in , , , ,

Το Χάρβαρντ Αποκαλύπτει Πόσες θερμίδες Καίτε σε 15 Αθλήματα

Το Χάρβαρντ Αποκαλύπτει Πόσες θερμίδες Καίτε σε 15 Αθλήματα
Το Χάρβαρντ Αποκαλύπτει Πόσες θερμίδες Καίτε σε 15 Αθλήματα

Αρκετοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να απαλλαγούν από τα ανεπιθύμητα επιπλέον κιλά με ένα άθλημα ή μια σωματική δραστηριότητα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Μερικά από αυτά είναι ο τύπος προπόνησης που θα κάνετε, η διάρκεια, η ένταση και ακόμη και το βάρος σας. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό των θερμίδων που καίτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ παρουσίασε μια λίστα με το πόσες θερμίδες καίτε ανάλογα με το βάρος σας σε 30 λεπτά άσκησης διαφορετικών αθλημάτων και ασκήσεων. Σε τι Αντιστοιχούν 1.000 Θερμίδες σε Διάφορες Τροφές

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να ξεκινήσει σε πολύ μικρή ηλικία. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα παιδιά να κάνουν στο πάρκο ή στο δρόμο. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική σωματική άσκηση για καύση θερμίδων. Μπορείτε να κάνετε σχοινάκι ως μέρος της προθέρμανσης, επειδή βοηθά στη βελτίωση του συντονισμού και του ρυθμού, ενισχύει την καρδιά και τους πνεύμονες και τονώνει τους μυς στα χέρια, τα πόδια, το στήθος και τους ώμους. Ανάλογα με το βάρος σας, αυτή η άσκηση καίει διαφορετική ποσότητα θερμίδων: 300 εάν ζυγίζετε 57 κιλά, 372 εάν ζυγίζετε 70 κιλά και 444 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Κολύμπι

Ανάλογα με το είδος της τεχνικής που χρησιμοποιείτε, το κολύμπι μπορεί να είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αθλήματα για άσκηση. Έχει πολλά οφέλη: ασκεί όλους τους μυς στο σώμα, βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και ενισχύει τόσο τους πνεύμονες όσο και την καρδιά. Όντας ένα άθλημα χαμηλής καταπόνησης, οι άνθρωποι μπορούν να ασκηθούν περισσότερο χωρίς πολλή προσπάθεια και χωρίς να αισθανθούν πόνο στις αρθρώσεις ή στους μυς. Γι’ αυτό είναι μια ασφαλής άσκηση για άτομα που έχουν υποφέρει από τραυματισμούς στο παρελθόν ή για έγκυες γυναίκες. Ανάλογα με το βάρος σας, καίτε 180 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 223 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 266 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Περπάτημα (5,5 χιλιόμετρα)

Το περπάτημα είναι μια από τις φυσικές δραστηριότητες που κάνουν οι άνθρωποι πολλές φορές την ημέρα, κάθε μέρα. Όταν πηγαίνετε μια βόλτα, καίτε θερμίδες χωρίς να συνειδητοποιείτε ότι το κάνετε. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για να χάσετε βάρος. Αυτό, και το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές δεν απαιτεί κανέναν ειδικό τύπο εξοπλισμού. Ανάλογα με το βάρος σας, το περπάτημα για 5,5 χιλιόμετρα καίει διαφορετική ποσότητα θερμίδων: 120 αν ζυγίζετε 57 κιλά, 149 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 178 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα όπου κάθε παίκτης έχει διαφορετική θέση. Επειδή το μέγεθος του γηπέδου μπορεί να ποικίλει, η ποσότητα των θερμίδων που καίτε ενώ παίζετε εξαρτάται από το μέγεθός του καθώς και από τη θέση σας. Για παράδειγμα, ένας τερματοφύλακας καίει λιγότερες θερμίδες λόγω των προφανών περιορισμών της θέσης του. Σε γενικές γραμμές, όταν παίζετε ποδόσφαιρο και ανάλογα με το βάρος σας, καίτε 210 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 260 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 311 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Μπάσκετ

Για να υπολογίσετε τον αριθμό των θερμίδων που καίτε παίζοντας, πρέπει να σκεφτείτε ποια ήταν η ένταση του συγκεκριμένου αγώνα και να λάβετε υπόψη το μέγεθος του γηπέδου. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που απαιτεί περισσότερη επαφή, αλλά και στα δύο παιχνίδια η ταχύτητα είναι απαραίτητη. Ανάλογα με το βάρος σας, καίτε 240 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 298 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 355 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στατική ποδηλασία

Το στατικό ποδήλατο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την ποδηλασία. Χάρη σε αυτό μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της ποδηλασίας χωρίς την καρδιαγγειακή και αρθρική καταπόνηση που μπορεί να έχει. Όταν χρησιμοποιείτε ένα στατικό ποδήλατο και ανάλογα με το βάρος σας και πόσο έντονα ασκήστε, καίτε 210 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 260 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 311 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Τρέξιμο (8 χιλιόμετρα)

Όπως το περπάτημα, το τρέξιμο είναι μια αρκετά απλή δραστηριότητα για πολλούς ανθρώπους. Σε γενικές γραμμές, χρειάζεστε μόνο ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Μπορείτε να βγείτε στο πάρκο, σε ένα αθλητικό κέντρο, στο δρόμο ή σε στάσιμο διάδρομο. Εάν δεν έχετε κάνει πολλή άσκηση ή δεν το έχετε κάνει για λίγο καιρό, το τρέξιμο είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε να ασκήστε. Να θυμάστε ότι ο αριθμός των θερμίδων που καίτε εξαρτάται από το πόσο γρήγορα τρέχετε το βάρος σας: 240 αν ζυγίζετε 57 κιλά, 298 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 355 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Ελλειπτικό μηχάνημα

Είναι ένα μηχάνημα που σας επιτρέπει να κάνετε στατικό αερόμπικ. Τα 2 πεντάλ και οι κάθετες λάβες βοηθούν να κάνετε μια κίνηση που μοιάζει με σκανδιναβικό σκι. Όταν το χρησιμοποιείτε και ανάλογα με το βάρος σας, καίτε 270 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 335 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 400 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Δείτε ακόμη 10 Λογοι για να Περπατάτε Καθημερινά

Τένις

Ένας αγώνας τένις δεν έχει καθορισμένη διάρκεια αφού ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να κερδίσετε 2 σετ (στα 3) ή 3 σετ (στα 5). Ο μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία του τένις διήρκεσε περίπου 11 ώρες και 5 λεπτά. Οπότε ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ένταση και τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με μισή ώρα τένις και ανάλογα με το βάρος σας, καίτε 210 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 260 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 311 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Άρση βαρών

Η άρση βαρών είναι ένα άθλημα δύναμης που απαιτεί διεξοδική προπόνηση από τον εν λόγω αθλητή για να το κάνει με ασφάλεια. Εκτός από αυτό, απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη και χρησιμοποιεί όλους τους μυς του σώματος. Χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να ασκήθειτε. Ανάλογα με το βάρος σας, θα κάψετε 90 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 112 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 133 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Hatha γιόγκα

Η Hatha είναι ένας συγκεκριμένος τύπος γιόγκα που εστιάζει περισσότερο σε αυτό που είναι γνωστό ως asanas ή στάσεις. Τα οφέλη της περιλαμβάνουν περισσότερη ελαστικότητα και σφριγηλότητα των μυών που εμπλέκονται στην άσκηση, καθώς και μεγαλύτερη αντίληψη και έλεγχο της αναπνοής. Σε μισή ώρα, ανάλογα με το βάρος σας, καίτε: 120 θερμίδες εάν ζυγίζετε 57 κιλά, 149 εάν ζυγίζετε 70 κιλά και 178 εάν ζυγίζετε 84 κιλά.

Χορός: αργός, βαλς, foxtrot

Ο χορός χρησιμοποιεί τις κινήσεις του σώματος ως μορφή έκφρασης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Λειτουργεί ως μια μορφή επικοινωνίας, καλλιτεχνικής έκφρασης και σωματικής δραστηριότητας για πολλά χρόνια. Ανάλογα με τον τύπο του χορού, θα κάψετε περισσότερες ή λιγότερες θερμίδες. Το Χάρβαρντ έκανε τους υπολογισμούς του με αργό χορό, foxtrot και βαλς, που είναι τα στυλ που απαιτούν λιγότερες θερμίδες λόγω των αργών και ομαλών κινήσεών τους. Ανάλογα με το βάρος σας μπορείτε να κάψετε: 90 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 112 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 133 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Βόλεϊ

Αυτό που κάνει το βόλεϊ τόσο μοναδικό, και τόσο διαφορετικό από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, είναι ότι οι παίκτες πρέπει να αλλάζουν θέσεις ενώ κερδίζουν πόντους. Αυτό το άθλημα, εκτός από την καύση θερμίδων, βελτιώνει τη συγκέντρωση, τονώνει τους μυς και βοηθά στη βελτίωση του συντονισμού. Όταν παίζετε βόλεϊ, καίτε έως και 90 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 112 αν ζυγίζετε 70 κιλά και τέλος 133 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Αερόμπικ

Το αερόμπικ είναι ένας τύπος γυμναστικής που ενσωματώνει τη μουσική ως μέρος της άσκησης. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι μια αερόβια άσκηση που ενισχύει τις φυσικές ικανότητες δουλεύοντας με ρυθμό, ευελιξία, συντονισμό, κ.λπ. Αλλά επιπλέον, βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και τη χωρητικότητα των πνευμόνων. Κατά την άσκηση και ανάλογα με το βάρος σας θα κάψετε: 165 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά, 205 αν ζυγίζετε 70 κιλά και 244 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Στατική κωπηλασία

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η στατική κωπηλασία, όπου ο κύριος εξοπλισμός είναι ένα μηχάνημα που μιμείται την κωπηλασία χωρίς να χρειάζεται να μπείτε στο νερό. Θα κάψετε έως και 210 θερμίδες εάν ζυγίζετε 57 κιλά, 260 αν ζυγίζετε 70 κιλά και τέλος 311 αν ζυγίζετε 84 κιλά.

Τα δεδομένα που παρέχονται είναι μια εκτίμηση. Πάντα συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για τυχόν αλλαγές στη διατροφή σας ή στη ρουτίνα άσκησή σας.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης 3 τρόποι να χάσεις βάρος χωρίς εξαντλητική δίαιτα και άσκηση!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μαξιμαλιστική διακόσμηση μπάνιου,ιδέες μαξιμαλιστικής διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

27 Ιδέες Μαξιμαλιστικής Διακόσμησης Μπάνιου

8 Λόγοι για να Σταματήσετε την Αποτρίχωση

8 Λόγοι για να Σταματήσετε την Αποτρίχωση