in , , ,

9 Πρωινά Κόλπα που θα σας Σώσουν εάν Δεν Έχετε Χρόνο για Ντους

9 Πρωινά Κόλπα που θα σας Σώσουν εάν Δεν Έχετε Χρόνο για Ντους
9 Πρωινά Κόλπα που θα σας Σώσουν εάν Δεν Έχετε Χρόνο για Ντους

Σε όλους έχει συμβεί να πρέπει να πάτε το πρωί κάπου νωρίς που δεν έχετε καν χρόνο να πάρετε πρωινό, πόσο μάλλον να κάνετε ντους. Είναι τρομερό, γιατί νιώθετε βρώμικοι και σαν να ξέρουν όλοι ότι δεν έχετε κάνει ντους. Αλλά υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είστε καθαροί αν δεν προλαβαίνετε να κάνετε ντους. 5 Θαύματα που Κάνει ένα Κρύο Ντους στο Δέρμα σας

Τονωτικό μηλόξιδου

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ανακατέψτε ένα ποτήρι νερό με 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο και ψεκάστε το στα μαλλιά ή το δέρμα σας όταν δεν υπάρχει χρόνος να κάνετε ένα γρήγορο ντους. Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του pH του δέρματος και τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά ακόμα κι αν δεν τα λουσάτε εκείνη την ημέρα. Μην ανησυχείτε πολύ για τη μυρωδιά του. Θα εξαφανιστεί μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά σας.

Αποσμητικό υφάσματος

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για να μυρίζουν τα ρούχων σας ωραία και φρέσκια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν δεν είχατε την ευκαιρία να κάνετε ντους το πρωί, μπορείτε πάντα να ψεκάσετε λίγο αποσμητικό υφάσματος πριν τα φορέσετε. Έτσι θα νιώσετε πιο άνετα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ρυζόχαρτο

© Depositphotos.com

Όσο απίθανο φαίνεται, το ρυζόχαρτο θα εμποδίσει να έχετε λιπαρή εμφάνιση. Αν και αυτή η μέθοδος δεν υποκαθιστά το σαπούνι και το νερό, μπορεί να μειώσει τους λαμπερούς και ανοιχτούς πόρους. Αυτό το κόλπο είναι πολύ απλό: απλώς ταμπονάρετε ελαφρά το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ με τα φύλλα ρυζόχαρτου για να απορροφήσετε την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα και να δώσετε στο πρόσωπό σας μια φρέσκια εμφάνιση.

Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα σκόνης ταλκ

© Depositphotos.com

Εάν, εκτός από το ότι δεν έχετε κάνει ντους, τέλειωσε το αποσμητικό σας, μην πανικοβληθείτε. Η σκόνη ταλκ θα μπορούσε να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχός σας. Πασπαλίστε λίγη στις μασχάλες, τα πόδια και τα μέρη του σώματος που ιδρώνουν περισσότερο. Θα διώξει τις μυρωδιές και θα διατηρήσει αυτά τα σημεία του σώματος στεγνά. Στην πραγματικότητα, αυτό το κόλπο ήταν μια κοινή θεραπεία που χρησιμοποιήθηκε τον 19ο αιώνα για να καλύψει τις μυρωδιές του σώματος.

Στεγνό βούρτσισμα

© Depositphotos.com

Εκτός από την εξαιρετική επιλογή για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, μπορεί επίσης να είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να κάνετε πρωινό μπάνιο. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με φυσική τρίχα, κατά προτίμηση με μακριά λαβή, ώστε να απαλλαγείτε από τοξίνες και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτή η απλή τεχνική έχει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα, οπότε τη καθιστά ιδανική για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Λανθασμένες Συνήθειες Προσωπικής Υγιεινής

Πετσέτες ή μωρομάντηλα

© Depositphotos.com

Υπάρχουν προϊόντα μίας χρήσης στην αγορά ειδικά σχεδιασμένα για περιπτώσεις που δεν έχετε χρόνο να κάνετε μπάνιο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο μωρομάντηλα αντί για εξειδικευμένο προϊόν. Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιείτε διαφορετικό κατά τον καθαρισμό του προσώπου, ένα άλλο για τις ευαίσθητες περιοχές και ένα άλλο ή όσα περισσότερα χρειάζεστε, για το υπόλοιπο σώμα σας. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πανί ή πετσέτα και να το βρέξετε ελαφρώς για να σκουπίσετε το σώμα σας.

Λοσιόν και αρώματα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ότι η πιο συνηθισμένη επιλογή όταν δεν έχετε κάνει ντους. Να ψεκάσετε λίγο άρωμα ή να χρησιμοποιήσετε αρωματικές κρέμες για να καλύψετε τις δυσάρεστες μυρωδιές και να νιώσετε φρέσκοι. Αλλά αυτό που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν ορισμένα βασικά σημεία του σώματος που μπορείτε να ψεκάσετε το άρωμα ώστε να διαρκέσει περισσότερο όλη την ημέρα. Είναι τα σημεία όπου μπορείτε να αισθανθείτε τον παλμό σας: καρποί, το πίσω μέρος των γόνατων, το εσωτερικό μέρος των αγκώνων, ο αυχένας και το κάτω μέρος της πλάτης.

Ξηρό σαμπουάν

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για να μην φαίνονται τα μαλλιά σας πολύ λιπαρά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγο ξηρό σαμπουάν πριν φύγετε από το σπίτι. Εάν σκοπεύετε να μην κάνετε ντους το πρωί για κάποιο λόγο, ίσως χρειαστεί να το εφαρμόσετε το προηγούμενο βράδυ. Ξεκινήστε ξεμπλέκοντας τα μαλλιά σας, χωρίζοντάς τα σε ζώνες και ψεκάζοντας το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών . Αφήστε το για 10 λεπτά για να δράσει, τινάξτε τα υπολείμματα και βουρτσίστε τα μαλλιά.

Αιθέρια έλαια

Η παρουσία βακτηριδίων μπορεί να είναι μία από τις αιτίες της κακής οσμής του σώματος. Τα αιθέρια έλαια με αρώματα όπως μέντα, πορτοκάλι ή λεμόνι, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της δυσοσμίας, εκτός από το να σας δώσουν ένα φρέσκο και ευχάριστο άρωμα. Μπορείτε να βάλετε λίγο από αυτά στα σημεία που ιδρώνετε περισσότερο για να αισθάνεστε και να μυρίζετε καθαρότεροι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μερικές συνέπειες του καθημερινού ντους

© Depositphotos.com

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι το καθημερινό ντους είναι το πιο υγιεινό πράγμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αφού μας βοηθά να νιώθουμε πιο ξύπνιοι και πιο φρέσκοι όλη την ημέρα. Ωστόσο, ο «υπερβολικός καθαρισμός» είναι επίσης κάτι που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Η υπερβολική χρήση πολύ σαπουνιού θα μπορούσε ακόμη και να επηρεάσει τον αμυντικό μηχανισμό του δέρματος, καθώς το ανθρώπινο δέρμα φιλοξενεί ορισμένους μικροοργανισμούς που τον βοηθούν να διατηρείται υγιές Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ενώ συνιστάται να κάνετε μερικά ντους την εβδομάδα, δεν πρέπει να το παρακάνετε και το ντους καθημερινά μπορεί να μην είναι απαραίτητο.

Δείτε επίσης 13 Καθημερινές Συνήθειες που Προκαλούν Πιτυρίδα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

30 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Τζακιού

30 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Τζακιού

31 Ιδέες Διακόσμησης με Βοτανική Ταπετσαρία

31 Ιδέες Διακόσμησης με Βοτανική Ταπετσαρία