μείγμα.

Δείτε ακόμη Βάλτε Εφημερίδες για να Απαλλαγείτε από τα Ζιζάνια στον Κήπο

Εάν παρατηρήσετε στιγμιαία φυσαλίδες και αφρισμό, υποδηλώνει αλκαλικότητα, ενώ καμία ορατή αντίδραση ορίζει την ουδέτερη φύση του εδάφους.

Δοκιμή pH με μαγειρικής σόδας [για όξινο έδαφος]

Πάρτε μισό φλιτζάνι χώμα και ανακατέψτε το με ίση ποσότητα απεσταγμένου νερού. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε στο μείγμα μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Αν ακούσετε έναν θόρυβο από φυσαλίδες και το μείγμα αφρίζει, το χώμα σας είναι όξινο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε

Οι δοκιμές pH του εδάφους στο σπίτι θα προσδιορίσουν τη φύση του εδάφους αλλά όχι το ακριβές pH. Εάν θέλετε να προσδιορίσετε το ακριβές pH, επιλέξτε ένα συμβατικό εργαστηριακό τεστ.
Συνήθως, το χώμα του κήπου είναι όξινο στη φύση, οπότε αν παρατηρήσετε ελαφρύ αφρισμό, είναι πολύ καλό να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, πολύς αφρισμός υποδηλώνει υψηλή οξύτητα, η οποία μπορεί να είναι τοξική για τα φυτά σας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Πώς να Φτιάξετε ένα Φυσικό Φυτοφάρμακο με Ληγμένο Γάλα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βάψιμο τοίχων,οπτική διεύρυνση,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση,

7 Τρόποι να Βάψετε τους Τοίχους για να Μεγαλωσετε Οπτικά ένα Μικρό Δωμάτιο

χλωρίνη,πλύσιμο πιάτων,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,υγεία,συμβουλές υγείας,

Χρησιμοποιείς Χλωρίνη για να πλύνεις τα πιάτα; Είναι καλό ή κακό;