in , ,

15 Προϊόντα που Κάνουν το Σώμα να Μυρίζει Άσχημα

15 Προϊόντα που Κάνουν το Σώμα να Μυρίζει Άσχημα
15 Προϊόντα που Κάνουν το Σώμα να Μυρίζει Άσχημα

Η αίσθηση της όσφρησης είναι ένα από τα κύρια συναισθήματα που έχουμε. Λένε ότι μπορούμε ακόμη και να επιλέξουμε έναν σύντροφο από τη μυρωδιά. Και είναι επίσης προφανές ότι τα προϊόντα που καταναλώνουμε μπορούν να επηρεάσουν και τη μυρωδιά του σώματός μας καθώς είμαστε πραγματικά αυτά που τρώμε!

Μυρίζει το πλυντήριο σας; Έτσι θα το καθαρίσετε!

Ντομάτες

© depositphotos, © depositphotos

Ο Charles Stewart, Βρετανός επιστήμονας, έχει αποδείξει ότι μια δυσάρεστη σωματική μυρωδιά μπορεί να συνδεθεί με την κατανάλωση ντοματών. Ανακάλυψε την ομοιότητα της μυρωδιάς του ιδρώτα σε σύγκριση με το λάδι από ντομάτα και άρχισε να αναλύει αυτή τη σύμπτωση. Η μυρωδιά του ιδρώτα επηρεάζεται από το τερπένιο και τα καροτενοειδή στις ντομάτες.

Η επιστημονική έρευνα απέδειξε τη σχέση μεταξύ της ποσότητας ντοματών και άλλων προϊόντων τερπενίου που καταναλώνονται και της αύξησης της μυρωδιάς του ιδρώτα. Προσέξτε λοιπόν να τρώτε το αγαπημένο σας λαχανικό με μέτρο.

Γαλακτοκομικά

© depositphotos, © depositphotos

Παραδόξως, οι νοτιοανατολικοί Ασιάτες και σχεδόν όλοι οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουν δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχουν μια μικρή ποσότητα του πεπτικού ενζύμου λακτάσης. Άλλοι άνθρωποι στον κόσμο μπορεί επίσης να έχουν μειωμένο επίπεδο αυτού του ενζύμου, και αυτό οδηγεί σε ανώμαλη παραγωγή αερίου, κοιλιακή διάταση και μετεωρισμό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μεταβολικές διαταραχές οδηγούν σε οσμή ιδρώτα όπως το λάχανο. Εάν το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ανθρώπινα βιολογικά υγρά μυρίζουν σαν σιρόπι σφενδάμου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πόσο Χρόνο Χρειάζονται Διάφορες Τροφές για Πέψη και Γιατί Είναι Σημαντικό να Γνωρίζετε

Εάν δεν έχετε κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα, μπορείτε να πίνετε γάλα χωρίς κανένα κίνδυνο.

Ψάρια

© depositphotos, © depositphotos

Τα ψάρια περιέχουν ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι ψαριών, όπως η πέστροφα και ο τόνος, έχουν πολλή χολίνη (βιταμίνη Β4). Προσθέτει μυρωδιά ψαρίλας στη φυσική μυρωδιά του σώματος. Τα άτομα με υψηλή συγκέντρωση χολίνης είναι ευάλωτα στο «σύνδρομο οσμής ψαριών» ή στην τριμεθυλαμινοουρία, η οποία θεραπεύεται με ειδική δίαιτα και ιατρική περίθαλψη.

Λάχανο

© depositphotos, © depositphotos

Το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο περιέχουν πολλούς επιβραδυντές οξείδωσης. Αλλά περιέχουν επίσης πολύ θείο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη μυρωδιά και αέρια. Δεν πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε λάχανο, αλλά είναι καλύτερο να ελέγχετε την ποσότητα στην καθημερινή σας διατροφή.

Ντούριαν

© depositphotos

Είναι ένα εξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στη Νοτιοανατολική Ασία. Έχει μια υπέροχη γεύση που συνοδεύεται από μια απαίσια μυρωδιά. Το ώριμο ντούριαν μυρίζει σαν σάπιο ψάρι, κοπριά και βρώμικα σεντόνια, αλλά η κρεμώδης ουσία στο εσωτερικό είναι πολύ νόστιμη. Ο καρπός περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, θείο και αμινοξέα.

Το ντούριαν μοιράζεται γενναιόδωρα τη μυρωδιά του με αυτόν που το τρώει. Εάν το αγγίξετε με γυμνά χέρια, δεν θα μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά για αρκετές ημέρες. Είναι συνηθισμένο στην Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες να απαγορεύουν την κατανάλωση αυτού του φρούτου σε δημόσιους χώρους.

Ινώδη προϊόντα

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Τα δημητριακά, τα εντόσθια, τα καρύδια και η γκρανόλα είναι τέτοια προϊόντα. Είναι χρήσιμα για το πεπτικό σας σύστημα και περιέχουν πολλά χρήσιμα συστατικά. Αλλά προκαλούν την παραγωγή αερίου (μεθάνιο, υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα).

Εάν είστε λάτρης των δημητριακών, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό γιατί μπορεί να μειώσει την αρνητική επίδραση αυτών των ινωδών προϊόντων.

Τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσίλι συσσωρεύουν ουσίες που στη συνέχεια αποβάλλονται από τους πνεύμονες και τον ιδρώτα σας, κάνοντας το σώμα και το στόμα σας να παράγουν μια δυνατή μυρωδιά.

Έτσι, εάν σχεδιάζετε ένα ρομαντικό δείπνο, σκεφτείτε δύο φορές πριν καταναλώσετε αυτά τα προϊόντα, επειδή η έντονη μυρωδιά μπορεί να παραμείνει για αρκετές ώρες.

Σπαράγγι

© depositphotos, © depositphotos

Το σπαράγγι είναι ένα προϊόν χαμηλών θερμίδων και είναι πολύ χρήσιμο σε όσους κάνουν δίαιτα. Περιέχει σαπωνίνη και κουμαρίνη. Το πρώτο είναι καλό εάν έχετε σκλήρυνση ή πεπτικό έλκος. Το δεύτερο υποστηρίζει το αγγειακό σύστημα της καρδιάς. Το σπαράγγι είναι επίσης ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και αφροδισιακό.

Ωστόσο, τα σπαράγγια αλλάζουν τη μυρωδιά του ιδρώτα και των ούρων και παράγουν μεθανοθειόλη, ένα διεγερτικό πεπτικού αερίου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στην αρχαιότητα οι κυνηγοί χρησιμοποιούσαν το προϊόν για να αφαιρέσουν τη φυσική μυρωδιά του σώματος τους.

Κόκκινο κρέας

© pixabay

Το κόκκινο κρέας περιέχει πολλές βιταμίνες, σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο και κρεατίνη. Αλλά είναι πολύ δύσκολο στη διαδικασία πέψης. Η κατανάλωση του περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μυρωδιά σας.

Αλκοόλ

© depositphotos, © depositphotos

Ένα μεθυσμένο άτομο δεν είναι αποσμητικό χώρου και αυτό δεν είναι μυστικό. Αυτό συμβαίνει επειδή το συκώτι δεν επεξεργάζεται όλη την ποσότητα του αλκοόλ, γεγονός που οδηγεί στη μεταφορά αλκοόλ μέσω του κυκλοφορικού συστήματος στους πνεύμονες και την εξαγωγή του με τη μορφή δύσοσμης αναπνοής.

Καθώς το σώμα «θεωρεί» το αλκοόλ ως τοξίνη, ανακυκλώνει την ουσία σε ακίνδυνο οξικό οξύ, το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται μέσω των πόρων του δέρματος με έντονη μυρωδιά.

Ραπανάκια

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Το ίδιο το λαχανικό έχει έντονη μυρωδιά. Ιδίως αφήνει μια έντονη οσμή στο στόμα που μπορεί να παραμείνει για ώρες. Το βρασμένο ραπανάκι δεν είναι τόσο δύσοσμο, αλλά χάνει πολλά θρεπτικά συστατικά..

Τσάι και καφές

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Το μαύρο τσάι και ο καφές αυξάνουν την οξύτητα του στομάχου και στεγνώνουν το στόμα σας. Εάν δεν έχετε αρκετό σάλιο, η ανάπτυξη βακτηρίων είναι ταχύτερη. Ως αποτέλεσμα, έχετε δυσάρεστη οσμή στο στόμα. Και τα δύο ποτά επηρεάζουν επίσης το κεντρικό νευρικό σύστημα και διεγείρουν την εφίδρωση. Είναι καλύτερα να πίνετε βότανα ή πράσινο τσάι.

Κάρι, αγριοκύμινο και κύμινο

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι τα περισσότερα μπαχαρικά και βότανα επηρεάζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Το κάρυ και το κύμινο επηρεάζουν τις εκκρίσεις των πόρων για αρκετές ημέρες και το αγριοκύμινο κάνει τα ούρα να μυρίζουν πιο έντονα. Εάν είστε λάτρης των μπαχαρικών, δοκιμάστε καλύτερα τζίντζερ, ποτεντίλλη ή κάρδαμο.

Φρέσκος αρακάς

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Εάν πρέπει να δημιουργήσουμε μια λίστα με τα προϊόντα που επηρεάζουν περισσότερο τον μετεωρισμό, τότε τα μπιζέλια είναι σίγουρα στην κορυφή. Η πρωτεΐνη τους χωνεύεται δύσκολα και μέρος της πηγαίνει απευθείας στα έντερα, αυξάνοντας την παραγωγή αερίου.

Ωστόσο, μην βιάζεστε να αφαιρέσετε τον αρακά από το μενού σας. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β, Β2, ΡΡ, Α και C μαζί με σίδηρο, φθόριο και κιτρικό οξύ. Για να εξουδετερώσετε την αρνητική τους επίδραση, απλώς μουλιάστε τον σε νερό για 8 ώρες.

Καπνός

© depositphotos

Όλοι γνωρίζουμε πώς ένα άτομο μυρίζει αμέσως μετά από ένα τσιγάρο. Η μυρωδιά είναι έντονη αλλά εύκολα εξασθενεί. Η νικοτίνη και άλλα στοιχεία απορροφώνται στο αίμα μέσω των πνευμόνων, αλλάζοντας τη μυρωδιά των πόρων του δέρματος, καταστρέφοντας τη λεύκανση των δοντιών και επιδεινώνουν την οσμή της αναπνοής. Το κάπνισμα αλλάζει φυσικές φυσιολογικές διαδικασίες, έτσι οι καπνιστές ιδρώνουν περισσότερο από άλλους ανθρώπους.

Γιατί η Οσμή του Σώματος Αλλάζει Καθώς Μεγαλώνουμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Είδη Γυναικείων Ενδυμάτων που Εκνευρίζουν τους Άνδρες

10 Είδη Γυναικείων Ενδυμάτων που Εκνευρίζουν τους Άνδρες

10 Λογοι για να Περπατάτε Καθημερινά