in , , ,

8 Λόγοι για να Σταματήσετε την Αποτρίχωση

8 Λόγοι για να Σταματήσετε την Αποτρίχωση
8 Λόγοι για να Σταματήσετε την Αποτρίχωση

Το ανθρώπινο σώμα έχει περίπου 5 εκατομμύρια θυλάκια τρίχας. Αυτό φαίνεται ένας τεράστιος αριθμός, ίσως ακόμη και υπερβολικός ή άχρηστος, αλλά στην πραγματικότητα, πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στις τρίχες μας. Ίσως να μην το γνωρίζετε αυτό, αλλά έχουν έναν σκοπό: βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και προστατεύουν το σώμα από εξωτερικά στοιχεία όπως η βρωμιά. Γιατί λοιπόν να συνεχίσετε να επενδύετε χρήματα και χρόνο για να τις αφαιρέσετε, είτε τραβώντας τις είτε χρησιμοποιώντας προϊόντα και άλλες σύγχρονες τεχνικές αποτρίχωσης; Λοιπόν, η απάντηση είναι απλή. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Και για να το αποδείξουμε, κάναμε μια έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με τη σημασία των τρίχων και τις συνέπειες των σύγχρονων προτύπων ομορφιάς που μας ωθούν να κάνουμε πράγματα στο σώμα μας που δεν είναι απαραίτητα. 7 Κόλπα για να Αποφύγετε τις Στριμμένες Τρίχες

Οι τρίχες εμποδίζουν τη μετάδοση βακτηρίων και άλλων παθογόνων.

© AndreyPopov / Depositphotos, © DarioStudios / Depositphotos

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η αποτρίχωση είναι θέμα αισθητικής και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υγιεινή. Οι τρίχες δεν προκαλούν ούτε συμβάλλουν στην εξάπλωση οποιουδήποτε τύπου ασθένειας. Αντίθετα, σας προστατεύουν από αυτές.

Για παράδειγμα, οι τρίχες στο σώμα, τα χέρια και τα πόδια είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το σώμα μας πρέπει να αμυνθεί από διάφορες απειλές, όπως τα έντομα. Οι τρίχες συνδέονται με υποδοχείς αφής στο δέρμα, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί ως προειδοποιητικό όταν ένα έντομο ή άλλο παράσιτο προσπαθεί να μας χρησιμοποιήσει ως ξενιστής.

Ομοίως, οι τρίχες της μύτης φιλτράρουν τα μικρόβια που εισπνέονται μέσω των ρουθουνιών, έτσι ώστε να μην μπορούν να φτάσουν στους πνεύμονές μας. Από την άλλη πλευρά, οι ηβικές τρίχες προστατεύουν από λοιμώξεις και ασθένειες. Έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα που αποτριχώνονται συχνότερα και έντονα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από βακτήρια, ιούς και άλλες ασθένειες.

Προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο.

© gdas / Depositphotos, © ocskaymark / Depositphotos, © liv_sings / Reddit

Σύμφωνα με μια μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Φωτοβιολογίας, οι τρίχες αποτελούν φραγμό έναντι 2 τύπων ακτίνων με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επαφή και που μπορεί να αποδειχθούν πολύ επιβλαβείς για το δέρμα. Οι υπεριώδεις ακτίνες, επίσης γνωστές ως UVA και οι αόρατες ακτίνες που αποτελούν μέρος της ενέργειας που λαμβάνουμε από τον ήλιο ή UVB.

Ανάλογα με την πυκνότητα των τριχών που έχετε, το πάχους τους και την ποσότητα μελανίνης που παράγετε, οι τρίχες θα σας προστατεύουν διαφορετικά. Όσο πιο πυκνές, παχιές και / ή σκούρες είναι, τόσο περισσότερη προστασία θα έχετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές τονίζουν ότι οι τρίχες είναι ένας σημαντικός φυσικός αμυντικός μηχανισμός ενάντια στον ήλιο που βοηθά στην πρόληψη διαφορετικών τύπων καρκίνων του δέρματος που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν σημαίνει ότι εάν δεν αποτριχώνεστε, δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορείτε να αποφύγετε τις στριμμένες τρίχες.

© piotr_marcinski / Depositphotos, © obencem / Depositphotos

Οι στριμμένες τρίχες είναι πιο συχνές μετά το ξύρισμα, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν μετά την αποτρίχωση, ανεξάρτητα από το ποια τεχνική χρησιμοποιείται.

Για να κατανοήσετε γιατί συμβαίνει αυτό, πρέπει να δείτε πώς μια τρίχα μεγαλώνει ακόμη και προς τα μέσα. Όταν οι τρίχες αρχίζουν να μεγαλώνουν ξανά, αλλά το νεκρό δέρμα φράζει το θυλάκιο, το αναγκάζει να αναπτυχθεί πλευρικά και όχι προς τα πάνω, όπως συνήθως. Όταν συμβεί αυτό, το σώμα μας αποκρίνεται στοχεύοντας τις τρίχες σαν να ήταν ξένο αντικείμενο. Τότε ξεκινά ο πόνος, ο κνησμός, η ερυθρότητα ή το πρήξιμο.

Τις περισσότερες φορές αυτά τα συμπτώματα εξαφανίζονται χωρίς να απαιτείται ειδική θεραπεία. Ωστόσο, εάν συνεχίσετε να ξυρίζετε αυτές τις τρίχες, μπορείτε να επιδεινώσετε την ήδη ευαίσθητη περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για το τράβηγμα τους: αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όλα αυτά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε δερματική λοίμωξη ή να αφήσουν ουλές στο δέρμα.

Δεν θα έχετε ερεθισμένο δέρμα.

© misharin / Depositphotos, © ocskaymark / Depositphotos

Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να προκαλέσει ήπιες έως σοβαρές ενοχλήσεις που προέρχονται από το γεγονός ότι το δέρμα είναι ερεθισμένο. Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή το κάνετε σε μια περιοχή ξανά και ξανά ή πολύ γρήγορα.

Ένας άλλος τύπος ενόχλησης που προκύπτει από την αποτρίχωση είναι τα κλασικά «πόδια φράουλας». Εάν το ξυρίζεστε με παλιά, στομωμένα ξυράφια ή χωρίς κρέμα ξυρίσματος, ο ιστός γύρω από το θυλάκιο των τριχών μπορεί να ερεθιστεί. Όταν το θυλάκιο ή ο φραγμένος πόρος εκτεθεί μετά το ξύρισμα και ο αέρας φτάσει στο έλαιο μέσα, οξειδώνεται και σκουραίνει. Τότε θα εμφανιστούν τα διάσημα κοκκινωπά σημάδια στα πόδια σας. Και στις δύο περιπτώσεις, ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε την πληγείσα περιοχή είναι να τις δώσετε χρόνο να επουλωθεί και αυτό σημαίνει να μην αποτριχωθείτε για λίγο.

Δείτε ακόμη Γιατί Μερικές Τρίχες του Σώματος Μεγαλώνουν Υπερβολικά και φαινομενικά σε μια νύχτα

Η θερμοκρασία του σώματός σας ρυθμίζεται καλύτερα.

© diana / Unsplash, © Maestrovideo / Depositphotos, © Spencer Backman / Unsplash, © Prostock / Depositphotos

Όταν το σώμα μας κρυώνει, οι τρίχες σχηματίζουν ένα είδος στρώματος που σας βοηθά να διατηρήσετε τη θερμότητα στην επιδερμίδα. Ωστόσο, όταν ζεσταίνεται, οι τρίχες διευκολύνουν τον ιδρώτα του σώματος και αυτό μας βοηθά να δροσιστούμε.

Θα μειώσετε την τριβή.

© Prostooleh / Freepik

Οι τρίχες της μασχάλης μειώνουν την τριβή που δημιουργείται από την επαφή μεταξύ του βραχίονα και του σώματός σας όταν εκτελείτε ορισμένες κοινές κινήσεις, όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα, για παράδειγμα. Το ίδιο ισχύει για τις ηβικές τρίχες, καθώς μειώνει την τριβή κατά τη διάρκεια ορισμένων δραστηριοτήτων.

Θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

© NataliaGrabovskaya / Depositphotos, © MiLiia / Depositphotos

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν πολλά χρήματα κάθε χρόνο για προϊόντα ξυρίσματος ή αποτρίχωσης. Σκεφτείτε το γεγονός ότι δεν αγοράζετε μόνο ξυραφάκια ή κρέμες αποτρίχωσης. Χρειάζεστε επίσης αφρό και πολλά άλλα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούνται από την αποτρίχωση.

Για παράδειγμα, η μέση Αμερικανίδα ξοδεύει περισσότερα από 10.000 $ σε προϊόντα που σχετίζονται με την αποτρίχωση κατά τη διάρκεια της ζωής της, ανεξάρτητα από το εάν ξυρίζεται ή χρησιμοποιεί αποτριχωτικές κρέμες ή λοσιόν. Για την αποτρίχωση, τα έξοδα αυξάνονται στα 23.000 $. Επίσης, ξοδέψαν 58 ημέρες στην αφαίρεση των τριχών από το σώμα τους. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε με τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό και χρόνο; Ίσως θα μπορούσατε να πάρετε άδεια και να ταξιδέψετε στον κόσμο, δύο φορές.

Μπορεί να είναι απελευθερωτικό.

© Fred Duval / FilmMagic / Gettyimages, © digital_burrito_baby / Reddit

Για να αποφύγετε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την αποτρίχωση, είναι καλύτερα να σταματήσετε να το κάνετε. Η αποδοχή των τριχών στα γυναικεία σώματα είναι, δυστυχώς ταμπού σε πολλές κοινωνίες. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια νέα προσέγγιση εκθέτοντας τις αξύριστες μασχάλες, τα πόδια τους και άλλα μέρη του σώματός τους. Στη λίστα των διασημοτήτων που το έχουν κάνει, μπορούμε να βρούμε τεράστια ονόματα όπως η Σοφία Λόρεν, η Γκρέις Τζόουνς, η Τζούλια Ρόμπερτς και η Μαντόνα, μεταξύ άλλων.

Σιγά-σιγά, η αποτρίχωση ή όχι καθίστανται και οι δύο επιλογές που οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν, ανεξάρτητα από τη γνώμη των άλλων. Ας ελπίσουμε ότι αργά ή γρήγορα οι τρίχες του σώματος δεν θα είναι πλέον αιτία ντροπής ή κοινωνικής καταπίεσης. Ο δημιουργός του hashtag και του επίσημου λογαριασμού JanuHairy, στον οποίο οι γυναίκες μοιράζονται τις φωτογραφίες τους, είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι το να σταματήσετε την αποτρίχωση «είναι τόσο απελευθερωτικό γιατί σε κάνει πραγματικά να σκεφτείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις το σώμα σου, γιατί το κάνεις και για ποιον το κάνεις. “

Δείτε επίσης 7 Λάθη Ξυρίσματος που Μπορεί να Καταστρέψουν το Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Χάρβαρντ Αποκαλύπτει Πόσες θερμίδες Καίτε σε 15 Αθλήματα

Το Χάρβαρντ Αποκαλύπτει Πόσες θερμίδες Καίτε σε 15 Αθλήματα

συνταγή για μπισκότο Dalgona,μπισκότο ppopgi,γλυκές δημιουργίες,νόστιμες συνταγές,

Πώς να Φτιάξετε το Μπισκότο Dalgona του “Squid Game”