in , , ,

10 Λογοι για να Περπατάτε Καθημερινά

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό του Ιπποκράτη, “Το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο ενός άνδρα;” Θα προχωρούσαμε περαιτέρω δηλώνοντας ότι το περπάτημα σε συνδυασμό με καλό ύπνο και μια υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε εντελώς τον γιατρό. Περίπου 15-30 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει δραστικά όχι μόνο την εμφάνιση ενός ατόμου αλλά και την υγεία του. Είναι δωρεάν, εύκολο και απαιτεί λίγη προσπάθεια.

Θετικές αλλαγές στον εγκέφαλο

Όπως αποκαλύπτει μια μελέτη, οι αερόβιες ασκήσεις μικρής καταπόνησης, όπως το περπάτημα, αποτρέπουν την πρόωρη άνοια, μειώνουν τον κίνδυνο νόσου του Αλτσχάιμερ και βελτιώνουν τη συνολική ψυχική υγεία. Για να μην αναφέρουμε τη μείωση του ψυχικού στρες και τη διατήρηση υψηλότερου επιπέδου ενδορφινών.

Βελτιωμένη όραση

Παρόλο που τα μάτια μπορεί να μοιάζουν με το τελευταίο πράγμα που συνδέεται με το περπάτημα εντούτοις ωφελεί την υγεία τους. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση του γλαυκώματος ανακουφίζοντας την πίεση των ματιών.

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων

Σύμφωνα με την American Heart Association, το περπάτημα δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το τρέξιμο όταν πρόκειται για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων ή εγκεφαλικών επεισοδίων. Αυτή η δραστηριότητα βοηθά στην αποφυγή καρδιακών προβλημάτων μειώνοντας την υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Αυξημένος όγκος πνευμόνων

Το περπάτημα είναι μια αερόβια άσκηση που αυξάνει τη ροή οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην εκπαίδευση των πνευμόνων σας, καθώς και στην εξάλειψη των τοξινών. Λόγω της καλύτερης και βαθύτερης αναπνοής, ορισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με την πνευμονική νόσο μπορεί επίσης να ανακουφιστούν.

Ευεργετικές επιδράσεις στο πάγκρεας

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά το περπάτημα για άσκηση αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη του διαβήτη από το τρέξιμο. Μια έρευνα έδειξε σε άτομα που περπατούσαν βελτιώθηκε η ανοχή στη γλυκόζη σχεδόν 6 φορές περίστερο (δηλαδή πόσο καλά το σάκχαρο στο αίμα απορροφάται από τα κύτταρα) από αυτό μιας ομάδας που έτρεχαν σε μια δοκιμαστική περίοδο 6 μηνών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βελτιωμένη πέψη

30 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα όχι μόνο θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου στο μέλλον, αλλά να βελτιώσουν την πέψη και τη δυσκοιλιότητα, βοηθώντας στην επαναφορά των κινήσεων του εντέρου.

Τονισμένοι μύες

Ο μυϊκός τόνος και η απώλεια βάρους (σε περιπτώσεις υπέρβαρων) μπορεί επίσης να επιτευχθούν μέσω του περπατήματος. Η πρακτική του περπατήματος 10.000 βημάτων την ημέρα μπορεί να μετρηθεί ως πραγματική προπόνηση στο γυμναστήριο, ειδικά αν προσθέσετε κάποιες εναλλασσόμενες ασκήσεις ή περπατάτε ανηφορικά. Επιπλέον, έχει μικρή καταπόνηση και δεν χρειάζεται χρόνος αποκατάστασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πονάνε οι μύες και δεν θα χάσατε την επομένη προπόνηση λόγω μυϊκών πονών.

Ανθεκτικότερα οστά και αρθρώσεις

Το περπάτημα μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη κινητικότητα στις αρθρώσεις, να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας, ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο καταγμάτων. Συνιστάτε να περπατάτε μέτρια τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα σε τακτική βάση για να μειώσετε τον πόνο στις αρθρώσεις, τη δυσκαμψία και πιθανή φλεγμονή.

Ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη

Το περπάτημα μπορεί να γίνει μια πραγματική σωτηρία για όσους βιώνουν πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια πιο δύσκολων ασκήσεων υψηλής καταπόνησης. Δεδομένου ότι είναι μια δραστηριότητα χαμηλής καταπόνησης δεν θα προκαλέσει περισσότερο πόνο ή δυσφορία, όπως το τρέξιμο. Το περπάτημα συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέσα στη σπονδυλική στήλη, βελτιώνει τη στάση του σώματος και την ευελιξία που είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή σπονδυλική στήλη.

Ένα πιο ήρεμο μυαλό (αν ήταν όργανο, σίγουρα)

Εάν το περπάτημα βελτιώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης σε ασθενείς με σοβαρές διαταραχές κατάθλιψης, φανταστείτε απλώς πόσο εύκολα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το αίσθημα αδυναμίας ή εξάντλησης. Και μια χαρούμενη βόλτα με έναν φίλο ή έναν αγαπημένο σας πολλαπλασιάζει τη χαρά και θα βελτιώσει τη διάθεσή σας!

πηγή φωτογραφιών: brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Προϊόντα που Κάνουν το Σώμα να Μυρίζει Άσχημα

15 Προϊόντα που Κάνουν το Σώμα να Μυρίζει Άσχημα

32 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμηση με Πομ Πομ

32 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμηση με Πομ Πομ