in , , ,

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Σκόνη Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Σκόνη Σύμφωνα με τους Ειδικούς
Πώς να Απαλλαγείτε από τη Σκόνη Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Ο καθαρισμός του σπιτιού σας από τη σκόνη είναι ατελείωτος καθώς απαιτεί συνεχή προσοχή. Ενώ φυσιολογικά δεν αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του μέσου ανθρώπου, εντούτοις στους αλλεργικούς μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα τους οδηγώντας σε αλλεργική ρινίτιδα, φτέρνισμα, βήχα και ερεθισμένα μάτια. Συμβάλλει επίσης στο σπίτι σας να φαίνεται βρώμικο! Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα σκόνης και αλλεργιογόνων στο σπίτι σας είναι με τις σωστές τεχνικές καθαρισμού που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Καθαρισμός υπνοδωματίου

Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα στους 60 ° C ή τους 90 ° C για να μειώσετε τα αλλεργιογόνα.

Πλύνετε ή αντικαταστήστε τα παπλώματα και τα μαξιλάρια για να μειώσετε την ποσότητα των ακάρεων σκόνης και του νεκρού δέρματος που υπάρχουν στο κρεβάτι σας.

Σκουπίστε και τις δύο πλευρές του στρώματος σας για να αφαιρέσετε τα ακάρεα σκόνης και το νεκρό δέρμα.

6 Φυσικά Καθαριστικά και 15 Τρόποι Χρήσης τους

Καθαρισμός κουζίνας

Αφαιρέστε τη σκόνη από τα ντουλάπια της κουζίνας, χρησιμοποιώντας είτε ηλεκτρική σκούπα είτε ξεσκονίζοντας με ένα καθαρό υγρό πανί ή καθαριστικά μαντηλάκια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαρίστε τους πάγκους κουζίνας και τα ντουλάπια για να καθαρίσετε βαθιά. Σκουπίστε για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τυχόν υπολείμματα τροφίμων και μετά πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

Στεγνώστε μετά όλες τις επιφάνειες.

Αδειάστε το ψυγείο και τον καταψύκτη και καθαρίστε όλες τις επιφάνειες με ζεστό νερό και απορρυπαντικό ή με προϊόν καθαρισμού για ψυγεία.

Σκουπίστε με την ηλεκτρική πίσω και κάτω από το ψυγείο και τον καταψύκτη, χωρίς να ξεχνάτε το πίσω μέρος, καθώς αυτό θα βελτιώσει την απόδοση τους. 27 συμβουλές και κόλπα για εύκολο και γρήγορο καθάρισμα

Καθαρισμός καθιστικού

Σκουπίστε τα σημεία που δεν σκουπίζονται τακτικά, όπως κάτω από έπιπλα.

Σκουπίστε με την ηλεκτρική τον καναπέ και τις πολυθρόνες σας, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλη ποσότητα ακάρεων σκόνης, νεκρό δέρμα και άλλα αλλεργιογόνα όπως η γύρη. Πλύνετε τα καλύμματα και τα μαξιλάρια για να μειώσετε το επίπεδο σκόνης που υπάρχει μέσα τους.

Τοίχοι, κουρτίνες, στόρια

Πολλή σκόνη μπορεί να συγκεντρωθεί σε κουρτίνες και στόρια Σκουπίστε τα με μια μαλακή βούρτσα ή πλύνετε τα.

Αφαιρέστε τη σκόνη από τους τοίχους ξεσκονίζοντας με ένα υγρό πανί, καθαριστικά μαντηλάκια ή ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο σκόνης. Η σκόνη σε ορισμένους τύπους τοίχων μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μούχλας.

Φωτιστικά και θερμαντικά σώματα

Η σκόνη μπορεί να συγκεντρωθεί σε αμπαζούρ και φωτιστικά που μπορούν να καεί στους θερμούς λαμπτήρες και να παράγει πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs) και οσμή ή να μετακινηθεί στο δωμάτιο λόγω του ζεστού αέρα από τους λαμπτήρες. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά ξεσκονίστε τα φωτιστικά τακτικά.

Ξεσκονίστε πίσω από καλοριφέρ καθώς συχνά παραλείπεται στον τακτικό καθαρισμό. Σημαντική ποσότητα σκόνης μαζεύεται και αυτό μπορεί να μετακινηθεί στο δωμάτιο από τη ροή του αέρα που παράγεται από το καλοριφέρ.

18 Έξυπνα Κόλπα Καθαρίσματος

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μοναδικά Παχύφυτα Μέδουσες που θα Μετατρέψουν τον Κήπο σας σε Ενυδρείο

Μοναδικά Παχύφυτα Μέδουσες που θα Μετατρέψουν τον Κήπο σας σε Ενυδρείο

55 Ιδέες Σχεδιασμού Βεράντας για να ξεκινήσετε Σήμερα!

55 Ιδέες Σχεδιασμού Βεράντας για να ξεκινήσετε Σήμερα!