in , , ,

4 Λόγοι Γιατί Πρέπει να Καθαρίσετε το Καπάκι Κονσέρβας και Αναψυκτικού

Είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα και αδημονείτε να ανοίξετε αυτό το δροσιστικό κουτί αναψυκτικού. Μπορεί να αηδιάσετε, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν ξεχάσετε να καθαρίσετε το καπάκι, μπορεί να πιείτε έντομα ή ζωικά απόβλητα χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. Οι κονσέρβες και τα κουτάκια αναψυκτικού ταξιδεύουν πολύ πριν τα αγοράσετε. Αποθηκεύονται σε μεγάλες αποθήκες και μεταφέρονται με φορτηγά, όπου θα μπορούσαν ενδεχομένως να μολυνθούν από την παρουσία μικρών ζώων ή από την ίδια τη βρωμιά του χώρου στο οποίο αποθηκεύονται.

Μπορεί να έχει ουρήσει ένα ζώο.

Τα ούρα των ζώων μπορούν να αποτελέσουν πηγή μετάδοσης ορισμένων ασθενειών, μια εκ των οποίων είναι η λεπτόσπειρωση. Είναι μια ασθένεια που προκαλείται από βακτήρια στα ούρα ζώων όπως ποντίκια και αρουραίους. Η λεπτοσπείρωση μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με τα βακτήρια. Μερικά από τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους και γενική αδιαθεσία, και μπορεί ακόμη και να γίνουν πιο σοβαρά και τελικά να οδηγήσουν σε μια πιο σοβαρή μορφή της νόσου.

Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα θα μπορούσαν ενδεχομένως να μολυνθούν από τη σκόνη και τη βρωμιά του χώρου αποθήκευσης.

Δεν συνιστάται να τρώμε τρόφιμα που περιέχουν σκόνη, γιατί μπορεί να είναι μολυσμένη με μικροοργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για ασθένειες. Για παράδειγμα, τα βακτήρια Bacillus cereus μπορούν να προκαλέσουν διάρροια, κράμπες στην κοιλιά και ακόμη και έμετο στους ανθρώπους.

Έντομα όπως οι κατσαρίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουτιά για να αποθέσουν τα αυγά ή τα κόπρανα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτά τα έντομα συχνά διαδίδουν ασθένειες όπως δυσεντερία, γαστρεντερίτιδα, διάρροια, τυφοειδής, γάγγραινα και λέπρα. Και ο καλύτερος τρόπος να τα αποφύγετε είναι να πλένετε τα δοχεία με σαπούνι και νερό πριν τα ανοίξετε.

Μικρά έντομα μπορεί να πέσουν στο φαγητό σας.

Τα καπάκια των κουτιών θα μπορούσαν να περιέχουν μικρά έντομα όπως μύγες, αράχνες ή κατσαρίδες. Εάν δεν καθαρίσετε το καπάκι, μπορεί να περάσουν απαρατήρητα και υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στο φαγητό σας και να το μολύνουν. Επιπλέον, ορισμένα έντομα, όπως οι μύγες, είναι φορείς περισσότερων από 60 ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων του τύφου, της χολέρας και της πολιομυελίτιδας. Πιθανότατα δεν θέλετε κάποιο από αυτά στο πιάτο σας!

πηγή φωτογραφιών:brightside

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Λεπτομέρειες στη Συμπεριφορά των Παιδιών που Μπορούν να Σηματοδοτούν Σοβαρά Προβλήματα

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021: Οι top τάσεις σε κουρέματα, χτενίσματα και χρώματα