in , ,

13 Πράγματα που Γεμίζουν το Σπίτι Σκόνη

13 Πράγματα που Γεμίζουν το Σπίτι Σκόνη
13 Πράγματα που Γεμίζουν το Σπίτι Σκόνη

Όπως αποδεικνύεται, το 60% της σκόνης μπαίνει στα σπίτια μας από το δρόμο αφού τη μεταφέρουμε με τα παπούτσια μας και μπαίνει μέσα από τα παράθυρα και τις πόρτες. Από πού προέρχεται το υπόλοιπο 40%, ρωτάτε; Τα ρούχα, τα έπιπλα, τα χαλιά και άλλα πράγματα εκπέμπουν κυριολεκτικά μικροσωματίδια στον αέρα και αργότερα γίνονται σκόνη. Είναι αδύνατο να ξεφορτωθείτε τη σκόνη, επειδή συχνά καθαρίζετε σε λάθος μέρη. Πώς να Απαλλαγείτε από τη Σκόνη Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Υγραντήρας

© Devanath / Pixabay

Όχι μόνο τα ακάρεα σκόνης ζουν στη σκόνη, αλλά συμμετέχουν επίσης ενεργά στην παραγωγή της. Επιπλέον, προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτοί οι μικροοργανισμοί αγαπούν την υγρασία και γι’ αυτό ένα σπίτι που έχει υγραντήρα είναι ένας παράδεισος για αυτά. Για να το αποφύγετε, διατηρήστε το επίπεδο υγρασίας στο 40% -50%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μηχανικοί και οι υπέρηχων υγραντήρες δημιουργούν σκόνη. Καθώς το νερό εξατμίζεται, τα ορυκτά που διαλύονται σε αυτό μετατρέπονται σε λευκή σκόνη. Καλύπτει έπιπλα και άλλες επιφάνειες με ένα λεπτό στρώμα στο δωμάτιο όπου λειτουργεί η συσκευή.

Πλύσιμο ρούχων με μαλακτικό

brightside

Κάθε ύφασμα αποτελείται από ίνες που φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και μετατρέπονται σε σκόνη. Εάν τα σωματίδια παραμείνουν σε κλωστές, η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο ενεργή. Αυτό συμβαίνει όταν πλένετε τα ρούχα σας με μαλακτικό. Το προϊόν διεισδύει στις ίνες του υφάσματος και στη συνέχεια θρυμματίζεται. Γι’ αυτό μερικές φορές είναι καλύτερο να πλένετε χωρίς το μαλακτικό.

Φυτά εσωτερικού χώρου

© Fusionstudio / Shutterstock

Τα οικιακά φυτά καθαρίζουν τον αέρα και μειώνουν τη σκόνη. Ωστόσο, δεν απορροφούν μεγάλα σωματίδια και σκονίζονται τους με την πάροδο του χρόνου. Η συσσωρευμένη σκόνη επιδεινώνει τις ιδιότητες φιλτραρίσματος των φυτών και αποτρέπει τη σωστή φωτοσύνθεσης. Η ποσότητα της χλωροφύλλης στα φύλλα μειώνεται, αναγκάζοντας το φυτό να μην καθαρίζει πλέον τον αέρα αλλά να λειτουργεί ως συλλέκτης σκόνης. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, τα φυτά πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά.

Χαρτιά και χαρτοκιβώτια

brightside

Οι ίνες χαρτιού θρυμματίζονται και δημιουργούν σκόνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να σκουπίζετε τα ράφια της βιβλιοθήκης τόσο συχνά. Επιπλέον, υπάρχουν άλλες πηγές σκόνης από χαρτί στα σπίτια, όπως παλιές εφημερίδες και περιοδικά, κουτιά παπουτσιών, χάρτινες συσκευασίες από οικιακές συσκευές και άλλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Κρεβάτι

brightside

Ένα ζεστό κρεβάτι είναι ένα τέλειο περιβάλλον για ακάρεα σκόνης. Εάν είναι δυνατόν, αντικαταστήστε μαξιλάρια, κουβέρτες και στρώματα από φυσικά πούπουλα με προϊόντα που έχουν συνθετικά γεμίσματα. Για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά καλύμματα στρώματος.

Τηλεόραση στην κουζίνα

brightside

Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές προσελκύουν σκόνη, ενώ τα πάνω μέρη των επίπλων και των οικιακών συσκευών είναι πάντα βρώμικα. Μια τηλεόραση πάνω στο ψυγείο είναι ένα σύνθετο σκόνης. Και το πιο αστείο μέρος; Οι περισσότεροι δεν ανοίγουν καν την τηλεόραση. Αν έχετε συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε θα μπορούσατε απλά να τις ανακυκλώσετε, να τις πουλήσετε ή να τις χαρίσετε.

Μεγάλα, χνουδωτά χαλιά σε κάθε δωμάτιο

© PxHere

Περιέχουν πολύ περισσότερη σκόνη και αλλεργιογόνα από τα δάπεδα. Όχι μόνο τα χαλιά προσελκύουν τη σκόνη, αλλά εκπέμπουν επίσης μικροσωματίδια και πτητικές ενώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να επιλέξετε χαλιά με κοντό πέλος που δεν καλύπτουν το δάπεδο από τον ένα τοίχο στον άλλο. Είναι καλύτερα να μην τοποθετήσετε χαλί στο υπνοδωμάτιο. Θα σας βοηθήσει να μην εισπνέετε τόσο σκόνη όσο κοιμάστε.

Δείτε ακόμη Φοβερά Κόλπα Καθαριότητας για Λαμπερό Σπίτι

Ντουλάπα με μπουφάν

brightside

Τα χειμερινά μπουφάν και παλτά που είναι αποθηκευμένα στη ντουλάπα δεν κρέμονται απλώς εκεί. Στην πραγματικότητα, συσσωρεύουν σκόνη από τον αέρα και διασκορπίζουν τις ίνες τους γύρω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αποθήκευση ρούχων που δεν φοράτε σε αεροστεγείς κρεμαστές θήκες έχει σημασία.

Περσίδες

© Depositphotos

Πολλή σκόνη μπαίνει στα σπίτια μας μέσω παραθύρων και γι’ αυτό οι περσίδες λερώνονται αρκετά γρήγορα. Οι περσίδες που είναι πιο εύκολο να καθαριστούν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την περίπτωση. Πιο ιδανικά είναι να κρεμάσετε ρολοκουρτίνες που είναι πιο εύκολες στον καθαρισμό.

Ταπετσαρισμένα έπιπλα και καλύμματα

brightside

Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα είναι σαν σφουγγάρι – απορροφούν σκόνη. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή προϊόντων από ξύλο, πλαστικό ή δέρμα. Όσο λιγότερο μαλακή ταπετσαρία και καλύμματα υπάρχουν στο δωμάτιο, τόσο το καλύτερο. Όχι μόνο τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα συσσωρεύουν σκόνη, αλλά και την παράγουν. Ευτυχώς, μπορείτε να αλλάζετε συχνά την ταπετσαρία στους καναπέδες και τις πολυθρόνες σας και να αγοράζετε καλύμματα που δεν σκονίζονται.

Βαριές κουρτίνες

brightside

Για να αναπνέετε ευκολότερα στο σπίτι, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε βαριές κουρτίνες με βαμβακερές ή συνθετικές κουρτίνες. Συσσωρεύουν λιγότερη σκόνη και μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο.

Για να αποφύγετε τη σκόνη, φροντίστε να μην ανοίγετε τα παράθυρα νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, καθώς και σε βροχερές ή ζεστές καιρικές συνθήκες. Ο καλύτερος χρόνος για αερισμό ενός δωματίου είναι ανά πάσα στιγμή από το μεσημέρι έως το βράδυ.

Θερμαντικά σώματα

© Depositphotos

Όποιος προσπάθησε ποτέ να καθαρίσει τις φέτες σε καλοριφέρ έχει δει πόση σκόνη, ιστούς αράχνης και βρωμιά συσσωρεύονται εκεί. Η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με καλύμματα καλοριφέρ και πάνελ που όχι μόνο φαίνονται όμορφα αλλά και βοηθούν στη διατήρηση της καθαριότητας των καλοριφέρ. Επιπλέον, το καλοριφέρ θα είναι κλειστό στις πλευρές, γεγονός που θα συμβάλει στην λιγότερη σκόνη στο δωμάτιο. Όσο για το μπροστινό του, μπορεί να καθαριστεί με ηλεκτρική σκούπα.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα μπροστινό πλαίσιο για το καλοριφέρ από διάτρητο κόντρα πλακέ, για παράδειγμα.

© MrWupi / Pikabu

Μια σημαντική σημείωση: Το κάλυμμα του καλοριφέρ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 εκατοστά πλατύτερο, 3 εκατοστά ψηλότερο και 2 εκατοστά βαθύτερο από το καλοριφέρ. Διαφορετικά, η εκπομπή θερμότητας μπορεί να μειωθεί.

Παλιές ηλεκτρικές σκούπες

brightside

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια σειρά δοκιμών και διαπίστωσαν ότι όλες οι ηλεκτρικές σκούπες όχι μόνο απορροφούν τη σκόνη αλλά και την σκορπούν στον αέρα. Ακόμη και συσκευές με φίλτρα HEPA δεν μπορούν να το αποφύγουν 100%. Αλλά τουλάχιστον απορροφούν περισσότερα σωματίδια από αυτά που εκπέμπουν, γι’ αυτό προτείνουν την απόρριψη παλαιότερων, φθηνών μοντέλων ηλεκτρικών σκουπών αλλιώς δεν θα ξεφορτωθείτε ποτέ τη σκόνη εάν συνεχίσετε να τις χρησιμοποιείτε.

Δείτε επίσης 11 Παλιά Κόλπα Καθαριότητας που Είναι Χρήσιμα Ακόμη και Σήμερα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί το Βρίσιμο Είναι Καλό Σύμφωνα με την Επιστήμη

Γιατί το Βρίσιμο Είναι Καλό Σύμφωνα με την Επιστήμη

12 Χρωματικοί Συνδυασμοί για Ανοιξιάτικη Γκαρνταρόμπα

12 Χρωματικοί Συνδυασμοί για Ανοιξιάτικη Γκαρνταρόμπα