in , , ,

10 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

10 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων
10 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Πολλά σπιτικά κόλπα περιλαμβάνουν τη χρήση κοινών οικιακών ειδών όπως ξίδι ή μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό διαφόρων πραγμάτων. Μια άλλη ολόκληρη κατηγορία περιλαμβάνει απροσδόκητους τρόπους χρήσης προϊόντων καθαρισμού που έχετε ήδη. Για παράδειγμα, οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων που όχι μόνο καθαρίζουν τα πιάτα και τα κατσαρολικά σας, αλλά είναι ιδανικές για γενικό καθαρισμό. Φτιάξε ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων!

Καθαρισμός πόρτας φούρνου

Ένα από τα πιο δύσκολα στο καθαροσμο σε ολόκληρο το σπίτι είναι τα καμενα λίπη και η βρώμια που συσσωρεύεται στο εσωτερικό της πόρτας του φούρνου. Αποδεικνύεται ότι μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Απλώς βρέξτε το ένα άκρο της και καθαρίστε. Φροντίστε να φοράτε γάντι, γιατί τα καθαριστικά είναι σκληρά για το δέρμα σας.

Μουλιάστε λεκιασμένες κούπες καφέ και τσαγιού

Ο καφές και το τσάι λεκιάζουν την αγαπημένη σας κούπα με την πάροδο του χρόνου. Για να απαλλαγείτε εύκολα από αυτούς τους δύσκολους λεκέδες, διαλύστε ένα κομμάτι ταμπλέτας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ρίξτε το στην κούπα. Μετά από μια ώρα περίπου, θα πρέπει να ξεβγάλετε με νερό πολύ καλά και να τη σκουπίστε. Υπάρχει συχνά σπασμένη ταμπλέτα στο κάτω μέρος της συσκευασίας και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τη χρησιμοποιήσετε.

Τρίψτε ένα βρώμικο νεροχύτη

Οι νιπτήρες της κουζίνας και της μπάνιου είναι μερικές φορές δύσκολο να διατηρηθούν καθαροί. Βρέξτε το άκρο μιας ταμπλέτας με ζεστό νερό και καθαρίστε τους λεκέδες και τα άλατα από το νεροχύτη. Τα συμπυκνωμένα καθαριστικά δρουν γρήγορα όταν εφαρμόζονται απευθείας σε ένα λεκέ και η ταμπλέτα λειτουργεί ως ένα ελαφρώς λειαντικό για την απομάκρυνση του κολλημένων λιπών.

Καθαρίστε μια λεκιασμένη τουαλέτα

Για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας με εύκολο τρόπο, ρίξτε μια ταμπλέτα και αφήστε τη να διαλυθεί. Μετά από μια ώρα περίπου, τρίψτε γρήγορα με το βουρτσάκι για να αφαιρέσετε ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων

Με το χρόνο και τη χρήση, το πλυντήριο ρούχων μπορεί να συσσωρεύσει βρωμιά από τα ρούχα, μεταλλικά στοιχεία από το νερό και υπολείμματα απορρυπαντικού. Η απομάκρυνσή τους μπορεί να είναι τόσο απλή. Βάλτε μια ταμπλέτα στο πλυντήριο και λειτουργήστε το σε έναν κύκλο με ζεστό νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 13 Χρήσιμα Κόλπα Καθαριότητας που πρέπει να Ξέρετε

Αφαιρέστε λεκέδες από τα ρούχα

Μερικοί από τους πιο δύσκολους λεκέδες στα ρούχα περιλαμβάνουν οτιδήποτε λιπαρό ή λεκέδες από τροφές και αίμα. Αυτά είναι ακριβώς που οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν από τα πιάτα σας και λειτουργούν εξίσου καλά στα ρούχα ή σε άλλα υφασμάτινες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων χαλιών και ταπετσαριών. Απλώς βρέξτε τη λεκιασμένη περιοχή και το άκρο της ταμπλέτας και τρίψτε τους λεκέδες. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε, εάν είναι απαραίτητο, πριν από το πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων.

Καθαρίστε παιδικές ζωγραφιές από τοίχους και δάπεδα

Μερικοί από τους πιο δύσκολους λεκέδες προκύπτουν από την καλλιτεχνική κλίση των παιδιών σας. Ο καθαρισμός μιας πολύχρωμης ζωγραφιάς από κηρομπογιές στον τοίχο ή το πάτωμα συνήθως απαιτεί δυνατό τρίψιμο, αλλά μια ταμπλέτα θα τον διευκολύνει. Διαλύστε την σε ένα κουβά με ζεστό νερό και περάστε με ένα σφουγγάρι τη ζωγραφιά. Αφήστε λίγα λεπτά και μετά τρίψτε το με μια βούρτσα.

Εύκολος καθαρισμός κάδου απορριμμάτων

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα βρώμικο, δύσοσμο κάδο απορριμμάτων στο σπίτι. Δυστυχώς, υπάρχει ακόμα χειρότερο αφού χρειάζεται να τον τρίψετε με το χέρι για να τον καθαρίσετε. Μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων παρέχει μια γρήγορη, εύκολη λύση. Ρίξτε την στον κάδο, γεμίστε τον με ζεστό νερό και ανακατέψτε μερικές φορές μέχρι να διαλυθεί η ταμπλέτα. Αφήστε το ζεστό σαπουνόνερο για περίπου μία ώρα και αδειάστε το προσεκτικά. Είναι καλύτερο να το κάνετε σε εξωτερικό χώρο ή στην μπανιέρα ώστε απλά να τον αναποδογυρίσετε αντί να τον σηκώσετε.

Καθαρίστε βρώμικα γυάλινα βάζα

Ενώ ορισμένα γυάλινα βάζα είναι εύκολο να καθαριστούν με το χέρι, άλλα δεν είναι. Για να τα καθαρίσετε, διαλύστε ένα κομμάτι ταμπλέτας σε ζεστό νερό και ρίξτε το στο βάζο. Περιστρέψτε περιστασιακά το διάλυμα, στη συνέχεια αδειάστε και ξεπλύνετε μετά από μία ώρα. Ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι το βάζο, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Αφαιρέστε επίμονους λεκέδες από πλαστικά έπιπλα

Κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, τα πλαστικά έπιπλα μπορεί να γινούν πολύ βρώμικα, ειδικά εάν δεν έχετε προστατευμένο μέρος για να τα αποθηκεύσετε. Η πλαστική επιφάνεια τους είναι ανθεκτική στα περισσότερα συμβατικά καθαριστικά, αλλά όχι στις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Διαλύστε μια σε ένα κουβά με ζεστό νερό, περάστε τα με σφουγγάρι και αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για αρκετά λεπτά. Όταν σκουπίσετε τις καρέκλες μετά, οι λεκέδες θα πρέπει να βγουν αμέσως.

πηγή φωτογραφιών: ehow

Δείτε επίσης 12 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Πλένετε με Υγρό Πιάτων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καθαρισμός Ισιωτικής Μάλλιων και Ψαλιδιού για Μπούκλες με Μαγειρική ΣΟΔΑ!

Καθαρισμός Ισιωτικής Μάλλιων και Ψαλιδιού για Μπούκλες με Μαγειρική ΣΟΔΑ!

Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό

Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό